Freitag, 11. Dezember 2009

سیرک نماز جمعه:آخوند صدیقی:برای پاره کردن عکس خمینی بايد خون گريه كرد


خبرگزاري حکومتی امنیتی فارس: امام جمعه موقت تهران گفت: انسان بايد خون گريه كند كه در جامعه ما با اين همه مومن و با فضاي صددرصد ولايي، علوي، امام زماني و حسيني، و علي‌رغم اين احساسات و ايمان عميق كار به جايي رسيده است كه عده‌اي به عكس خمینی جسارت مي‌كنند و مقدسات را زير سئوال مي‌برند.

Donnerstag, 10. Dezember 2009


ایرانیان اروپا در روز حقوق بشر مقابل دادگاه لاهه تجمع کردند

روز پنج‌شنبه نوزدهم آذر، هم‌زمان با روز جهانی حقوق بشر، چندین گروه از ایرانیان مقیم اروپا در شهر لاهه هلند تجمع کردند. اعتراض به نقض گسترده حقوق بشر در ماه‌های اخیر از سوی جمهوری اسلامی، دلیل این تجمع بود.

شهر لاهه هلند روز دهم دسامبر از حوالی ظهر محل اجتماع گروه‌های کثیری از ایرانیان بود. این افراد ابتدا مقابل ساختمان پارلمان هلند تجمع کردند و سپس به سوی محل دادگاه لاهه حرکت کردند.

ناهید نصرت فعال زنان مقیم آلمان و یکی از شرکت‌کنندگان در این تجمع به دویچه وله گفت که تقاضا از دولتمردان اروپایی برای تحت فشار گذاشتن جمهوری اسلامی به خاطر نقض حقوق بشر، هدف اصلی این تجمع است.

وی همچنین به شرکت مستقل گروه‌های مختلف زنان در این برنامه اشاره کرد و گفت: «ما زنها می‌خواستیم که در این روز نقض خشونت‌آمیز حقوق بشر در ایران و تبعیض جنسیتی قانونی شده در ایران را هم گوشزد کنیم و بخواهیم که یک هیات بین‌المللی برای رسیدگی به وضعیت زندانها به ایران برود».

ناهید نصرت همچنین اعلام همبستگی زنان و مادران ایرانی خارج از کشور با مادران عزادار داخل ایران را یکی دیگر از اهداف شرکت در این تجمع خواند: «ما بدین وسیله می‌خواستیم صدای خودمان را به گوش مادرانی برسانیم که بعد از این کشتارهای اخیر همچنان به دنبال قاتلان و متجاوزان به فرزندانشان هستند و متاسفانه تا کنون هیچ کسی را در ایران مسئول این همه جنایت معرفی نکرده‌اند».

وی در مورد علت انتخاب دادگاه لاهه برای محل برگزاری این تجمع گفت: «امروز قرار است یک دیکتاتور ۸۰ ساله صرب در دادگاه لاهه محاکمه شود و کلا پرونده‌های نقض حقوق بشر در کشورهای مختلف را اینجا رسیدگی می‌کنند و ما فکر کردیم اگر بخواهیم در یک مرجع جهانی این اعتراض را اعلام کنیم می‌تواند موثرتر باشد».

به گفته‌ی خانم نصرت دو تن از نمایندگان پارلمان اروپا در مراسم امروز ایرانیان در لاهه سخنرانی کرده و حمایت خود را از خواست‌های این گروه اعلام کرده‌اند. همچنین برگزارکنندگان این مراسم نیز مدارک و اسناد نقض حقوق بشر در ایران در ماه‌های اخیر را به این نمایندگان داده‌اند.


رادیو آلمان

Mittwoch, 9. Dezember 2009

مراکز هسته‌ای جدید و گسترش همکاری نظامی با سوریه


در حالی که احمدی‌نژاد از مشخص شدن محل ایجاد ۵ مرکز هسته‌ای دیگر خبر می‌دهد، وزیر دفاع جمهوری اسلامی در سفر به دمشق از گسترش همکاری‌های دفاعی و نظامی با سوریه سخن می‌گوید. یک هفته پیش دبیر شورای امنیت ملی به دمشق رفت.

دولت دهم در مقابله با قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، دامنه فعالیت‌های هسته‌ای خود را گسترش می‌دهد. محمود احمدی‌نژاد، روز چهارشنبه (۹ دسامبر، ۱۸ آذر) اعلام کرد که محل ایجاد پنج مرکز هسته‌ای جدید تعیین نهایی شده و مطالعه برای یافتن محل پنج مرکز دیگر ادامه دارد.



تصمیم قبلی، یا مقابله با آژانس؟



رئیس‌دولت دهم، موضوع نهایی شدن محل ایجاد ۵ مرکز اتمی جدید را در شرایطی اعلام می‌کند که طرح مسئله گسترش مراکز هسته‌ای ایران اعتراض شدید کشورهای غربی را برانگیخته است.



احمدی‌نژاد برای نخستین بار گفت که ایجاد ده مرکز هسته‌ای جدید، برای تقابل با تصمیم شورای حکام نبوده، بلکه سازمان انرژی اتمی ایران از ماه‌ها پیش مامور جست‌وجوی مکان چندین سایت هسته‌ای بوده است. وی افزود: «حتی اخیرا درباره علت تاخیر در این کارها سئوال کردیم که گفتند در حال مطالعه هستند.»



رئیس دولت دهم در عین‌حال گفت: «ما اهل منطق هستیم و گفت‌وگوهایی در مسیر منطق را منتهی به نتیجه می‌دانیم.»



خبرگزاری آلمان در گزارشی نوشت که رئیس‌جمهور ایران آمادگی خود را برای مذاکره اعلام کرده و گفته است که دولت‌اش علاقه‌ای به تشدید بحران ندارد.



نامه‌های منوچهر متکی



همزمان با اظهارات محمود احمدی‌نژاد، منوچهر متکی وزیر خارجه جمهوری اسلامی، در نامه‌های جداگانه‌ای خطاب به وزیران خارجه ۳۵ کشور عضو شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هشدار داد که «اقدامات غیرمعقول کشورهایی که علیه ایران رای داده‌اند، عزم ایران را در ادامه راه فعلی برای توسعه فن‌آوری هسته‌ای صلح‌آمیز راسخ‌تر می‌کند.»



به گزارش ایلنا، متکی ضمنا در نامه‌‌های خود از کشورهایی که به قطعنامه شورای حکام رای منفی داده‌اند، سپاسگزاری کرد.



شورای حکام، بازیچه؟



همزمان، احمد وحیدی، وزیر دفاع جمهوری اسلامی، که به گفته خود «برای گسترش همکاری‌های دفاعی و نظامی بین ایران و سوریه» به دمشق سفر کرده است، در جمع خبرنگاران، شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی را به عمل کردن در سقف اهداف سیاسی غرب و قدرت‌های جهانی متهم کرد.



وحیدی که به اتهام شرکت در عملیات تروریستی، تحت تعقیب پلیس بین‌المللی است، درباره قطعنامه شورای حکام گفت: «قطعنامه اخیر شورای حکام آژانس، که فاقد اجماع بوده، مصداق اقدام سیاسی و غیرحرفه‌ای است و فراتر از قوانین آژانس و اختیارات آن است.»



وزیر دفاع درباره مناسبات ایران و آمریکا گفت: «امید به مذاکره با آمریکا، نتیجه‌ای جز مخدوش شدن تشخص ملی و منافع ملی ایران نخواهد داشت.» وی تهدید کرد که در صورت حمله اسرائيل به مراکز هسته‌ای ایران، اولین پاسخ‌های ایران متوجه مراکز ساخت سلا‌ح‌های شیمیایی، میکروبی و هسته‌ای اسرائیل خواهد بود.



گسترش همکاری نظامی با سوریه



یک هفته پیش از سفر وزیر دفاع دولت احمدی‌نژاد، سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و هدایت‌کننده مذاکرات هسته‌ای ایران، به دمشق سفر کرد. وی در محل سفارت ایران با رهبران حزب‌الله لبنان، حماس و جهاد اسلامی به گفت‌وگو نشست. جلیلی تاکید کرد که ایران، بی‌توجه به انتقادهای جهانی، برنامه هسته‌ای خود را دنبال می‌کند و به پشتیبانی از جنبش فلسطین ادامه می‌دهد.



در آغاز دوره نخست ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد، یک پیمان دفاعی متقابل میان ایران و سوریه بسته شد. به موجب این پیمان، در صورت حمله یک کشور سوم، ایران و سوریه متعهد هستند که از یکدیگر دفاع کنند.



جواد طالعی

رادیو آلمان

Dienstag, 8. Dezember 2009


دروغ بافی خبرگزاری های دولتی پیرامون مراسم ۱۶ آذر


سکوت و بی خبری خبرگزاری های داخلی از دانشگاههای سراسر کشور، که به مناسبت سالروز 16 آذر روزی پرخبر را پشت سرگذاشتند، اگر چه در غروب این روز با درج تعدادی اخبار وارونه و خلاف واقع شکسته شد، اما این پرسش را برانگیخته است که خبرگزاری های داخلی با دستور کدام نهاد امنیتی و حکومتی به سکوت واداشته شدند و متن خبر دیرهنگام و هماهنگ آنان را کدام نهاد تنظیم کرده بود؟
اخبار مربوط به روز 16 آذر، اگرچه از پیش از ظهر، بیشتر وب سایت های مستقل و وبلاگ ها را تحت الشعاع قرار داده بود ولی تا غروب این روز، اثری در خبرگزاری های داخلی بر جای نگذاشته بودند. این در حالی است که اخبار 16 آذر ایران، محور اصلی بیشتر خبرگزاری های دنیا و وب سایت ها و وبلاگ های فارسی زبان را تشکیل داده بودند.

پیش از این و در موارد متعدد شورای عالی امنیت ملی به ریاست رئیس جمهور و عضویت سران قوای سه گانه و نمایندگان نیروهای نظامی و ولی فقیه، براساس تشخیص جمعی و با در معرض آسیب دیدن امنیت ملی، خواهان چشم پوشی بر بسیاری از رویدادها شده بودند. منع روزنامه نگاران و خبرگزاری های داخلی توسط این شورا امری عادی و رویه ای پذیرفته شده در حکومت است، اما آنچه در روز 16 آذر رخ داد درج گزارشی مفصل و وارونه از اتفاقات دانشگاههای کشور توسط خبرگزرای فارس و باز انتشار آن در دیگر خبرگزاری ها بود. برخی دیگر از خبرگزاری ها و سایت های وابسته به حکومت نیز در گزارشی با رویکرد خبرگزاری فارس، به تهیه و انتشار گزارشی از اخبار دانشگاه اقدام کرده بودند که نشان می دهد محورهای مجاز برای انتشار اخبار 16 آذر به این خبرگزاری ها ابلاغ شده بود.

خبرگزاری ایلنا که به جناح اصلاح طلب کشور نزدیک است، هیچ گزارشی از 16 آذر منتشر نکرد که نشان می دهد این خبرگزاری به جای تمکین در برابر خواست اقتدارگرایان، به دستور ممانعت از درج گزارش اتفاقات این روز، عمل کرده است. خبرگزاری مهر نیز که به اصولگرایان منتقد احمدی نژاد نزدیک است، با چشم پوشی بر آنچه در دانشگاههای کشور در جریان است تنها به گزارشی از تحلیل دانشجویان خارجی دانشگاههای کشور در خصوص 16 آذر پرداخته است. این خبرگزاری در خبری از نشست دانشجویان خارجی دانشگاههای کشور، با اعلام اینکه دانشجویان خارجی دانشگاههای ایران، سفیران فرهنگ و تمدن ایران اسلامی در آینده هستند، تحلیل شرکت کنندگان در این نشست را که چندی پیش برگزار شده را تاکیدی بر استکبار ستیزی دانشجویان دانسته و تصریح کرده است که این همان پیام بزرگ 16 آذر و شهادت سه دانشجوی کشورمان به دست رژیم پهلوی است.

محور گزارش خبرگزاری های حکومتی

مقایسه اخبار خبرگزاری های حکومتی با فیلم ها و تصاویر بسیار زیادی که از مراسم 16 آذر امسال در دانشگاههای کشور منتشر شد، به روشنی از دستور مقام های قضایی یا امنیتی برای چشم پوشی بر حقایق و درج اخبار جعلی از اتفاقات این روز حکایت دارد. از سوی دیگر هماهنگی این خبرگزاری ها در درج دیرهنگام و وارونه اخبار، نشان می دهد که تمامی خبرگزاری ها مکلف به درج چند محور کلی شده بودند. این محورها که از طریق خبرگزاری فارس منتشر و توسط دیگران باز انتشار یافت، به این شرح قابل برداشت است:

1. حضور گسترده دانشجویان بسیجی در مقابل تعداد اندکی از هواداران جنبش سبز

در حالیکه تصاویر و فیلم های منتشره از دانشگاههای کشور، نشان می دهد که اکثریت دانشجویان سراسر کشور با سر دادن شعارهایی علیه دولت، فضای دانشگاهها را در کنترل خود دارند خبرگزاری فارس و در پی آن خبرگزاری های ایرنا، ایسنا و واحد مرکزی خبر بر در اکثریت بودن دانشجویان بسیجی خبر داده اند. خبرگزاری فارس در خبری که ساعت 6 و 25 دقیقه عصر به عنوان گزارش خبری مراسم 16 آذر و ساعت ها پس از انتشار گزارش این مراسم در خبرگزاری های خارجی و وب سایت های فارسی زبان مستقل و تحول خواه منتشر کرده، نوشته است: "جمع زیادی از دانشجویان ولایی و تعدادی از حامیان موسوی امروز دوشنبه 16 آذر همزمان با روز دانشجو تجمعاتی را در این دانشگاه برگزار کردند. جمع زيادي از دانشجويان ولايي از ساعات اوليه آغاز اين مراسم با تجمع در مقابل دانشكده فني و با سردادن شعارهايي نظير "مرگ بر آمريكا "، "مرگ بر اسرائيل "، "مرگ بر منافق "، "دانشجو بيدار است، از آمريكا بيزار است "، به سمت مسجد دانشگاه تهران حركت كرده و آماده اقامه نماز جماعت ظهر و عصر شدند. پس از حضور دانشجويان ولايي در مسجد دانشگاه عده‌اي از حاميان موسوي در چهارراه دانشگاه تهران بين مسجد و درب 16 آذر تجمعي را تشكيل داده و شعارهايي را به نفع موسوي سر مي‌دادند و در اين بين تعداد ديگري از دانشجويان ولايي كه عازم مسجد بودند، با عبور از مقابل آنها شعار "موسوي دروغگو تاريخ تولدت كو "، "مرگ بر مزدور ماهواره‌اي " و "مرگ بر منافق " سر دادند.

حاميان موسوي سپس با استفاده از خلأ حضور دانشجويان ولايي كه در مسجد دانشگاه در حال اقامه نماز بودند، در مقابل درب دانشكده فني حاضر شده و شعارهاي "موسوي زنده باد، كروبي پاينده باد "، و ... را سر دادند."

واحد مرکزی خبر که سابقه ای طولانی در قلب حقیقت دارد در اقدامی غیر حرفه ای، بدون توضیح اینکه خبرنگاران این شبکه در این روز به چه کاری مشغول بوده اند، به درج گزارش خبرگزاری فارس از مراسم 16 آذر اکتفا کرده است. دیگر خبرگزاری های دولتی نیز رویکرد خبرگزاری فارس را دنبال کرده اند و در یک گزارش یکطرفه و جانبدارانه، دانشگاهها را در روز 16 آذر متعلق به دانشجویان بسیجی دانسته اند. خبرگزاری ایسنا که مطابق اساسنامه مکلف به پوشش اختصاصی اخبار دانشگاههای سراسر کشور است ساعت ها پس از شروع مراسم این روز در دانشگاههای کشور، در خبری کوتاه از دانشگاه تهران و بی توجه به اخبار دیگر دانشگاههای کشور نوشته است: " جمع زيادي از دانشجويان با دردست داشتن پرچم ايران و عكس‌هايي از مقام معظم رهبري به سردادن شعارهايي از جمله "اي رهبر آزاده آماده‌ايم آماده"، "خون بسيج مي‌جوشد، بسيجي مي‌خروشد"، "مرگ بر ضد ولايت فقيه"، "علمدار ولايت بسيجيان فدايت" و...مي‌پرداختند. در مقابل جمعي از دانشجويان نيز با نمادهاي سبز رنگ و گل رز قرمز با سر دادن شعارهايي انتقادي نسبت به دولت و همچنين با خواندن سرود "يار دبستاني" در صحن دانشگاه حركت مي‌كردند. "

ایسنا در خبری دیگر به تشریح نشست بسیج دانشجویی دانشگاه تهران که در تالار دانشکده فنی و با حضور حبیب پورازغندی و سجاد صفار هرندی برگزار شده پرداخته و به نقل از پور ازغندی نوشته است: "ما از علوم انساني نگران نيستيم و ترسي نداريم؛ بلكه ترس ما از حرافان علوم انساني است كه علوم انساني را تحريف مي‌كنند."

2. انتصاب صفت آشوبگر به دانشجویان جنبش سبز

خبرگزاری های دولتی و حکومتی در راستای اجرای دستور مقام مافوق و در اقدامی هماهنگ، کوشیده اند در گزارش خود از مراسم 16 آذر دانشجویان جنبش سبز را آشوبگر خطاب کنند، حال آنکه تصاویر منتشره توسط خبرگزاری های دنیا از حمله وحشیانه عوامل لباس شخصی حکومت با سنگ و باتوم به دانشجویان و جوانان حکایت می کند. خبرگزاری فارس در گزارش خود می نویسد: "حاميان موسوي همچنين با هياهو و سوت و كف شعارهايي عليه دانشجويان ولايي تجمع كننده سرمي‌دادند و دانشجويان ولايي نيز با حضور در مقابل آنها اين افراد را احاطه كرده و حاميان موسوي بين درب قدس دانشگاه تهران و اين دانشجويان حبس شدند. پس از دقايقي سردادن شعارهاي دو گروه عليه يكديگر، حاميان موسوي از جاي خود بلند شده و با شعارهاي تحريك‌آميز به سمت دانشجويان حركت كردند و اين دانشجويان با تذكر مجدد اين نكته كه "حاميان موسوي به دنبال درگيري هستند و ما نبايد درگير شويم " راه را براي آنها باز كردند. در اين بين جمعيتي حدود 4 هزار نفر از دانشجويان ولايي به سمت سردر دانشگاه تهران با سردادن شعارهاي هميشگي مرگ بر آمريكا،‌مرگ بر اسرائيل و مرگ بر منافق حركت كردند."

این خبرگزاری در اقدامی هماهنگ با خبرگزاری ایرنا و واحد مرکزی خبر نسبت به خبری مشکوک از دستگیری مجید توکلی از فعالان انجمن اسلامی دانشگاه امیر کبیر که مدتها به علت فعالیت های دانشجویی در زندان بوده است خبر داده اند. این خبرگزاری ها با درج این تیتر که سر دسته آشوبگران دانشگاه امیرکبیر با لباس زنانه دستگیر شد، گزارش داده اند که مجید توکلی در حال فرار از دانشگاه امیرکبیر شناسایی و دستگیر شده است.

سایت فردا و سایت الف نیز که از جمله سایت های شناخته شده جناح اقتدارگرا به شمار می آیند نیز گزارشی اختصاصی از مراسم 16 آذر در جریان برگزاری این مراسم و ساعتی پس از آن درج نکرده اند. تنها گزارش سایت الف به بازانتشار گزارش دیگر سایت ها اختصاص دارد.

خبرگزاری های دولتی و صداو سیمای جمهوری اسلامی درحالی به انتشار وارونه اخبار 16 آذر اقدام کردند که بارها نگرانی دولمتردان ایرانی از توجه ایرانیان به خبرگزاری های خارجی و وب سایت های فارسی زبان خارج از کشور، ابراز شده است. این نگرانی به حدی است که دیروز در معدود اخباری که توسط خبرگزاری های داخلی از مراسم روز دانشجو منتشر شد، خبری با عنوان دستگیری خبرنگاران بی بی سی در ساختمان جهاد دانشگاهی منتشر شد. آنها اتفاقات بعد از انتخابات اخیر ایران که به اعتراضات عمومی منجر شد را به خبرگزاری های خارجی از جمله بی بی سی، سی ان ان، صدای امریکا و رادیو فردا نسبت می دهند، بی آنکه پاسخ دهند نقش رسانه های دولتی در بی اعتمادی مردم به دستگاه اطلاع رسانی حکومت و گرایش آنها به خبرگزاری های غیر دولتی و خارجی چیست؟

Montag, 7. Dezember 2009



بجز آب همه چیز را بروی ملت بستند

درگیری شدید و تیراندازی هوایی در تهران میدان انقلاب

وبلاگ جوان نوشت:امروزجهان ایران را زیر نظر دارد ،در ایران بجز آب همه چیز را بروی ملت بستند،اینترنت از کار افتاده
امروز جهان ایران را زیر نظر دارد ، کیهان رسانه سفاکان ج.ا تهدید به کشتن دانشجویان توسط عوامل ضد نظام جمهوری اسلامی ! برای بی آبرو کردن نظام ج.ا کرده است و این اوج وقاحت یک رژیم را می رساند که در اجرای نیات پلید خود سناریوی از پیش نوشته اش را افشا می کند . مردم امروز در اتحادی تاریخی دانشجویان را همراهی خواهند نمود و کودتاچیان کوته فکر از ترس اقدام به ترساندن می کنند .دانشگاه تهران و بسیاری از دانشگاههای کشور اعم از آزاد و دولتی در محاصره پلیس ضد شورش و لباس شخصی هاست . خیابانهای اطراف دانشگاه تهران تا منتهی الیه فاطمی و میدان ولیعصر نیرو چیده اند و من خودم شاهد این چینش نیرو بودم.در ایران بجز آب آشامیدنی همه چیز را بر روی ملت بستند اینترنت بسیار محدود و در بسیاری نقاط قطع است حتی احتمال قطع کامل برق در تهران وجود دارد . .خامنه ای که می خواهد بر خلاف سلطان حسین بایقرا که رئوف بود خشونت و قدرت را برای اداره کشور بکار ببندد ممکن است به عوامل مزدور خود که 450 هزار تومان پیش پرداخت و 250 هزار تومان برای هر دستگیری مزد می دهد ، به آنها دستور خشونت داده باشد .ایرانیان مقیم خارج دسترسی به اینترنت بسیار محدود شده لطفا ایران میهنتان و دانشجویان و مردم را زیر نظر داشته باشید این رژیم خیلی کثیف تر از آنی است که بتوان تصور کرد .

Sonntag, 6. Dezember 2009

خبری هست




آب که از سر گذشت، چه یک وجب چه صد وجب! این ضرب المثل قدیمی می تواند خاستگاه تدبیر امنیتی حکومت مبنی بر قطع اینترنت و ممنوعیت 3 روزه فعالیت خبرنگاران خارجی را به خوبی شرح دهد.

اقدام مزبور، شرایطی که حکومت با آن دست به گریبان است را با پوشش قوی تری از اینترنت پر سرعت یا گزارشات رسانه های خارجی، در داخل و خارج مانیفسته کرده است.

تاثیر داخلی حرکت مزبور کشف حجاب از کارزار تبلیغاتی یک ماهه حُکومت است که با خرج بی مهابای مُهره های ریز و دُرُشت خود برای سوگند خوردن به عادی بودن اوضاع و اینکه "16 آذر هیچ خبری نیست"، راه اندازی شُده بود. شکلک مزبور در همان حال که می بایست خونسردی "نظام" را به رُخ جامعه بکشد، بخشی را بترساند و گروهی را به تردید دُچار سازد، وظیفه تقویت روحیه نیروهای خودی و القای داشتن خط و برنامه به زیر مجموعه را نیز به گردن داشت.

اکنون باند ولی فقیه عمامه و کُلاه پاسبانی از سر به زمین کوفته و به میانه ی میدان جهیده است تا با صدای بُلند اعلام کُند که خبری هست؛ آنچنان سهمگین و هراسناک که نه تنها نتوانسته با نیش سرکوب روی آن قلم بگیرد بلکه، حاضر است برای فرار از کابوس اش، ژنرالهای خود را در برابر چشمان مُراقب جامعه و همچنین ابواب جمعی روحیه باخته، به جایگاه موش مُرده های لاف زن فرو کشد.

بی واسطه ترین پیام این رویکرد به مردُم و به ویژه همان بخشهایی که حُکومت شمشیر چوبی خود را رو به آنها تکان می داد این است که آیت الله خامنه ای و شُرکا هستند که می ترسند، آنها هستند که به مُحاصره درآمده اند و جُنبش ضد استبدادی می تواند و در موقعیتی هست که حلقه را از این هم تنگ تر کُند.

بازتاب بین المللی واکُنش سراسیمه حُکومت به اعتراضهای 16 آذر به همین گونه برای آن شکننده است. ایزوله کردن ایران از جهان و قیچی کردن رشته های ارتباطی مُدرن در داخل و با خارج هر چیزی جُز نشانه اعتماد به نفس دستور دهندگان آن انگاشته می شود. رژیم جمهوری اسلامی پیام می دهد که از شهروندان اش در هراس است و نسبت به ثبات خود در نگرانی عمیقی به سر می برد. برای حُکومتی که بند ناف سیاست خارجی خود را به بُحران سازی با یک طرف و بندوبست با طرف دیگر گره زده، ارسال علایم ناتوانی، یک بازی دو سر باخت به شُمار می رود.

مانور خودغرضانه باند نظامی – امنیتی آقای خامنه ای، دیکته شُده از سوی شرایطی است که جُنبش دموکراتیک با حُضور نیرومند خود پدید آورده است."نظام" ناچار گردیده بین اهمیت و پیامدهای سیاسی اقدام خود و مصالح فوری اش یکی را انتخاب کُند.

فقط کسی حاضر است به چنین مُعاوضه نابرابری تن بدهد که برای او نتیجه در هر دو حال یکسان باشد. به بیان بهتر، زمانی که آب که از سر گُذشته باشد.

هاشمی رفسنجانی: درست نبود بسیج و سپاه را دربرابر مردم قرار دهند

هاشمی رفسنجانی با اشاره به ادامه تردیدها نسبت به نتیجه انتخاب ریاست جمهوری، از قراردادن سپاه و بسیج در برابر مردم و برخورد خشونت‌آمیز با تظاهرات‌کنندگان انتقاد کرده است. وی مجدداَ خواهان آزادی بازداشت‌شدگان شده است.

به گفته‌ی اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس شورای تشخیص مصلحت نظام جمهوری اسلامی ایران، شرایط کشور به گونه‌ای است که تحمل اظهارنظرها و انتقادات سازنده وجود ندارد و برخی عکس‌العمل‌ها نیز در برابر اظهار‌نظرها مفسده‌برانگیز است. او که روز شنبه (۱۴ آذر) در جمع شماری از دانشجویان در مشهد سخن می‌گفت، این نظر را رد کرد که در برابر رویدادها و تحولات جاری ساکت است. او بر مواضع اعلام‌شده خود در نماز جمعه تیرماه تأکید کرد و افزود: «با توجه به تجربه ۵۰ ساله‌ام پیشنهاد کردم زندانی‌ها آزاد شوند و از آسیب‌دیدگان دلجویی شود.»

رفسنجانی در جمع دانشجویان مشهد با اشاره به صف‌بندی‌های پس از انتخابات ریاست جمهوری، به رویکرد حکومت انتقاد کرد و گفت: « حکومت پول دارد، نیرو دارد. می‌تواند در خیابان آدم جمع کند ولی گروه مقابل یک عده استاد، دانشجو، کارگر، مدیر و صنعت‌گر هستند و درست نبود که بسیج و سپاه در برابر مردم قرار داده شود.» رفسنجانی سپس با اشاره به انتقادهایی که به مضمون خطبه‌های او در روز ۲۶ تیرماه شده، تصریح کرد: «من در خطبه‌ها گفتم تردیدها باید از بین برود ولی برخی گفتند که چرا لفظ تردید را بکار بردید در حالی که سخنان من ناظر بر برخی مسایل مطرح شده پس از انتخابات بود.»

انتشار اظهارات رفسنجانی، دلیل فیلترینگ؟

رفسنجانی اعتراض‌ها علیه حضور وزرای دولت احمدی‌نژاد در دانشگاه‌ها را نشانه‌ای از ادامه‌ی ابهامات و تنش‌های پس از انتخابات توصیف کرد و گفت: «جامعه‌ای که سه، چهار میلیون دانشجو دارد را نمی‌شود با فریب اداره کرد... این گونه که اخبار به ما می‌رسد گروهی در دانشگاه معترض به نتایج انتخابات هستند. این که وزیر که به دانشگاه می‌رود نمی‌تواند سخنرانی کند نشان‌دهنده این است که لابد چیزی است. ولی این مسائل با اهانت و شعار حل نمی‌شود.»

رئیس مجلس خبرگان جمهوری اسلامی با تاکید بر اینکه باید همه طرف‌ها در چارچوب قانون عمل کنند، ایجاد فضای آزاد را موجب قانع شدن اکثریت جامعه و رفع ابهامات دانست.

قابل ذکر است که اظهارات روز شنبه رفسنجانی در مشهد را ابتدا خبرگزاری ایلنا صبح روز یکشنبه به صورت محدود بازتاب داد. اما اندکی بعد سایت آینده که از رفسنجانی حمایت می‌کند، جزئیات بیشتری از این اظهارات را منعکس کرد. در ساعات اولیه بعد از ظهر برخی از سایت‌های داخلی از فیلترشدن سایت آینده خبر دادند.

هشدار به رسانه‌ها در باره‌ی انتشار حرف‌های رفسنجانی

این دومین بار است که رفسنجانی طی روزهای اخیر سکوت چند ماهه خود را می‌شکند و در انتقاد از وضعیت موجود و عملکرد دولت احمدی‌نژاد سخن می‌گوید. او روز پنجشنبه (۱۲ آذر) نیز به هنگام ورود به مشهد در اظهارات انتقاد‌آمیزی انکار اختلافات در کشور را ناممکن دانست و گفت: «امروز جای مخفی کردن نیست. واقعا مشکل اختلافات جدی است. در طول تاریخ ایران، روحانیت همیشه پناهگاه مردم بوده و هر وقت مردم در برابر حکومت به مشکل برمی‌خوردند، به روحانیت پناه ‌می‌آوردند. نباید اجازه دهیم بین روحانیت و مردم فاصله بیافتد.»


بازتاب این سخنان رفسنجانی در شماره روز شنبه نشریات اصلاح‌طلب با واکنش هشدارآمیز وزارت ارشاد روبرو شده است. به گزارش خبرگزاری ایسنا، معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع‌رسانی وزارت ارشاد به روزنامه‌های "آفتاب یزد"، "اعتماد"، "اسرار" و "حیات نو" تذکر کتبی داده است. این روزنامه‌ها متهم شده‌اند که «با انتخاب تیتر و مطالب در صفحه‌ی اول و دوم خود به گونه‌ای اقدام می‌کنند که شائبه‌ی القای تفرقه و بزرگ‌نمایی اختلافات میان مسئولان را در خوانندگان ایجاد می‌کند». ایسنا می‌نویسد که این روزنامه‌ها در تیتر صفحه‌ی اول و گزارش‌های خود به سخنان هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام و نامه‌ی رئیس مجلس شورای اسلامی‌پرداخته‌اند.