Samstag, 6. März 2010

رژیم :هم اكنون 175 هزار نفر زندانی داریم،كهريزك سهل‌انگاری بوده است
175 هزار نفر زنداني در زنداهاي كشور وجود دارد

از نظر متوليان امور اجرايي، موضوع كهريزك بيشتر سهل‌انگاري بوده است.

ایسنا:رييس سازمان زندان‌ها و اقدامات تاميني و تربيتي كشور گفت: هم اكنون 175 هزار نفر در زندان‌هاي كشور زنداني هستند كه حدود 48 درصد آن‌ها را زندانيان مواد مخدر تشكيل مي‌دهد.

رييس سازمان زندان‌های جمهوری اسلامی در جمع خبرنگاران در ارتباط با قضيه کهريزك گفت: نظر نهايي را قضات رسيدگي کننده به پرونده مي‌دهند، اما آنچه مد نظر متوليان امور اجرايي است، موضوع بيشتر يك سهل‌انگاري ديده مي‌شود.

اسماعيلي ادامه داد: پرونده كهريزك داراي سه بخش است كه بخش اصلي آن در سازمان قضايي نيروهاي مسلح، بخشي در مجمع كاركنان دولت و بخش ديگر از پرونده در دادسرا انتظامي قضات در حال رسيدگي است.

وي با اشاره به اين كه در زندان‌ها، اقدامات كنترلي متعددي براي پرسنل وجود دارد، افزود: بخشي از لايحه جايگزين حبس در اصلاح قانون مجازات اسلامي قرار گرفته است.

رييس سازمان زندان‎ها و اقدامات تاميني و تربيتي كشور به ضابطه‎مند كردن مرخصي‌هاي زندانيان و اصلاح آيين‌نامه آن اشاره كرد و گفت: اگر اين آيين‌نامه به تصويب رياست قوه قضائيه برسد، براي هر مرخصي ضابطه‌اي گذاشته شده است.

وي با بيان اين كه براي معدودي از زندانيان برنامه‌هاي كنترلي گذاشته‌ايم و مرخصي آن‌ها به مراكز انتظامي اعلام مي‌شود، افزود: در اين برنامه اين افراد موظف هستند،‌ در زمان‌هاي مختلف خود را به ماموران معرفي كنند.

وي خاطرنشان كرد: در پيش نويس آيين‌نامه جديد، مستثنيات مرخصي آمده است كه جرائم سرقت مسلحانه، سرقت به عنف،‌ كيف قاپي، جاسوسي، جرايم عمده مواد مخدر، اقدام عليه امنيت، اسيد پاشي و آدم ربايي از مرخصي ممنوع خواهد بود.

Mittwoch, 3. März 2010

اعتراض شدید وزیرخارجه آلمان به سرکوب مردم ایران
گیدو وستروله وزیر امورخارجه آلمان در سخنرانی در برابر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، نقض حقوق بشر در ایران را به شدت محکوم کرد. او گفت که شورای حقوق بشر نمی‌تواند سرکوب پایه‌ای‌ترین حقوق مردم ایران را نادیده بگیرد.

وزیرخارجه آلمان، ضمن تاکید بر وظیفه شورای حقوق‌بشر سازمان ملل در مورد دفاع از آزادی عقیده، گفت:«سرکوب خونین تظاهرات، سلب حق آزادی بیان و نقض غیرقابل تحمل سایر حقوق پایه‌ای مردم ایران چیزی نیست که شورای حقوق‌بشر سازمان ملل متحد بتواند و بخواهد آن را نادیده بگیرد.»

آلمان در کنار مردم ایران

گیدو وستروله، رهبر حزب دموکرات آزاد آلمان ضمن اعلام این نکته که دولت آلمان روند امور ایران در ماه‌های اخیر را با دقت دنبال می‌کند، افزود:«مدافعان حقوق‌بشر، روزنامه‌نگاران، زنان، فعالان سندیکائی، اقلیت‌های مذهبی و شهروندان عادی ایران، فقط خواستار حقوقی هستند که قانون اساسی کشورشان برایشان تضمین کرده است. این انسان‌ها باید بدانند که آلمان محکم در کنار آن‌ها ایستاده است.»

ایران تنها کشوری بود که وزیر خارجه آلمان در نشست شورای حقوق بشر، با ذکر نام از آن یاد کرد. خبرگزاری آلمان نوشت:«دولت در تهران پس از انتخابات جنجال‌آفرین ژوئن ۲۰۰۹ علیه مخالفان خود با خشونت وارد عمل شد. سازمان‌های مدافع حقوق‌بشر ایران را به سرکوب مخالفان و اقلیت‌ها متهم می‌کنند.»

آزادی مذهب برای همه

وزیر خارجه آلمان، در نشست شورای حقوق بشر، خواستار رعایت آزادی مذهب در سراسر جهان شد و گفت:«هر انسانی باید بتواند با عقیده‌ای که فکر می‌کند حقیقت است زندگی کند. همچنین تغییر مذهب باید بدون هیچ محدودیتی مجاز باشد.» وستروله از شورای حقوق بشر خواست که برای نظارت بر وضعیت حقوق بشر در هر کشور، یک ناظر ویژه معرفی کند. به عقیده وزیر خارجه آلمان، تعیین چنین ناظرانی، بر اعتبار شورای حقوق بشر می‌افزاید و اقداماتش را ثمربخش‌تر می‌کند.

نشست شورای حقوق‌بشر سازمان ملل‌متحد تا روز ۲۶ مارس امسال در ژنو ادامه دارد. روز چهارشنبه (۳ مارس، ۱۲ اسفند) علاوه بر سخنان وستر وله، ارائه گزارش سازمان ملل متحد درباره زندان‌های مخفی، فضای نشست را تب‌آلود کرد. به گزارش خبرگزاری آلمان، نمایندگان برخی از کشورها مثل روسیه و مصر می‌کوشند مانع از بحث پیرامون این گزارش شوند

شورای حقوق‌بشر می‌تواند وضعیت حقوق‌بشر را در کشورهای عضو بررسی کند و مورد انتقاد رسمی قرار دهد، اما امکان مجازات کشورهای ناقض حقوق بشر را ندارد.

دویچه وله

بریل آزادی

Dienstag, 2. März 2010

اروپا در موقعیتی نیست که بتواند به جمهوری اسلامی نرمش نشان دهد
سال جاری میلادی، سالی نامحتوم و حیاتی برای جمهوری اسلامی و رابطه اش با اتحادیه اروپا خواهد بود. نارضایتی های مردمی که از انتخابات ریاست جمهوری خردادماه به بعد آغاز شده، نه تنها فروکش نکرده، که جدی تر و مصمم تر شده است.

مراسم روز عاشورا در دسامبر سال گذشته (میلادی) و برخورد بسیار خشن با تظاهرکنندگان در جریان روز 22 بهمن تاکنون خونین ترین برخورد نظام جمهوری اسلامی با مردم ایران بوده است. با این حال برخوردها و سرکوب ها و دستگیری ها جلوی هزاران تن از مردمی که به خیابان ها آمدند را نگرفت. جامعه بین المللی بسیار به دستگیری ها، دادگاه ها و خونریزی ها حساس است و با نگرانی آن را دنبال می کند.

بدشگون تر و ناخوشایندتر، اتهام دستگری 16 تن از مخالفان و محاکمه کردن آنها به اتهام محارب است، جرمی که با مجازات اعدام روبرو است.

برخورد سنگین و آهنینی که نظام جمهوری اسلامی در پیش گرفته، ریزش وفادارن واقعی به نظام جمهوری اسلامی را در پی داشته است. جواد اطاعت، نماینده سابق مجلس شورای اسلامی می گوید:«دولت حاکم با استفاده از سیاست مشت آهنین، با اصول نظام در تقابل قرار گرفته است.» و محمد تقی خلجی، روحانی طرفدار آرمان های آیت الله خمینی هم روز دوازدهم ژآنویه پس از این که در مسجدی در تهران گفت «رهبران جمهوری اسلامی باید از راهی که در پیش گرفته اند، توبه کنند»، دستگیر شد.

محمد رضا حیدری، دیپلمات ایرانی در اسلو هم در اعتراض به رفتارهای خشونت آمیز جمهوری اسلامی در برابر مردم ایران، ماه دسامبر سال گذشته (میلادی) از سمت خود استعفا داد. گزارش شده دیگر دیپلمات های ایرانی هم در دیگر کشورهای جهان استعفا کرده و درخواست پناهندگی کرده اند.

پارلمان اروپا با دقت حوادث ایران را پیگیری می کند. بحث هایی برای فشار بیشتر به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مطرح شده چرا که یک قدرت انحصاری است که اقتصاد ایران، نظام بانکی و دفاعی و ساخت و ساز را در دست گرفته است. بسیاری از شرکت های اروپایی با سرمایه گذاری در این طرح ها حضور دارند و هرگونه تحریم به معنای به خطر افتادن منافع مالی برای آنهاست.

مسئله مهم دیگر، جاه طلبی های هسته ای جمهوری اسلامی است که رفتار نظام در این مسئله خود بحث برانگیز شده است. بسیاری از قانونگذاران اروپایی نگران ایران مجهز به سلاح اتمی، در نزدیکی مرزهایشان هستند، هرچند هنوز قانع نشده اند که جمهوری اسلامی در پی دستیابی به بمب اتمی است.

برای اروپا بسیار مهم است که به نوعی عملی و اجرایی، همدردی و حمایت خود با مردم ایران را نشان دهد و فقط به بیانیه و گفته ها محدود نشود – که با مسئله تحریم های بیشتر ایران و آزار رساندن به مردم و رویگردان کردن آنها از غرب در تضاد است. تحریم های هدفمند شده علیه سپاه پاسداران قدمی مهم است تا با میلیون ها ایرانی معترض و زنانی که برای حقوق خود دفاع می کنند و خواستار جامعه ای چندصدایی هستند، همدردی کرده و به آنها کمک کند.

اروپا باید زا جامعه مدنی ایران دفاع کند و پارلمان اروپا مراتب تحسین خود از شجاعت مردم ایران را اعلام کرده که برای حقوق اساسی خود و دموکراسی تلاش می کنند. قدم بعدی، می تواند استفاده از ابزار دموکراسی و حقوق بشری باشد که اتحادیه اروپا در اختیار دارد.

حدود هشتاد تن از نمایندگان پارلمان اروپا، از جمله افراد بلندپایه ای چون رییس جمهوری های سابق مانند هانس گرت پاترینگ و گای ورهوفستادت نخست وزیر سابق بلژیک از اتحادیه اروپا خواسته اند مراتب حمایت خود از مردم معترض ایران و ندا آقا سلطان، دختر جوانی که در جریان ناآرامی ها کشته شد، نشان دهند.همچنین درخواست شده تصویر ندا آقا سلطان در کنار تصویر آن سانگ سوکی، رهبر دموکراسی خواهان میانمار یا برمه، بر دیوار بیرونی ساختمان پارلمان اروپا در بروکسل به نمایش درآید.

ندا آقاسلطان به نماد آزادی خواهان ایرانی درآمده که به کمک اروپا نیاز دارند. با این کار ساده، اهمیت قدرت اتحادیه اروپا مشخص می شود که باعث نگرانی و پریشانی نظام جمهوری اسلامی است که با استفاده از قوه نظامی و سرکوب مردم و نقض گسترده حقوق بشر، موجبات انزوای بیشتر را فراهم آورده است.

چنین حرکتی رابطه میان جامعه مدنی ایران با دنیای خارج را تقویت می کند و نشان می دهد اروپا از اصول اساسی حقوق بشر که مورد حمایت اروپا است، طرفداری و حمایت می کند.

اروپا در پی سیاست تغییر رژیم در ایران نیست ولی وقتی دموکراسی و حقوق بشر در خطر باشد، نمی شود دیگر چشم ها را بر روی آن بست.

* فیورلو پروورا (Fiorello Provera)، معاون مدیر مرکز کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا است.

فیورلو پروورا / مترجم:کامیار توانمند (از انگلیسی) / دیلی استار (لبنان) / 02/03/2010

ایران در جهان
یک وبلاگ نویس بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شد
بازداشت نصور نقی پور، وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر

نصور نقی پور، وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به نقطه نامعلومی منتقل شد.

به گزارش هرانا، نصور تقی پور، وبلاگ نویس و فعال حقوق بشر که در عرصه های اندیشه و حقوق فعالیت می کرد، ساعت 21 امشب مورخ 11 اسفندماه در منزل شخصی خود بنا به دلایل نامعلومی توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.

لازم به ذکر است از سرنوشت نامبرده پس از بازداشت اطلاعی در دست نیست.
مهدی هاشمی رفسنجانی فیلم حمله به کوی دانشگاه را به بی بی سی داده است(فیلم)
حقیقت نیوز :یک مقام امنیتی در تماس با حقیقت نیوز گفت: فیلم مونتاژ شده کوی دانشگاه که اخیرا از شبکه بی بی سی پخش شده است توسط مهدی هاشمی رفسنجانی در اختیار این شبکه ضد نظام قرار گرفته است.

وی ادامه داد: با افزایش فشارها به عملکرد هاشمی رفسنجانی از سوی نیروهای انقلابی و مطرح شدن طرح عزل وی از ریاست مجلس خبرگان مهدی هاشمی رفسنجانی برای اینکه بتواند در این میان برای پدرش حاشیه امنی ایجاد کند این فیلم مونتاژ شده و غیر واقعی را در اختیار شبکه تلویزیونی بی بی سی قرار داده است .

این مقام امنیتی در خاتمه خاطر نشان کرد: این افراد فراموش کرده اند که عملکرد آنها برای ملت ایران آشکار است و با مترصد شدن به رسانه ها ی بیگانه نمی توانند خود را از فراتر از قانون بپندارند.

لازم به ذکر است که پیش از این حقیقت نیوز اعلام کرده بود که مهدی هاشمی رفسنجانی درصدد ارائه اسناد محرمانه دوران جنگ و سازندگی به رسانه ها و مقامات انگلستان است.

http://www.youtube.com/watch?v=sXE79zEn2jE

http://www.youtube.com/watch?v=32ZPI9A9Hiw
جعفر پناهی کارگردان نامدار سینما همراه همسر و فرزندش دستگیر شدند
بنابر گزارش دریافتی پویا خبر از تهران ،دوشنبه شب 10 اسفند ساعت 22 بیش از 25 تن از ماموران وزارت اطلاعات طی عملیاتی به منزل مسکونی جعفر پناهی، کارگردان صاحب نام ایرانی، یورش بردند.

بنابر این گزارش سه تن از ماموران امنیتی دوربین به دست همراه زنانی که از پوشش کامل اسلامی برخوردار بودند در این عملیات دیگر ماموران امنیتی را همراهی می کردند.

تفتیش منزل جعفر پناهی تا ساعت 3:30 بامداد امروز سه شنبه به طول انجامید و پس از آن ماموران وزارت اطلاعات آقای پناهی را به همراه همسرش طاهره پناهی و دخترش سولمازپناهی و حدود 12 تن از دوستان و میهمانانی که منزل ایشان بودند، با مقدار زیادی از وسایل و مدارک به مکانی نامعلوم منتقل کردند.

علیرغم تاکید جعفر پناهی برعلت یورش به منزل و دستگیر وی و میهمانانش، ماموران از دادن هرگونه پاسخی خودداری کردند. پیش از این در تاریخ 14 فوریه ماموران وزارت اطلاعات تهدید کرده بودند تا در صورت ادامه اعتراض نسبت به توقیف پاسپورتش او را دستگیر و روانه زندان خواهند کرد.

فرهنگسرای پویا – پاریس- سه شنبه دوم مارس دو هزار و نه

Montag, 1. März 2010

کلهر: برگزاری جشن پیروزی احمدی نژاد اشتباه بود

مهدی کلهر- عکس از خبرگزاری مهر

آقای کلهر می گوید بعضی از نزدیکان دولت در ایجاد فضای پس از انتخابات نقش داشته اند

مهدی کلهر، مشاور رسانه ای رئیس جمهوری ایران برپایی جشن پیروزی برای محمود احمدی نژاد در روزهای پس از انتخابات را اشتباه دانسته و عملکرد او در مناظره تلویزیونی با میرحسین موسوی را بد ارزیابی کرده است.

آقای کلهر در مصاحبه با خبرگزاری مهر از حذف سیاسی طرفداران جنبش سبز در ایران انتقاد کرد و به کارگیری لفظ "سران فتنه" برای اشاره به رهبران مخالفان دولت این کشور را به زیر سوال برد.

آقای کلهر همچنین ندا آقاسلطان را "دختر ساده ای" دانسته که خود را جلوی دوربین به مردن زده و سپس در آمبولانس کشته شده است.

آقای کلهر که از پیش از به قدرت رسیدن محمود احمدی نژاد با او همکاری کرده است به خاطر بعضی از سخنان جنجالی اش درباره مسائل فرهنگی و اجتماعی شناخته می شود.

"مناظره بد، اشتباه بزرگ"

مهدی کلهر در گفتگو با خبرگزاری مهر گفت از پیروزی محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری تابستان گذشته "شوکه" نشده و به نظر او آقای احمدی نژاد می توانست رای بیشتری را به خود اختصاص دهد ولی در مناظره با میرحسین موسوی خوب عمل نکرد.

او گفت: " پنج شب قبل از رای گیری تعداد رای احمدی نژاد ۲۵ میلیون نفر بود که چهار میلیون آن را در مناظره با موسوی از دست داده بود وگرنه حدود ۳۰ میلیون رای داشت. احمدی نژاد برخلاف مناظره با دکتر محسن رضایی که یک مناظره منطقی بود، در مناظره با موسوی خوب عمل نکرد."

آقای کلهر از بعضی از نزدیکان دولت محمود احمدی نژاد به خاطر ایجاد "فضای نامناسب" بعد از انتخابات انتقاد کرد ولی از کسی نام نبرد.

به گفته او همین افراد جشن پیروزی آقای احمدی نژاد را برگزار کردند و "اشتباه بزرگی کردند."

به معنای اسم ندا آقاسلطان توجه کنید. ترجمه اسمش به انگلیسی می‌شود فریاد آقای شاه. یعنی این مملکت با سابقه ۳۰ سال جمهوری به جایی نرسید و باید آقای رضا پهلوی برگردد.

مهدی کلهر

طرفداران آقای احمدی نژاد در روز یکشنبه (24 خرداد) در میدان ولی عصر تهران گردهم آمدند و او در سخنانی به طور تلویحی از مخالفان دولت به عنوان "خس و خاشاک" نام برد.

جشن پیروزی آقای احمدی نژاد یک روز پیش از راهپیمایی گسترده معترضان به نتیجه انتخابات در تهران برگزار شد.

"نگران جنبش سبز هستم"

آقای کلهر از شرکت کنندگان در راهپیمایی ۲۵ خرداد به عنوان افراد "ساده دل" نام برد و گفت کسانی که در راهپیمایی های بعد از آن شرکت کردند، "بازی خورده اند."

به گفته آقای کلهر "لایه میانی موج سبز" از متخصصان و اندیشمندان کشور تشکیل شده و این افراد نباید حذف و مورد تسویه حساب سیاسی قرار گیرند.

آقای کلهر گفت: "من نگران جنبش سبز هستم. هشت میلیون نفر از جنبش سبز افراد متخصص یا جوانان جویای علم و تخصص هستند که نمی توان آنها را حذف کرد. هشت میلیون را متاسفانه چند ماه پیش در اتوبوس خود سوار نکردیم و راننده آنها خودش را با برآوردهای غلط بیرون انداخته است."

ندا آقاسلطان

مهدی کلهر در بخش دیگری از سخنان خود مطرح شدن نام ندا آقاسلطان از جانباختگان حوادث پس از انتخابات را در رسانه ها زیر سوال برد.

آقای کلهر گفت: "به گفته جنبش سبز،‌ این جنبش چند کشته در حوادث پس از انتخابات داشته است. اما سوال این است که چرا تنها برای خانم ندا آقاسلطان بورسیه در کشورهای خارجی درست می شود. چرا بورسیه برای ترانه موسوی و یا عاطفه امام ایجاد نشد؟"

آقای کلهر ادامه داد: " به معنای اسم ندا آقاسلطان توجه کنید. ترجمه اسمش به انگلیسی می‌شود فریاد آقای شاه. یعنی این مملکت با سابقه ۳۰ سال جمهوری به جایی نرسید و باید آقای رضا پهلوی برگردد."

به گفته آقای کلهر "آنها" نمی دانستند که لفظ سلطان بارمعنایی خود را پس از دوره قاجاریه از دست داده و از آن تنها برای نامگذاری زن ها استفاده می شود.

او درباره کشته شدن خانم آقا سلطان گفت: " ندا آقاسلطان دختر ساده ای بود و نمی دانست بعد از فیلمی که بازی می کند و در آن خودش را به مردن می زند در آمبولانس واقعاً کشته می‌شود. آن هم به دست همین آقای پزشک؛‌ فراری به انگلیس."

گسترش فحشا و کاهش سن روسپیان، در حکومت ناب محمدی
یك نهاد در کشور وجود ندارد به صورت اصولی به بررسی مشكلات زنان خیابانی بپردازد. در نتیجه هیچ آمار قابل استنادی برای حل این مشكل نیز وجود ندارد در حالی که پدیده زنان خیابانی یکی از آسیب های مهم اجتماعی است، اما آمار رسمی ای دیده نمی شود و همین موضوع باعث طرح آمارهای غیر واقعی و مبالغه آمیز توسط برخی کارشناسان می شود.

مطابق بررسی ها میانگین سنی دختران بین 12 تا 25 سال تخمین زده شده و در تابستان آمار این زنان افزایش می یابد و کمترین میزان فحشا در اسفند ماه است.

دکتر "امان الله قرایی مقدم" ، جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتگو با خبرنگار اجتماعی «فردا» گفت: در ایران این پدیده در حال گسترش است. مطالعات نشان می دهد که سن فحشا به 10 سال کاهش یافته و دختران جوان که به تازگی وارد این کار شده اند بیشترین تعداد آنها را تشکیل می دهند.

این آسیب شناس در تبیین علل شیوع فحشا در کشور می گوید: مهمترین عامل بروز فحشا فقر و ناتوانی زنان در تامین مایحتاج اولیه زندگی شان است.طلاق و نابسامانیهای خانوادگی، افزایش حاشیه نشینی و مهاجرت ، بی سوادی و ناآگاهی و اعتیاد از جمله عوامل افزایش پدیده فحشا است. زنان به دلیل پایین بودن سطح آگاهی و عدم تکوین شخصیت و تلقین پذیری در این زمینه آسیب پذیر تر هستند. همچنین پدیده زنان خیابانی زاییده فرار دختران و زنان از خانواده است و عمده ترین عامل فرار زنان و دختران به نابسامانی های زندگی و خانوادگی باز می گردد و این نابسامانی فقط نابسامانی اقتصادی نیست.

امان الله قرایی مقدم همچنین ضعیف شدن ارزش های دینی در میان برخی قشرهای جامعه کمرنگ شدن ارزش های دینی یکی از عوامل گسترش فحشاء در جامعه است. دین یکی از عوامل مهم جلوگیری کننده از انحرافات اجتماعی است. وقتی ارزش های دینی و هنجارها در جامعه ضعیف شود، جامعه دچار بی بند و باری خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه وجود زنان خیابانی معلول یک عامل نیست یادآور شد: طلاق از عوامل مهم به وجود آورنده زنان خیابانی است. آمار نشان می دهد از هر شش ازدواج یکی منجر به طلاق شود و این خود باعث قطع درآمد زن و بی سر و سامان شدن و هموار شدن مسیر وی درفساد خواهد شد. همچنین بیکاری و اعتیاد را می توان از دلایل گسترش آمار طلاق دانست.

وی یادآور شد: بحث زنان خیابانی منحصر به زمان و مکان خاصی نیست. اما دسترسی به آمار آسیب ها و معضلات اجتماعی علاوه بر اینکه به افزایش اطلاعات مردمی و تقویت نهادهای پیشگیری کننده از معضلات منجر می شود بلکه خانواده ها را به چالش روش های تربیتی در پیش گرفته وادار می سازد تا به درستی این روش ها و نادرستی آن آگاه شوند. مشاوران نیز در این راستا توسط نهادهای دولتی تقویت خواهند شد مخفی کردن شمار زنان خیابانی به افزایش روز افزون این رقم بیافزاید.

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: یك نهاد در کشور وجود ندارد به صورت اصولی به بررسی مشكلات زنان خیابانی بپردازد. در نتیجه هیچ آمار قابل استنادی برای حل این مشكل نیز وجود ندارد. در حالی که پدیده زنان خیابانی یکی از آسیب های مهم اجتماعی است، اما آمار رسمی برای وجود ندارد و همین موضوع باعث طرح آمارهای غیر واقعی و مبالغه آمیز توسط برخی کارشناسان می شود. از این رو به دلیل نبود آمار دقیق بیشتر طرح‌های ارائه شده از سوی سازمان بهزیستی نیز درباره ساماندهی زنان خیابانی به دلیل عدم پذیرش جامعه و مسئولان با شكست رو به رو شده است و در این رابطه تنها فرهنگ سازی است که می تواند کمک کننده باشد.

قرایی مقدم در ادامه یادآور شد: زنان خیابانی که با عنوان زنان پرخطر جنسی نیز از آنها یاد می شود می توانند به شیوع بیماری های آمیزشی و ایدز کمک کند. باید با همکاری آموزش و پرورش به دختران آموزش داد که چگونه خود را در برابر آسیبها و خطرهای اجتماعی مصون دارند. دختر بودن در جامعه ما يك ارزش محسوب مي‌‏شود و نباید با بی توجهی و سهل انگاری ارزش زنان و دختران جامعه پایین بیاید.

وي، در خصوص جلوگيري از رشد و گسترش فحشاء، گفت: براي جلوگيري از گسترش فحشاء بايد شغل توليد كنيم هيچ زني راضي نيست تن به خودفروشي دهد، مگر اين كه مجبور باشد.

*************

کاهش سن روسپیان، در حکومت ناب محمدی خامنه ای

فردا در گزارش دیگری مینویسد:وقتی در کشوری امنیت روانی و اجتماعی و ارزشهای دینی کاهش می یابد باید منتظر بروز چنین رفتارهای پر خطری نیز بود و اولین تاثیرات آن روی زنان که قشر ضعیف و اسیب پذیر جامعه هستند خود را نشان خواهد داد.

دکتر مصطفی اقلیما رییس انجمن علمی مددکاری ایران در گفتگو با خبرنگار اجتماعی«فردا» با بیان اینکه آمار سنی زنان روسپی در ایران کاهش یافته است گفت: این ناهنجاری اجتماعی در تمام دنیا با انواع و اقسام گوناگون دیده می شود در هر کشوری براساس اینکه جهان اول یا سوم باشد متفاوت است. اما در کشور ما با توجه به آماری که گاها از سوی سازمان بهزیستی اعلام می شود سن این زنان در جامعه رو به کاهش و تعداد آنها رو به افزایش است.

وی افزود: انتقادی به سازمانهای مرتبط با این مسئله است این است که چرا آمار درست و مشخصی در این مورد وجود ندارد. می توانم با اطمینان بگویم دستگاههای قضایی و سازمان بهزیستی در این خصوص آماری با ضریب ا تا 2 درصد خطا در اختیار دارند اما به دلیل ملاحظاتی که در جامعه وجود دارد از اعلام آن اجتناب می کنند البته این مسئله به کشور ما اختصاص ندارد و حتی در کشورهای غربی نیز دیده می شود.

رییس انجمن علمی مددکاری ایران خاطر نشان کرد: فقدان اطلاعات و نداشتن آمار دقیق در این باره باعث می شود که نتوان برای کاهش خطر برنامه ریزی کرد. با داشتن آمار می توان سیاستهای اتخاذ شده را به هدف نزدیک نمود و در غیر این صورت در همین جایی که هستیم مدام درجا خواهیم زد. وقتی کشور قصد کاهش یک ناهنجاری اجتماعی را داشته باشد باید از امروز برنامه ریزی کند که در 20 تا 30 سال آینده نتیجه آن را ببینیم این درحالیست که در 20 سال گذشته هیچ کار فرهنگی برای حل این مشکل صورت نگرفته پس امروز نباید توقع داشت باشیم جامعه ای پاک داشته باشیم.

وی تصریح کرد: مسئولین و سیاستگذاران عموما برنامه ریزی را در درمان می دانند و به جای آنکه برروی پیشگیری کار کنند برای درمان هزینه می کنند مانند جامعه معتادان. آنقدر که مسئولان زمان و وقت برای درمان معتادان هزینه می کنند به دنبال پیشگیری و بررسی راههای کاهش آن نیستند و نتیجه همین چیزی است که امروز شاهد آن هستیم.

اقلیا در خصوص چرایی علل پیدایش و افزایش این ناهنجاری اجتماعی گفت: علل پیدایش آن با عوامل افزایش آن متفاوت است. در کشوری که عنوان کشور اسلامی را با خود به همراه دارد باید چنین مواردی به ندرت دیده شود در حالی که هرروز شاهد افزایش آن هستیم پس نتیجه می گیریم مشکلات و کم کاری هایی در زمینه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی وجود دارد که منجر به بروز چنین معضلات اجتماعی در جامعه شده است.

وی با اشاره به عوارض شیوع این پدیده اظهار می دارد: تخریب نهاد خانواده از مهمترین عوارض گسترش فحشا در کشور است که در نهایت جامعه را به سمت هرج و مرج سوق می دهد. فحشا ارزش ها و هنجارهای اجتماعی را از بین می برد و افزایش آمار طلاق و بدآموزی در زنان را به دنبال دارد. همچنین افزایش ناهنجاریهای اجتماعی نظیر دزدی و اعتیاد و تخریب عناصر فرهنگی از دیگر عوارض این امر است.

این استاد دانشکده بهزیستی ادامه داد: گسترش فحشا افزایش آمار بچه های ناخواسته را به دنبال دارد. اکثر این کودکان نیز به دلیل آنکه در محیط نامناسب فرهنگی بزرگ می شوند به ناهنجاریهای اجتماعی چون قاچاق ، دزدی و فحشا کشیده می شوند. بیش از 80 درصد این کودکان مجرمان آینده هستند و تنها تعداد کمی از آنها که تحت سرپرستی سازمان بهزیستی قرار میگیرند ممکن است از شخصیت سالمی برخوردار شوند.

وی با اشاره به اینکه این زنان عموما برای تامین معاش زندگی وادار به این کار می شوند یادآور شد: با بررسی ها و تحقیقاتی صورت گرفته از زنان روسپی مشخص شده که اکثریت آنها برای تامین معاش زندگی و وضعیت بد اقتصادی مجبور به این کار می شوند و بسیاری از آنها اگر دارای شغل و یا امنیت روانی در خانواده و جامعه باشند از این کار فاصله خواهند گرفت. اصطلاحا گفته می شود زنان روسپی فدایی جامعه هستند.

مصطفی اقلیما معتقد است: اینکه با چنین مسئله مهمی غیرمنطقی برخورد شود نادرست است و نباید این زنان را از جامعه طرد کرد. اصول انسانی و اخلاقی حکم می کند برای درمان و برگرداندن این زنان به جامعه باید با دید باز اقدام کرد. در صورت نادیده گرفتن این زنان در جامعه باید منتطر افزایش فساد، دختران فراری و عدم پایبندی مردان به کانون خانواده که افزایش طلاق را با خود به همراه دارد باشیم.

اقلیما در خصوص راه کارهای مبارزه با این پدیده گفت: دولت باید با ریشه یابی علل جرم به درمان آنها بپردازند.در صورت ایجاد اشتغال و تامین مخارج آنها بسیاری از این زنان از این کار دست می کشند. همچنین ایجاد شرایط برای ایجاد ارتباط سالم بین دو جنس و افزایش سطح آگاهی باعث می شود کاهش فحشا می شود.

وی در پایان افزود: به اعتقاد من استفاده از نظرات روحانیون و کارشناسان مذهبی به همراه جامعه شناسان و روانشناسان می تواند بسیار چاره ساز باشد البته در صورتی که جمع بندی نظرات آنها توسط سازمان بهزیستی، وزارت رفاه، نیروی انتظامی و دستگاههای قضایی اجرایی شود. همچنین بالا بردن سطح آگاهی زنان، کاهش تورم، ارج نهادن به ارزشهای معنوی و مذهبی می تواند در حل این معضل چاره ساز باشد.

پارس دیلی نیوز
تحصن در هامبورگ
شروع: ساعت 10 صبح روز جمعه 5 ماه مارس ، پایان: ساعت 20 روز یکشنبه .7 ماه مارس

خواست ما: لغو فوری احکام اعدام، آزادی زندانیان سیاسی وفعالین حقوق بشر ودیگر بازداشت شدگان تظاهرات اعتراضی

محل تحصن:

Friedenskirche in Hamburg- St. Pauli, Am Brunnenhof

از هم میهنان گرامی دعوت می شود با حضور خود در کنار جمع اعتصاب کنندگان

Verein für Menschenrechte und Demokratie- Hamburg

Email: info@verein-fmd.de

-

CODE e.V.

Color of Democratic Election http://www.code-ev.org

letter.code-ev.org


Sonntag, 28. Februar 2010

رسانه حکومتی:بازداشت 4 تن از اعضاء "جندالله" در قرقیزستان
سایت حکومتی جهان وابسته به چماقداران بسیجی نوشت: این گروهک تروریستی در کشور های مختلفی از جمله پاکستان، افغانستان، قرقیزستان و امارات متحده عربی با تربیت نیروهایی قصد انجام عملیات های تروریستی در خاک ایران را داشتند.

در پی دستگیری عبدالمالک ریگی در هفته گذشته، خبرنگار جهان از منابع مطلع با خبر شد که 4 تن دیگر نیز از نیروهای ریگی بوسیله نیروهای امنیتی قرقیزستان دستگیر شده اند.

مقامات امنیتی این کشور از هر گونه اظهار نظری در این خصوص منع شده اند اما شنیده شده است که این افراد با هماهنگی دستگاه های امنیتی ایران به دام افتاده اند. با این حال موضوع گروهک ریگی پس از دستگیری وی به موضوعی بسیار مهم برای دولتمردان قرقیزی تبدیل شده است.

لازم به ذکر است از هویت افراد بازداشت شده اطلاعی در دست نیست.
تداوم بازداشت یک زندانی به دلیل آثار شکنجه بر بدنش
بد رفتاری های صورت گرفته و اعتصاب غذای یک زندانی در هنگام بازجویی و نگهداری در سلول انفرادی باعت نگهداری وی در زندان و عدم آزادی اش شده است.

پخشان عزیزی از دانشجویان زندانی در بند زنان (نسوان) زندان اوین به دلیل وجود آثار بدرفتاری با وی در زندان اوین آزاد نشده است.

به گزارش هرانا، پخشان عزیزی دانشجوی رشته مددکاری دانشگاه جامع علمی کاربردی تهران که در تاریخ بیست و پنج آبانماه به دلیل شرکت در تجمع اعتراضی نسبت به اعدام احسان فتاحیان در دانشگاه تهران بازداشت شده بود، به دلیل مشهود بودن آثار بدرفتاری با وی در بند 209 زندان اوین از آزادی وی ممانعت شده است.

از جمله بدرفتاری های صورت گرفته با این زندانی سرپا نگهداشتن زندانی به مدت 24 ساعت و بازجویی طولانی بر روی یک صندلی مخصوص چوبی که باعث کمر درد شدید در زندانی می شود، است.

خانواده وی نیز در گفتگو با هرانا شایعه هر گونه تجاوز به این زندانی را تکذیب نموده و علت تداوم بازداشت وی را از بین رفتن آثار ضعف جسمانی به دلیل اعتصاب غذا و بدرفتاری های صورت گرفته با وی عنوان داشته اند.