Samstag, 21. November 2009



تایید حکم سنگین و غیر انسانی علیه یک زندانی سیاسی

بنابه گزارشات رسیده به فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، حکم سنگین و غیر انسانی زندانی سیاسی حسین اعزامی که به 2 سال زندان محکوم شده بود مورد تایید دادگاه تجدید نظر قرار گرفت.
زندانی سیاسی حسین اعزامی 21 ساله و تنها نان آور خانواده و از اقشار ضعیف جامعه است. هفتۀ گذشته حکم سنگین و غیر انسانی 2 سال زندان که صلواتی رئیس دادگاه فرمایشی ولی فقیه، با اتهامات ساختگی بازجویان وزارت اطلاعات محکوم کرده بود در دادگاه تجدید نظر شعبۀ 36 دادگاه انقلاب توسط فردی بنام زرگر مورد تایید قرار گرفت.
خانواده اعزامی برای ملاقات با قاضی تجدید نظر دادگاه انقلاب مدتها پیگیر بودند تا بالاخره توانستند با وی قبل از تشکیل دادگاه صحبت کنند. این خانواده از وضعیت سخت معیشتی ، فرزند مبتلا به سرطان خود که نیاز مبرم به درمان دارد و هزینۀ ویژه ای را می طلبد و مستجر بودن خود را با زرگر در میان گذاشتند. آنها به زرگر یادآوری کردند که حسین تنها نان آور خانواده است و بودن او در بازداشت شرایط معیشتی خانواده را بسیار سخت خواهد کرد. در ضمن فرزند آنها بی گناه است و از بی گناهی وی خود آگاه هستند. زرگر رئیس شعبۀ 36 دادگاه تجدید نظر انقلاب با لحنی خشن و توهین آمیز خطاب به این خانواده دردمند و آزادیخواه گفت:پسرتون که لات و عربده کش است. دادگاه تجدید نظر غیابی تشکیل شد . زندانی سیاسی حسین اعزامی از حق حاضر شدن در دادگا و دفاع از خود محروم شد او همچنین از داشتن وکیل انتخابی محروم بود. دادگاه انقلاب اجازه ورود وکلای انتخابی به پرونده زندانیان سیاسی را نمی دهد. در صورتیکه در شعبۀ 54 دادگاه تجدید نظر انقلاب شیوه تشکیل دادگاه متفاوت است و با حضور زندانی سیاسی و وکیل تسخیری تشکیل می شود.
لازم به یادآوری است که حسین اعزامی در تاریخ 24 خرداد ماه هنگامی که از خانه به قصد خرید هدیه روز مادر خارج می شد توسط بسیجیها دستگیر شد و در بازداشتگاه مورد شکنجه جسمی شدید قرار گرفت.او پس از مدتی به زندان اوین منتقل گردید . در آنجا مورد شکنجه بازجویان قرار گرفت که او را وادار به اعتراف کنند تا از این اعترافات برای پرونده سازی علیه او بکار برده شود.زندانی سیاسی حسین اعزامی در دادگاه فرمایشی ولی فقیه علی خامنه ای که توسط صلواتی برگزار می شد شرکت داده شد. آقای اعزامی تمامی اتهامات وارده را رد کرد و بر بی گناهی خود پافشاری نمود که باعث خشم بازجویان و صلواتی گردید.صلواتی برای انتقام گیری از این زندانی سیاسی او را به 2 سال زندان محکوم کرد و پرونده وی را به دادگاه تجدید نظر ارجاع دادو حکم غیر انسانی 2 سال زندان او مورد تایید قرار گرفت. زندانی سیاسی حسن اعزامی در حال حاضر در بند 350 زندان اوین در بازداشت بسر می برد.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،صدور احکام سنگین و غیر انسانی و گروهی علیه زندانیان سیاسی که حق دفاع و داشتن وکیل انتخابی از آنها سلب شده را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و گزارشگر ویژه دستگیریهای خودسرانه سازمان ملل متحد خواهان اقدامات عاجل برای آزادی زندانیان سیاسی در ایران است.
فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران
30 آبان 1388 برابر با 21 نوامبر 2009
گزارش فوق به سازمانهای زیر ارسال گردید:
کمیساریای عالی حقوق بشر
کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا
سازمان عفو بین الملل
سازمان دیدبان حقوق بشر



حكم اعدام محمدرضا علي زماني، از متهمان اعتراضات پس از انتخابات تاييد شد






علي‌زماني كه در جلسه دوم دادگاه‌هاي علني، بدون حضور وكيل مدافع انتخابي مورد محاكمه قرار گرفته بود، توسط قاضي صلواتي رئيس شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به اعدام محكوم و با اعتراض وي، حکم مزبور به دادگاه تجديدنظر ارسال شد.

طبق اخبار رسيده، صبح امروز دادگاه تجديدنظر، تاييد اين حكم را به علي‌زماني ابلاغ كرده است.

در متن كيفرخواست صادره عليه علي‌زماني آمده است:" آقای محمدرضا علی‌زمانی فرزند اسماعیل 37 ساله اهل و ساکن اسلام‌شهر متهم است به: 1- محاربه از طریق عضویت و فعالیت مؤثر در راستای پیشبرد اهداف گروهک تروریستی انجمن پادشاهی ایران؛ 2- توهین به مقدسات؛ 3- فعالیت تبلیغی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران؛ 4- تبانی و اجتماع با هدف اقدام علیه امنیت داخلی کشور و 5- خروج غیرقانونی از کشور. "

علي‌زماني درحالي به عنوان يكي از متهمان اعتراضات پس از انتخابات محکوم شده كه زمان بازداشت وی اسفندماه 87 بوده و هيچ‌گونه دخالتي در رويدادهاي پس از انتخابات نداشته است.

تاكنون براي 5 تن از متهمان حوادث پس از انتخابات، حكم اعدام صادر شده است.

دادگاه‌هاي تجديدنظر در روزهاي گذشته نه تنها احكام دادگاه بدوي را كاهش نداده‌اند، بلكه در بسياري از موارد، احكام صادره را تشدید کرده اند.

کمیته گزارشگران حقوق بشر

Freitag, 20. November 2009


سیرک نماز جمعه

سیرک نماز جمعه:آخوند صدیقی امام جمعه موقت تهران:تداوم تحریم رژیم نشان درنده خویی آمریکا است.آنها گفتند ما حاضریم رابطه خود را برقرار کنیم وما گفتیم این رابطه باید حسنه باشد. اما دیدید ساده اندیشان اشتباه می کردند و آمریکا خوی درندگی اش را از دست نداده است.

وی با اشاره به بلوکه کردن اموال رژیم ایران توسط آمریکا گفت: این نشانی از دشمنی با ملت مستقل ایران دارد و آنها در سفر چین سعی داشتند چین را متقاعد کنند و تحریم ایران را با مشارکت آنها انجام دهند که الحمدالله چینی ها زیر بار نرفتند اما اوباما تحریم علیه ایران را یک بار دیگر تمدید کرد و این نشان از خوی درندگی آنها دارد.

وی با اشاره به حوادث یمن اظهار داشت: آنچه امروزدر یمن اتفاق می افتد دل هر انسانی را جریحه دار می کند و نسل کشی به تمام معناست. موشک هایی که از سوی عربستان به سمت خانه ها در یمن می رود، نوعی قتل عام است که خلاف وجدان انسانی است. حکومت یمن برخلاف اصول مملکت داری اقدام می کند کدام حکومت اجازه می دهد حکومت های بیرونی درون کشورش جنایت کنند .

صدیقی تصریح کرد: آمریکایی که در کنار اسرائیل غاصب در حمله به غزه حمایت می کند امروز نیز در کشتار یمن همان حمایت را دارد و حرکت رئیس جمهور یمن علی عبدالله صالح همان اقدام صدام است و ایشان صدام امروز شده است که ما از سازمان های بین المللی و سازمان کنفرانس اسلامی می خواهیم این مسایل را در اولویت قرار دهند و برای توقف نسل کشی اقدام کنند اگر این چنین نکنند پس برای چه روزی خود را آماده کرده اند؟

============
سیرک نماز جمعه:آخوند ایمانی ،امام جمعه شیراز:بسیجیان باید در فضاهای مجازی حضوری فعال داشته باشند
وی : با حضور بسیجی در فضای مجازی مثل وبلاگها و سایتها می توان از این ابزار به نحو مناسبی استفاده کرد.

وی با تاکید بر اینکه بسیجی باید در زمینه بهره برداری از ابزارهای روز دنیا برای دفاع از آرمانهای بلند انقلاب اسلامی حضور فعال داشته باشد، عنوان کرد: بسیجی باید معارف دینی را در عمق وجود خود نهادینه کند و در این راستا بینش سیاسی و بصیرت خود را نیز به سطح مناسبی از رشد و بالندگی برساند.

وزارت امورخارجه رژیم : مهاجرت نخبگان به خارج فرار مغزها نیست


در حالی كه طبق آخرین آمار ایران با داشتن رتبه اول فرار مغزها در جهان سالانه در حدود در حدود پنجاه هزار میلیارد تومان از این ناحیه متضرر می شود، سخنگوی وزارت امور خارجه با ارائه تعریفی عجیب و غریب و منحصر به فرد از فرار مغزها مدعی است در ایران چنین پدیده ای وجود ندارد! وی برای اثبات ادعای خود، مهاجرت نخبگان ایرانی را با مهاجرت اتباع تركیه به آلمان مقایسه نموده است درحالی كه از مجموع صدهزار ایرانی در آلمان در سالهای گذشته ۲۰۰۰ جلد کتاب منتشر شده، در حالیکه از بین ۲ میلیون ترک مهاجر آلمان تنها ۱۰۰ جلد کتاب منتشر شده‌است و این آمار نشانگر تفاوت فاحش میزان تخصص و نخبگی مهاجران ایرانی به آلمان در مقایسه با تركهاست.

سخنگوی وزارت امور خارجه در اظهار نظری راجع به پدیده روزافزون فرار مغزها می گوید: "خروج نخبگان از کشور را باید از زاویه‌ای دیگر دید. ایران کشوری جوان است و به طور حتم یکی از خواسته‌های جمعیت جوان کشور، ادامه تحصیل است. با شتاب رشد جمعیت جوان، خیلی وقتها امکانات داخلی پاسخگو نیست و برخی نخبگان برای تحصیل و فعالیت و اشتغال به خارج از کشور می‌روند. این فرار مغزها نیست. حتی در بسیاری از مواقع خودمان خواستار اعزام نیروهای صنعتی و فنی به خارج از کشور هستیم تا آنچه لازم است را بیاموزند و در آنجا حضوری فعال داشته باشند."

این اظهار نظر جالب در حالی صورت می گیرد كه طبق آمار صندوق بین المللی پول ایران رتبه اول را در آمار مهاجرت نخبگان از میان ٩١ کشور در حال توسعه یا توسعه نیافته دنیا کسب کرده است .طبق این آمار هم‌اکنون بیش از ٢۵٠ هزار مهندس و پزشک ایرانی و بیش از ١٧٠ هزار ایرانی با تحصیلات عالیه در آمریکا زندگی می‌کنند و طبق آمار رسمی اداره گذرنامه، در سال ٨٧ روزانه ٣/٢ نفر با مدرک دکترا، ١۵ نفر با مدرک کارشناسی ارشد، و صدها نفر با مدرک کارشناسی از کشور مهاجرت کرده اند .

این روزها در ایالات متحده آمریکا و بسیاری از کشورهای اروپای غربی، از نخبگان ایرانی برای صدور مجوز تحصیل یا اشتغال، تعهد می‌گیرند که از ارتباط علمی و صنعتی با زادگاه خود پرهیز کنند. با این حال سخنگوی وزارت امور خارجه، ارتباط عاطفی و خانوادگی این افراد را کافی دانسته و می‌گوید: "فرار مغزها زمانی رخ می‌دهد که افرادی که از کشور خارج می‌شوند ارتباط خود با کشور را قطع کنند و فرهنگ و کشور و مردم خود را ترک کنند. این در صورتی است که ایرانیان وقتی در خارج کشور هستند، ارتباط خود را با فرهنگ و مردم کشورشان قطع نمی‌کنند."

از طرفی این سخنان در تناقض آشكار با آمار منتشره از سازمانها و نهادهای دولتی مثل هفته نامه سازمان مدیریت و برنامه ریزی است كه طبق آن ۹۰ از ۱۲۵ دانش آموزی که در سه سال گذشته در المپیادهای جهانی رتبه کسب کرده‌اند، هم اکنون در دانشگاه‌های آمریکا تحصیل می‌کنند و بسیاری از آنان هرگز به ایران جهت زندگی دائم باز نمی‌گردند.

مهمان‌پرست در پاسخ به این که آیا افزایش آمار خروج نخبگان از کشور را تأیید می‌کنید یا خیر می‌گوید: "اگر افزایشی هم وجود داشته باشد به دلیل رشد جمعیت جوان کاملاً روندی طبیعی است."

سخنگوی وزارت امورخارجه آمار فرار مغزها از ایران را جنگ روانی خوانده و می‌گوید: "اگر کشور دیگری جز ایران به صدور خدمات فنی و مهندسی اقدام کند آن را حضور متخصصان در جوامع پیشرفته می‌نامند ولی اگر این اقدام از سوی ایران صورت گیرد به فرار مغزها تعبیر می‌شود. مثلاً ترکیه در آلمان چندین میلیون تبعه دارد اما از آن به عنوان فرار مغزها تعبیر نمی‌شود."

به نظر می رسد ناشی گری مهمان پرست در مثال زدن تركیه ناشی از ضعف مطالعه در این حوزه باشد چرا كه از مجموع صدهزار ایرانی در آلمان در سالهای گذشته ۲۰۰۰ جلد کتاب منتشر شده، در حالیکه از بین ۲ میلیون ترک مهاجر آلمان تنها ۱۰۰ جلد کتاب منتشر شده‌است. این آمار نشانگر تفاوت فاحش میزان تخصص و نخبگی مهاجران ایرانی به آلمان در مقایسه با تركهاست.

Mittwoch, 18. November 2009

دولت کودتا این آخرین پیامه کردستان آماده قیامه

وام 300ميلياردتوماني موسسه مهر به خريدار مخابرات

موسسه مالي و اعتباري مهر به بانك تبديل مي‌شود


«مهر» از «البرز» خارج شد
عيسي رضايي در نشست خبري روز گذشته در برابر اين پرسش خبرنگار دنياي اقتصاد كه پرسيد: به نظر مي‌‌رسد فعاليت مهر اقتصاد ايرانيان به عنوان يكي از اصلي‌ترين معامله‌گران بورس در بازار سرمايه كم شده است. دليل آن چيست؟ گفت: در حال حاضر در بازار خبري نيست و سهامي كه جذابيت خريد داشته باشد در بازار بسيار كم شده است، البته ما در هفته‌هاي گذشته چندان حضور كمرنگي در بازار نداشته‌ايم، بلكه حتي در سهام بيمه البرز نيز وارد شده‌ايم و سهام اين شركت بيمه‌اي را در قيمت 620تومان خريداري كرده و در قيمت 890تومان فروختيم، چرا كه اين سهام براي ما ارزش مديريتي نداشت و در بيمه البرز به مديريت سهام دست پيدا نمي‌كرديم، پس در نهايت با بازدهي مناسبي سهام البرز را فروختيم. وي افزود: مهر به دنبال خريد امتياز يك شركت بيمه‌اي است و از آنجا كه ارائه امتياز بيمه به موسسات اعتباري پروسه‌اي طولاني دارد، تمايل ما به خريد امتياز شركت بيمه‌گذار است.
نتايج سفر به دور دنيا
وي با بيان اينكه براي آشنايي و ارزيابي وضعيت صنايع مختلف به كشورهايي نظير آلمان و ونزوئلا و چين سفر كرده است، گفت: در اين ماموريت‌ها ميزان فعاليت روزانه افراد و بهره‌وري فراوان از نيروي كار چيني‌ها از يك سو و امنيت نه چندان قابل‌توجه ونزوئلا، اين واقعيت را در ذهن متبادر كرد كه هر چند در كشورمان امنيت فوق‌العاده مناسبي حكمفرما است اما ما از اين شرايط استفاده نكرده و به درگيري‌هاي غيرضروري مي‌‌پردازيم. از طرفي ديگر متاسفانه نيروي كار ما از بهره‌وري لازم برخوردار نيست.
دلايل خودداري «مهر» و «ملت» از ائتلاف با «مبين»
سهامدار 5/1درصدي مخابرات ايران در برابر پرسش خبرنگار دنياي اقتصاد مبني بر اينكه آيا ائتلاف و مشاركت مهر با كنسرسيوم توسعه اعتماد مبين بر سر اداره مخابرات به طور كلي منتفي شده است؟ پاسخ داد: در خواست ما از مبين واگذاري مستقيم 5/12درصد از سهام مخابرات بود، اما آنها تنها پذيرفتند كه بخشي از سهام شركتي واسط را كه سهام مخابرات به كد آن خريداري شده است، به ما بدهند كه اين گونه معاملات براي ما جذاب و اساسا در راستاي سياست‌ها ما نيست. بنابراين ما از مشاركت با مبين به رغم پيشنهادهايي كه شده بود، خودداري كرديم و در ظاهر بانك ملت هم به همين دليل از مشاركت با آنها پرهيز كرد.
وام 300ميلياردي موسسه به كنسرسيوم
وي از پرداخت تسهيلات 300ميليارد توماني از سوي موسسه مالي و اعتباري مهر به خريدار بلوك 50درصدي «اخابر» خبر داد و افزود: اگر چه كنسرسيوم خريدار با مهر براي مشاركت در اداره اين شركت بزرگ همكاري لازم را نداشت، اما مهر شرايط پرداخت تسهيلات 300ميلياردتوماني به مبين را فراهم كرد و آنها اين تسهيلات را دريافت كردند، اما در نهايت مخابرات در زنجيره‌ ارزش مهر جاي نگرفت.
وي با رد شايعات مربوط به مشاركت مهر با ستاد اجرايي فرمان امام(ره) بر سر مديريت مخابرات گفت: ستاد اجرايي فرمان امام در شركت واسط خريدار مخابرات ظاهرا سهامدار شده و قرار است 24 تا 25درصد از سهام اين شركت را تحت تملك خود قرار دهد، اما از آنجا كه مديريت ستاد يا تدبير در مخابرات باز هم غيرمستقيم است، بنابراين تمايلي به مشاركت با آنها نداريم و در مخابرات ايران سهامدار 5/1درصدي مستقيم باقي خواهيم ماند.
رضايي با اشاره به تلاش مهر براي خريد بلوك 50درصدي مخابرات گفت: در ابتدا ما قصد خريد كل بلوك را داشتيم، اما با افزايش غيرمنطقي قيمت، كناره‌گيري كرديم، تا شايد بتوانيم با خريدار رقيب ائتلاف كنيم كه البته چنين نشد.
فروشنده جدي «اخابر» نيستيم
خبرنگار دنياي اقتصاد از رضايي در مورد احتمال عرضه 5/1درصد سهام خرد مخابرات با توجه به عدم دستيابي اين شركت سرمايه‌گذاري به سهام مديريتي «اخابر» پرسيد كه او پاسخ داد: هيچ شخصيت حقيقي و حقوقي در بازار سرمايه اين ميزان سهم مخابرات را در اختيار ندارد و اين 5/1درصد، يك سهام طلايي خرد محسوب مي‌‌شود، بنابراين تا زماني كه قيمت مخابرات در اين محدوده‌ها است، ما به نوسان‌گيري و خريد و فروش سهام در بازار اقدام مي‌‌كنيم و فروشنده جدي سهام مخابرات نخواهيم بود.
اگر قاليباف وساطت نمي‌كرد...
مديرعامل مهر اقتصاد ايرانيان در پاسخ به پرسش ديگر خبرنگار دنياي اقتصاد درباره دلايل عدم خريد بلوك 4/2درصدي بانك پارسيان متعلق به صبا تامين گفت: مهر از طريق سرمايه‌گذاري توسعه صنعتي در رقابت خريد بلوك 4/2درصدي پارسيان حضور پيدا كرد و حتي حاضر بوديم با ديگر رقبا، مشاركتي بلوك را خريداري كنيم، اما كارگزار عرضه‌كننده (صبا تامين) به دلايلي نامعلوم از عرضه سهام اين شركت بورسي خودداري كرد كه پس از اعتراض ما، سهام در روز ديگري عرضه شد كه به دليل ابهام اين معامله، بلوك خريداري نشد و ما هم به عنوان خريدار اصلي از كارگزار عرضه‌كننده به مراجع نظارتي بورس شكايت كرديم كه البته بار اول نيست كه صبا تامين چنين رفتاري از خود بروز مي‌‌دهد و در آخرين اقدام در معامله تراكتورسازي هم رفتاري مشابه داشت كه ما در آن زمان هم خواستيم شكايت كنيم كه با وساطت قاليباف -مديرعامل بورس- از شكايت خود صرف‌نظر كرديم، اما اين بار توسعه صنعتي شكايت خود را به جد پيگيري مي‌‌كند و پيش‌بيني ما اين است كه تا زمان رسيدگي به شكايت، بلوك 4/2درصدي پارسيان بلوكه شود. وي گفت: سرمايه‌گذاري توسعه صنعتي در ماجراي اين بلوك 4/2درصدي متحمل خسارت شده و درخواست ما اين است كه سازمان بورس به عنوان مرجع نظارتي بازار سرمايه با مسببان امر برخورد كند.
نيم‌نگاهي به مديريت «وپارس» داريم
سهامدار 2/5درصدي بانك پارسيان درباره سرانجام مذاكرات با ايران خودرو براي خريد سهام مديريتي «وپارس» گفت: مذاكره ما با ايران خودرو مربوط به مدت‌ها پيش است كه هنوز به نتيجه‌اي نرسيده، اما در نهايت تمايل ما در اختيار گرفتن مديريت بانك پارسيان است. از اين رو با توجه به اهميت بلوك طلايي 2/5درصدي در سهام بزرگ‌ترين بانك خصوصي كشور باقي خواهيم ماند. وي با انتقاد از وجود قوانيني كه بانك‌ها و موسسات اعتباري را در سرمايه‌گذاري‌ها محدود مي‌‌كند، گفت: در حال حاضر اشخاص حقوقي نمي‌توانند بيش از 10درصد سهام بانك‌ها را داشته باشند كه اين قوانين با گسست مديريتي سهام بانك‌ها روبه‌رو شده و در واقع يك بانك 10سهامدار و تصميم‌گيري دارد كه پيش‌بيني ما اين است، اگر در سال‌هاي آتي در اين مقررات تجديدنظر نشود، سهام خيلي از بانك‌هاي خصوصي مثل پاسارگاد، اقتصاد نوين و پارسيان به صورت بلوكي عرضه شود.
مديريت مطلق، استراتژي مهر در شركت‌ها
وي با بيان اين كه استراتژي مهر مديريت مطلق در شركت‌هايي است كه خريداري مي‌‌كند، گفت: اگر در شركتي نتوانيم مديريت را به دست بگيريم، به سرعت از آن خارج مي‌‌شويم، مگر اين كه سهام طلايي باشد و ارزش افزوده خاصي ايجاد كند، چرا كه اگر حضور در شركت‌ها حداقلي باشد، هيچ كاري از دست ما برنمي‌آيد و در حضور غيرمديريتي و حتي يك كرسي يا دو كرسي هيات‌مديره ما تنها منابع خود را در اختيار ديگران قرار داده‌ايم و در عمل اين سرمايه‌گذاري هيچ منافعي براي ما و سهامداران ما نخواهد داشت.
«مهر» بانك مي‌‌شود
مديرعامل مهر اقتصاد ايرانيان با ذكر اين نكته كه موسسه مالي و اعتباري مهر تنها موسسه‌اي است كه به جريان يا گروه فعال اقتصادي خاص وصل نيست، از احتمال ارائه مجوز تبديل اين موسسه به بانك در سال جاري سخن گفت و افزود: «موسسه مالي و اعتباري مهر 3 سال پيش جزو آخرين موسسات اعتباري بود، اما در حال حاضر موسسه‌اي است كه بيشترين منابع مالي را در اختيار دارد. بر اين اساس مقدمات لازم براي تبديل موسسه مالي و اعتباري مهر به بانك مهر يا بانك مهر ايرانيان فراهم شده و رييس كل بانك مركزي نيز در اين زمينه حسن‌نيت و همكاري لازم را دارد و احتمال دارد كه در سال جاري موسسه به بانك تغيير ماهيت دهد.
وي سرمايه بانك مهر را 500ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: موسسه مهر از لحاظ نسبت كفايت سرمايه مشكلي ندارد و داراي سرمايه و منابع مالي كافي است. از سوي ديگر بعيد است در كوتاه مدت بانك به بورس وارد شود و توصيه مي‌‌كنيم كه موسسان بانك، برنامه ورود بانك به بورس را دنبال نكنند، چرا كه بازار سرمايه دشواري‌هاي خاص خود را دارد و فقط نظارت‌ها افزايش مي‌‌يابد، در حالي كه از مزاياي كافي و لازم برخوردار نيست.
باشگاه تراكتور 5/1ميليارد واگذار شد
عيسي رضايي در تشريح وضعيت تراكتورسازي ايران گفت: اين شركت تا سال گذشته 5هزار تراكتور فروش نرفته داشت، اما با تغيير تركيب مديريت و هيات‌مديره شركت و قبضه مديريتي شركت توسط مهر، اين مشكلات خوشبختانه مرتفع شد و با پيگيري‌هاي استاندار و نمايندگان مجلس تعرفه واردات تراكتور از 4درصد به 26درصد افزايش يافت كه در پي اين اتفاقات توليد شركت از فروش آن عقب افتاده است و افتخار ما اين است كه توانسته‌ايم نگين صنعت غرب كشور را همچنان سرپا و درخشان نگاه داريم. وي درباره فروش صادراتي تراكتورسازي گفت: صادرات ما از طريق «ونيران» به كشورهاي ونزوئلا، بوليوي، اكوادور، شيلي و شمال برزيل در حال بررسي است ضمن اينكه غفلت ما از بازارهاي صادراتي موجب شده كه كشورهايي همانند بلاروس به رقيب ما در بازارهاي مزبور تبديل شوند. از طرفي ديگر قرارداد صادراتي خوبي هم با كشورسنگال در حال انعقاد است، البته با همه اين اوصاف امسال تراكتورسازي سال سختي را به لحاظ EPS خواهد داشت، هر چند شايد از زيان‌هاي شركت تا حدي كاسته شود.
او از واگذاري باشگاه تراكتورسازي به قيمت 5/1ميليارد تومان خبر داد و گفت: برخي در تراكتور با شيطنت‌هاي خود نمي‌گذاشتند «تايرا» فعاليت خود را درست انجام دهد كه با واگذاري باشگاه به آقاي شفق تا حدي از اين حاشيه‌ها كاسته شده است، ولي ما باز هم از اين افراد مي‌‌ خواهيم كه بگذارند «تراكتور» كار خود را انجام دهد.
پيش‌بيني كاهش زيان ايرالكو
رييس هيات مديره ايرالكو با اشاره به زيان 80ميليارد توماني اين شركت گفت: پيش‌بيني مي‌‌شود با افزايش قيمت‌هاي جهاني و برخي تغييرات مديريتي در شركت و افزايش بهره‌وري، زيان ايرالكو به 50ميليارد تومان كاهش يابد. وي در پاسخ به اين پرسش كه با توجه به زيان 280توماني هر سهم ايرالكو در سال جاري و زيان 500توماني هر سهم شركت از سال گذشته تاكنون، آيا برنامه‌اي براي پس دادن اين شركت داريد؟ گفت: واگذاري شركت به ايميدرو يكي از گزينه‌ها براي حل ماجراي ايرالكو بود كه منتفي شد و قرار شد با مساعدت‌ وزارت صنايع و وزارت اقتصاد، مديريت ما در ايرالكو ادامه يابد. وي اضافه كرد: افزايش قيمت‌هاي جهاني موجب شده كه قيمت تمام شده و قيمت فروش شركت در 6 ماه اول سال جاري پايين‌تر بيايد، بر همين مبنا خوشبختانه‌ زيان شركت افزايش نيافته است و پيش‌بيني ما به سود رسيدن مجدد ايرالكو ظرف دو سال آينده است. وي با تاكيد بر نياز ايرالكو به اصلاحات اساسي گفت: متاسفانه در اين شركت بورسي از جمع 3هزار نفري كارگران، 500معتاد وجود دارد كه ما به جديت اصلاح اين افراد را دنبال مي‌‌كنيم. از طرفي ديگر برخي كارگران شركت هم به دنبال اعتصاب هستند كه ما توصيه مي‌‌كنيم كارگران واقعي صف خود را از اين جمع جدا كنند تا اصلاحات در ايرالكو با سرعت هر چه بيشتر انجام شود.
خدا را شكر، انگوران به ما نرسيد!
وي با اشاره به ريزش كل ديواره معدن انگوران درباره سرانجام مزايده واگذاري اين معدن گفت: خداوند در ماجراي مزايده انگوران به ما لطف بسيار زيادي كرد و آن عدم واگذاري معدن به توسعه معادن روي بود، چون اگر معدن به ما واگذار شده بود و بعد از واگذاري ديواره معدن فرو مي‌‌ريخت، خرابي معدن به مديريت ما نسبت داده مي‌‌شد، اما در آخرين تحولات به ما گفتند كنسرسيومي براي مديريت در معدن تشكيل دهيد كه ما هم اين كار را انجام داديم و به رغم آن كه ما همه دغدغه‌هاي آنان را انجام داديم، اما هنوز مزايده انگوران بين ابطال و برگزاري مجدد قرار داد و نظر نهادهاي نظارتي ارزن‌فروشي است. همچنين بهره‌بردار معدن نيز تلاش مي‌‌كند تا معدن را از دست ندهد، اما اين را جدي و به طور قطعي مي‌‌گويم كه اگر مجددا مزايده انگوران برگزار شود ما در آن شركت نخواهيم كرد و اين را هم همه مي‌‌دانند كه هيچ شركتي مثل كالسيمين و توسعه معادن روي كه خط نقاله تا معدن دارند، نمي‌توانند از انگوران بهره‌برداري كنند، بنابراين پيش‌بيني ما اين است كه انگوران به هر قيمتي به توسعه معادن روي واگذار شود و معدن در نهايت از آن «كروي» خواهد بود.
انعقاد قرارداد غيرشرعي در تايدواتر
وي در مورد اشكالات وارد شده به يكي از قراردادهاي تايدواتر گفت: تايدواتر در قراردادي با ناحيه هرمزگان متعهد شده كه 10ميليارد تومان ماهيانه پرداخت كند و در صورت عدم پرداخت، جريمه ديركرد بدهد و از نظر ما اين قرارداد غيرشرعي است، چرا كه تنها مرجعي كه مي‌‌تواند جرايم تاخير دريافت كند، بانك‌ها هستند.
وي درباره راه‌اندازي صندوق يكم مهر ايرانيان گفت: اين صندوق مشترك سرمايه‌گذاري به زودي و با سرمايه 5ميليارد توماني راه‌اندازي مي‌‌شود كه تا 50ميلياردتومان امكان جذب منابع مالي را خواهد داشت. وي در مورد شايعه‌هاي مربوط به احتمال خريد سهام بلوك مديريتي ايران خودرو و سايپا گفت: هر سهامي كه داراي ارزندگي بوده و مديريتي باشد از نظر ما خريدني است و البته شرايط عرضه و زمان آن براي ما داراي اهميت است.
صدرا مشتري دارد
وي در مورد استراتژي مهر در مورد صدرا گفت: مهر همچنان در صدرا باقي خواهد ماند، اما براي 25درصد بلوك قرارگاه مشتري بلوكي پيدا شده است و فروش صدرا در آينده قابل بررسي است، اما هنوز تصميماتي در اين رابطه اتخاذ نشده است.
مديرعامل مهر اقتصاد ايرانيان با بيان اينكه 80درصد اروپايي‌ها از خمير منجمد براي نان استفاده مي‌‌كنند، گفت: در دنيا 40 تا 50 نوع نان صنعتي توليد مي‌‌شود كه بهترين آنها خمير منجمد است. خميري كه در مقصد نهايي در فرهاي مخصوص پخته شده و به مشتري فروخته مي‌‌شود و دورريزي ندارد. ضمن اين كه از كيفيت بالايي برخوردار است و برنامه ما هم توليد انبوه نان در كشور است. از طرفي ديگر در تراكتورسازي دستگاهي براي توليد نان فلت (لواش) طراحي شده است.
شايد به بازارهاي ديگر وارد شويم
وي حجم سرمايه‌گذاري مهر در بازار سرمايه را بالغ بر هزارميليارد تومان ذكر كرد و گفت: برنامه مهر در حال حاضر مديريت اين پرتفوي حجيم و بزرگ است و در سال جاري سرمايه‌گذاري خاصي دنبال نخواهد شد، حتي امكان دارد سرمايه‌گذاري‌هاي مهر به بازارهايي غير از بورس مثل طلا، مسكن و ... نيز كشانده شود.

ایران یکی از 'فاسدترین کشورهای جهان' گزارش شد

پول ایرانی

بارزترین مورد فساد استفاده از نفوذ فردی و نهادی برای کسب ثروت است

براساس یک گزارش تحقیقاتی، فساد اداری و مالی در ایران در سال جاری بدتر شده است.

شفافیت بین الملل، که یک سازمان تحقیقاتی است، گزارش خود در مورد فساد در یکصد و هشتاد کشور جهان را منتشر کرده است که در آن، موقعیت ایران از نظر گستردگی فساد در خلال یک سال گذشته بدتر شده و این کشور به رده هشتمین کشور فاسد جهان تنزل یافته است.

این گزارش شامل جدول "شاخص شناخت فساد" در یکصد و هشتاد کشور مورد بررسی سازمان شفافیت بین الملل است که به ترتبیب، از سالم ترین تا فاسدترین کشورها طبقه بندی شده اند.

در جدول سال 2009، زلاندنو با در اختیار گرفتن رتبه اول، سالم ترین کشور جهان شناخته شده و در مقابل، سومالی، با اشغال رده یکصد و هشتادم، فاسدترین کشور معرفی شده است.

در این جدول، ایران در میان فاسدترین کشورهای جهان، رده نهم را به خود اختصاص داده است.

در رده های بعد از زلاندنو، کشورهای دانمارک، سنگاپور، سوئد، سوئیس، فنلاند، هلند، استرالیا، کانادا و ایسلند سالم ترین ده کشور جهان را تشکیل می دهند.

در انتهای جدول هم، پس از سومالی، نام کشورهای افغانستان، میانمار (برمه)، سودان، عراق، چاد، ازبکستان، ترکمنستان، ایران و هائیتی به عنوان فاسدترین کشورهای ثبت شده است.

رتبه جهانی ایران از نظر فساد در سال جاری بدتر شده است.

در جدول سال گذشته سازمان شفافیت بین الملل، ایران در رده یکصد و چهل و یکم قرار داشت که به این ترتیب، در خلال یک سال گذشته، این کشور از نظر فساد در میان کشورهای جهان، سی رده افزایش درجه داشته و اوضاع آن وخیم تر شده است.

ارتقای درجه ایران از لحاظ افزایش فساد در خلال سال گذشته بیش از هر کشور دیگری در جدول سازمان شفافیت بین المللی است هر چند موقعیت افغانستان هم بدتر شده و این کشور از درجه سوم فاسدترین کشورها به درجه دوم ارتقای درجه یافته است.

وضعیت چند کشور دیگر

در جدول سال 2009، تاجیکستان رده یکصد و پنجاه هشتم را در اختیار گرفته و در نتیجه، در میان فاسدترین سی کشور جهان قرار دارد.

رده های برخی دیگر از کشورهایی که در این جدول آمده اند عبارتست از: آلمان (14)، بریتانیا (17)، ایالات متحده (19)، فرانسه (24)، اسرائیل (32)، کوبا (61)، چین (79)، سوریه (126)، روسیه (146) و ونزوئلا (162).

موقعیت بریتانیا طی یک سال گذشته یک درجه بدتر شده که علت اصلی آن رسوایی سوء استفاده نمایندگان پارلمان از امتیازات مالی بوده است.

در میان نمونه های موفق در مبارزه با فساد، این گزارش به کشورهای کامبوج در آسیا و لیبریا در آفریقا اشاره می کند.

موقعیت کامبوج طی یک سال از رده یکصد و شصت به رده پنجاه و دو بهبود یافت و این تغییر رده در مورد لیبریا، که اخیرا قانون مبارزه با فساد را به اجرا گذشته، کاهش فساد از رده 138 به رده 97 بوده است.

شفافیت بین الملل در سال 1993 به عنوان یک سازمان غیرانتفاعی برای مبارزه با فساد از طریق آگاهی رسانی تاسیس شد و از سال 1995، هرساله گزارشی شامل "جدول شاخص شناخت فساد" را در مورد فساد در تشکیلات سیاسی و اداری کشورهای مختلف منتشر می کند.

به گفته این سازمان، شاخص شناخت فساد نشان دهنده شدت و گستردگی مواردی مانند رشوه خواری، اختلاس، فقدان مراجع و مجاری رسیدگی به تخلفات، و اقدامات نهادها و افراد متنفذ در جلوگیری از اطلاع رسانی و پیگیری موارد فساد است.

گزارش این سازمان پس از شاخص فساد مالی که توسط بانک جهانی انتشار می یابد معتبرترین نشانه بهبود یا وخامت شرایط کشورهای مورد بررسی محسوب می شود هر چند برخی کارشناسان انتقادهایی را از نظر فنی بر نحوه محاسبه این شاخص ها وارد کرده و دقت آنها را زیر سئوال برده اند.

مدافعان این گزارش ها گفته اند هرچند ممکن است انتقادهایی فنی بر نحوه محاسبه شاخص ها وارد باشد، اما محاسبه آنها دست کم شناختی کلی را از سلامت و فساد تشکیلات اداری و سیاسی در کشورهای مختلف جهان ارائه می دهد و می تواند انگیزه ای برای مبارزه با فساد باشد.