Donnerstag, 12. August 2010

روزنامه معتبر آلمانی در کارزار ضد سنگسار در ایران
روزنامه‌ی سراسری فرانکفورتر روندشاو که نزدیک به ۱۴۰ هزار نسخه تیراژ دارد در اقدامی کم‌سابقه لینک طومار بین‌المللی جمع‌آوری امضا برای نجات جان سکینه محمدی را در سایت آنلاین خود قرار داده و خوانندگان را فراخوانده که از امضای آن دریغ نکنند.

**************

روزنامه معتبر آلمانی در کارزار ضد سنگسار در ایران

کارزارهای بین‌المللی برای لغو حکم سنگسار سکینه‌ی آشتیانی همچنان ادامه دارد. رسانه‌های آلمان نیز مستقیم و غیرمستقیم خود را در این تلاش‌ها درگیر کرده‌اند. روزنامه‌ی فرانکفورتر روندشاو به اقدامی کم‌سابقه دست زده است.

خطر اجراشدن حکم سنگسار سکینه‌محمدی آشتیانی به اعتراض‌های متفاوتی در عرصه‌ی بین‌المللی منجر شده است. در آلمان نیز رسانه‌های مختلف با تمرکز خبری و تحلیلی و نگارش مقاله‌های انتقادی مستقیم و غیرمستقیم در این کارزار شریک شده‌اند.

روزنامه‌ی سراسری فرانکفورتر روندشاو که نزدیک به ۱۴۰ هزار نسخه تیراژ دارد در اقدامی کم‌سابقه لینک طومار بین‌المللی جمع‌آوری امضا برای نجات جان سکینه محمدی را در سایت آنلاین خود قرار داده و خوانندگان را فراخوانده که از امضای آن دریغ نکنند.

فرانکفورتر روندشاو در توضیح این اقدام کم‌سابقه در میان رسانه‌های مستقل، می‌نویسد که تعریفی جاافتاده از رسالت روزنامه‌نگاران، آنها را گزارشگر بی‌طرف روندها و رویدادها معرفی می‌کند. در همین رابطه به جمله‌ای از یکی از چهره‌های برجسته‌روزنامه‌نگاری آلمان استناد می‌شود که چنین مضمونی دارد: «یک روزنامه‌نگار خوب در امور دخالت نمی‌کند حتی اگر امر خوب و مثبتی باشد.»

فرانکفورتر روندشاو اما می‌گوید که مورد سکینه آشتیانی مهم‌تر از آن است که اصل بی‌طرفی روزنامه‌نگاران مانع از تلاش برای نجات جان او شود: «یک انسان را با زجری تدریجی کشتن بیش از هر نوع دیگر مجازات اعدام، نقض حرمت و شان انسانی است. بی‌اعتباری شهادت زنان ایران در برابرشهادت مردان نیز یک تبعیض مضاعف دیگر است. مسئله دفاع از حرمت و شان سکینه آشتیانی بیش از آن که به موضع‌گیری سیاسی مرتبط باشد به مبانی انسانیت ربط دارد. به همین دلیل ما خود را درگیر این مسئله می‌کنیم.»

فرانکفورتر روند شاو در ادامه می‌نویسد: « برای ما روشن است که نقض دهشتناک حقوق بشر امری روزمره است و سکینه محمدی آشتیانی هم در ایران تنها کسی نیست که در معرض تهدید چنین سرنوشتی است. ولی اقدام ما در این مورد با این امید توام است که بتوانیم سهم کوچکی در نجات جان او ایفا کنیم.»

تصویری‌میخکوب‌کننده

یکی از مواردی که شماری از خوانندگان فرانکفورتر روندشاو را به امضای طومار اعتراض به سنگسار سکینه محمدی ترغیب کرده، انتشار متنی است از یک روزنامه‌نگار آلمانی که صحنه‌ی احتمالی سنگسار سکینه از زمانی که از بند خارجش می‌کنند تا زمانی که آماج سنگ‌می‌شود را در واژگانی میخکوب‌کننده و دهشتناک به تصویر می‌کشد.

فرانکفورتر روندشاو همچین در تازه‌ترین شماره خود مصاحبه‌ای دارد با خانم ماری فون مولن‌دورف که در آن به سابقه سنگسار در ایران در ۱۰ سال گذشته می‌پردازد و رویکردهای ضدونقیض دستگاه قضایی و نوع دفاع مقام‌های این نهاد از سنگسار را به نقد می‌گیرد. فون مولن‌دورف به سخن یک مقام ارشد قضایی ایران استناد می‌کند که سنگسار را "مجازاتی منصفانه" می‌داند، زیرا به محکوم امکان فرار از مرگ را می‌دهد. فون ‌مولن دورف با تاکید بر غیرانسانی بودن مجازات سنگسار، بر این نکته انگشت می‌گذارد که «انصاف» مورد اشاره مقام قضایی هم، در مورد زنان تبعیض‌آمیز است، زیرا به هنگام سنگسار، مرد محکوم را تا کمر در خاک می‌کنند، ولی زن محکوم را تا گردن، که این خود هرگونه تلاش برای فرار را با "شانس" کمتری روبرو می‌کند.

۷ زن دیگر در معرض خطر سنگسار

به گفته‌ی خانم فون مولن‌دورف در ۸ سال گذشته بنا به آمارهای رسمی ۴ مرد و یک زن در ایران سنگسار شده‌اند و هم‌اینک نیز ۷ زن و ۳ مرد در معرض اجرای چنین مجازاتی قرار دارند. فون مولن‌دورف در ادامه گفته است که اعتراض بین‌المللی بی‌نتیجه نیست، زیرا در مواردی مانع اجرای احکام سنگسار شده و در مواردی هم اجرای آن را به تعویق انداخته است.

سکینه محمدی آشتیانی از سال ۱۳۸۴ به اتهام "زنای محصنه" و قتل همسر، در زندان تبریز به‌سر می‌برد. خانم آشتیانی در سال ۸۵ از مجازات مربوط به قتل به دلیل فقدان مدارک و نبود شاکی خصوصی نجات یافت، اما توسط شعبه ششم دادگاه کیفری استان آذربایجان شرقی به اتهام "رابطه جنسی خارج از ازدواج" محکوم به ۹۹ ضربه شلاق و سنگسار شد. این حکم در دیوان عالی کشور جمهوری اسلامی نیز تأیید شده است.

انتشار خبر حکم سنگسار برای سکینه محمدی آشتیانی موجی از محکومیت جهانی را به دنبال داشت. این اعتراض‌ها سبب شده که در حال حاضر اجرای این حکم به حال تعلیق درآید. مدافعان حقوق بشر و بسیاری از چهره‌های سیاسی و فرهنگی و اجتماعی در کشورهای مختلف خواهان لغو کامل حکم یادشده هستند.

برای امضاء بر روی لینک زیر کلیک کنید

http://freesakineh.org/

http://www.fr-online.de/politik/meinung/liebe-sakineh-ashtiani-/-/1472602/4538136/-/index.html
منبع خبر:دویچه وله

Mittwoch, 11. August 2010

کاریکاتور
ممه محمود
ممه محمود! (کاریکاتور آریا)، خبرنامه گویا

Montag, 9. August 2010

شکنجه یک نوجوان 17 ساله توسط اطلاعات سپاه
نیروهای امنیتی اطلاعات سپاه پاسداران در روز 11 آبان ماه سال 88 یک نوجوان 17 ساله به نام علی نیکنام را پس از بازداشت تحت شکنجه قرار دادند.

علی نیکنام نوجوان 17 ساله معترض به نتیجه انتخابات سال 88 که به اتهام حمل و نگهداری اعلامیه های ضد دولتی توسط اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شد، شکنجه های متحمل شده را به گزارشگر هرانا چنین شرح داد: عصر روز دوشنبه یازده آبان ماه سال 1388 در حالیکه تعدادی اطلاعیه فراخوان راهپیمایی 13 آبان در اختیار داشتم به همراه یکی از دوستان نزدیکم به نام {.....} از من خواست تا با هم اطلاعیه مذکور را پخش کنیم ، بمحض خروج از منزل واقع در خیابان تخت طاووس بعد از چهارراه سهروردی بن بست حکمی، نامبرده اطلاعیه ها را ازمن گرفت و به اتفاق تا سرکوچه رفتیم و پس از رسیدن به ابتدای کوچه به بهانه بستن بند کفش خود اطلاعیه ها را به من برگرداند و بلافاصله مامورین اطلاعات سپاه که این فرد به ظاهر دوست قبلا با آنان هماهنگ کرده بود مرا دستگیر و با اتومبیل پراید ضمن وارد آوردن شوک الکتریکی مستمرو ضرب وشتم و فحاشی بسیار زننده و زشت در اتومبیل به پایگاهی در حوالی میدان حلال احمر برده {البته بعدا متوجه شدیم که مرا به این محل بردند } و شروع به بازجویی تحت شکنجه فراوان جسمی و روحی نمودند بطوریکه محل عمل کیست موئی در انتهای ستون فقرات که بیش از یکسال از آن سپری شده و هنوز بطور کامل جوش نخورده بود باز و آثار شوک های الکتریکی در پهلو ، کتف و ناحیه شکم تا مدتی کاملا مشهود بود و پس از آزادی چند روز به هنگام تخلیه روده و مثانه خون از من دفع می شد.

سپس مرا به پلیس امنیت میدان نیلوفر منتقل و پس از دو روز بازداشت و بازجویی های مکرر و دوبار اعزام به دادگاه انقلاب واقع در خیابان معلم و محاکمه توسط قاضی بازپرسی و باتوصیه های که انجام شد با قید کفالت آزاد و در روز 88/12/22 نیز جلسه دادگاه برگزار و این بار نیز براساس توصیه های بعمل آمده و مشمول رافت اسلامی شدم و حکم به یکسال حبس تعلیقی تبدیل به جزای نقدی به میزان سه میلیون ریال شد.

عکس از آرشیو

Sonntag, 8. August 2010

بلوکه شدن حساب دانشجویان ایرانی در آلمان به دلیل تحریم‌ها
«اکنون نه تنها حساب دانشجویانی که در آلمان درحال تحصیل هستند بلوکه شده بلکه دانشجویانی که پذیرش دارند و الان در ایران هستند نیز نمی‌توانند ویزا دریافت کنند»

تحريم بانكها و وضعيت دانشجويان خارج از كشور

ايميلى از دانشجويى در كشور آلمان به خبرنگاران سبز رسيده است كه خبر از تاثير مستقيم تحريم بانكهاى جمهورى اسلامى بر وضعيت دانشجويان خارج از كشور دارد.

اين دانشجو توضيح داده است كه طبق قوانين ويزاى تحصيلى براى دانشجويانى كه به هزينه شخصي به اين كشور آمده اند، به اجبار مبلغ هشت هزار يورو در شعبه بانك صادرات ايران در كشور آلمان به وديعه گذارده است و برابرقرارداد فى مابين، ماهيانه مبلغ ششصد و پنجاه يورو به حساب ديگرى كه دانشجو معرفى نموده است، از طرف بانك صادرات عودت داده خواهد شد. طى ماه گذشته اين وجه ماهيانه به حساب دانشجو واريز نگرديده است و با پيگيرى او مشخص شده است كه انتقال وجوه به دليل تحريمها ممنوع گرديده است.

در ادامه آن دانشجو اعلام كرده است كه به ناچار مشغول به كار براى امرار معاش و ادامه اقامت شده و عملا از ادامه تحصيل بازمانده است.

بلوکه شدن حساب دانشجویان ایرانی در آلمان به دلیل تحریم‌ها

خبرنگاران سبز/ دانشجویان/ تحریم:

تاثیر تحریم‌های شکننده سازمان ملل، آمریکا، اروپا و دیگر کشورهای پیشرفته روزبه روز بیشتر خود را نشان می‌دهد و زندگی روزانه ایرانیان در داخل و خارج کشور تحت تاثیر قرار می‌دهد. پیرو خبری که روز گذشته در باره تاثیر تحریم بر دانشجویان ایرانی شاغل به تحصیل در آلمان انتشار دادیم دانشجوی دیگری نیز از آلمان با ارسال نامه‌ای به خبرنگاران سبز از وضعیت مشابهی سخن گفته و بدین وسیله خواسته تا نهادها و دولت‌های مربوط در جهت مشکلش کمکی کنند. متن کامل نامه ایشان به شرح زیر است:

من دانشجوی کارشناسی ارشد در هامبورگ هستم . تعداد زیادی از دانشجویان ایرانی (از جمله خود من)‌ برای دریافت ویزای دانشجویی باید حسابی‌ با موجودی حداقل ۸۰۰۰ یورویی در یکی‌ از بانک‌های آلمان داشته باشند. تا پیش از تحریم‌های سه شنبه گذشته، این کار توسط بانک صادرات ایران در هامبورگ و فرانکفورت انجام می شد، اما اکنون نه تنها حساب‌ دانشجویانی که اکنون در آلمان در حال تحصیل هستند بلوکه شده‌ بلکه دانشجویانی که اکنون در ایران هستند و پذیرش دانشگاهی در آلمان را هم دریافت کرده اند قادر به گشایش حساب در آلمان و به تبع آن دریافت ویزای دانشجویی نمی‌‌باشند.

همسرِ من نیز یک مورد از این دانشجویان است، ایشان شاگرد اول دانشگاه تبریز در دورهکارشناسی و دانشجوی ممتاز در دوره کارشناسی ارشد دانشگاه تهران بوده. ایشان اکنون در موسسه تحقیقات پزشکی‌ کشور مشغول به پژوهش و‌ کار هستند.

ایشان برای ادامه تحصیل آلمان اقدام کردند و من دیروز به بانک صادرات ایران در هامبورگ مراجعه کردم تا برای ایشان حسابی‌ باز کنم تا بتواند ویزای آلمان را بگیرد اما کارمندان شعبه گفتند ما شامل تحریم‌های جدید اتحادیه اروپا شده‌ایم و فعلا فرایند تغییر کرده که بعد‌ها مشخص می شود! تابستان امسال، یک سال و نیم می‌شود که ما دور از هم زندگی می‌کنیم.
۲۰ سال حبس برای هفت مدیر جامعه‌ی بهایی
هر یک از ۷ مدیر پیشین جامعه‌ی بهایی از سوی شعبه‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه به ۲۰ سال حبس محکوم شدند.

این در حالی‌ است که این افراد بیش از ۲ سال است که با احکام پی‌در‌پی و غیر قانونی بازداشت موقت در زندان بوده‌اند. پیش از این بارها جلسات دادگاه ایشان به تعویق افتاده بود اما در ماه‌های اخیر و پس از برگزاری چندین جلسه دادگاه سرانجام حکم ۲۰ سال حبس به وکلای ایشان ابلاغ شد.

شش نفر از هفت شهروند بهایی که وظیفه‌ی رسیدگی به امور بهاییان در ایران را بر عهده داشتند از تاریخ ۲۵ اردیبهشت سال ۸۷ در جریان حمله‌ی همزمان نیروهای امنیتی به منازلشان در بازداشت به سر میبرند و نفر هفتم، خانم مهوش ثابت پیش از ایشان و در تاریخ ۱۵ اسفند سال ۱۳۸۶ در مشهد به بازداشت شد.
کمیته گزارشگران حقوق بشر