Samstag, 5. Juni 2010

تظاهرات در کلن علیه اعدام در ایران
روز ۵ ژوئن در شهر کلن آلمان در اعتراض به مجازات اعدام در ایران تظاهراتی بر پا شد. تظاهرکنندگان خواستار لغو مجازات اعدام و بخصوص آخرین احکام اعدام صادر شده در مورد فعالان سیاسی شدند.

شنبه، ۵ ژوئن (۱۵ خرداد)، به دعوت گروه "جوانان مستقل کلن" و جمعیت "دفاع از آزادی زندانیان سیاسی ایران" تظاهراتی علیه مجازات اعدام در ایران بر پا شد.

ده‌ها نفر با در دست داشتن تصاویر زندانیان سیاسی، پلاکارد‌هایی بر ضد شکنجه و اعدام و طناب‌های اعدام بر گردن خود در دفاع از زندانیان سیاسی ایران شعار سر دادند. تظاهرات از حدود ساعت ۵ بعدازظهر به وقت آلمان در خیابان‌های مرکزی شهر کلن آغاز و حدود ۲ ساعت بعد پایان یافت.

بهرام بیگدلی‌، فعال حقوق بشر و عضو جمعیت "دفاع از آزادی زندانیان سیاسی ایران"، می‌گوید، این تظاهرات «در اعتراض به اعدام زندانیان سیاسی و به طور عام علیه مجازات اعدام در ایران» صورت گرفته است.

ایران دومین اعدام‌کننده‌ی جهان بعد از چین

عفو بین‌الملل در گزارشی که در اوایل سال ۲۰۰۹ منتشر کرد ایران را بعد از چین دومین کشوری معرفی کرد که در آن بیشترین اعدام‌ها انجام می‌گیرد. عفو بین‌الملل می‌گوید، ۳۸۸ نفر در سال ۲۰۰۹ در ایران اعدام شده‌اند که یک‌سوم از این اعدام‌ها مربوط به ۸ هفته‌ی پس از انتخابات می‌شود. این سازمان حقوق بشری همچنین از ایران به دلیل اعدام جوانان زیر ۱۸ سال به شدت انتقاد کرده است.

بهرام بیگدلی که خود در تظاهرات شهر کلن حضور داشت به دویچه‌وله گفت: «یکی از هم‌‌وطنان من در این تظاهرات به نکته‌ی جالبی اشاره کرد و آن این بود که به زندانیان سیاسی که در ایران اعدام می‌شوند ظلم مضاعف روا می‌شود. به این خاطر که یک زندانی عادی در ایران که مجازات اعدام دریافت کرده لااقل مرتکب آن جرم شده. ولی در مورد زندانیان سیاسی وضعیت فرق می‌کند. زندانیان سیاسی اعدام می‌شوند به خاطر آنچه که اصلا مرتکب نشده‌اند، مثل آرش رحمانی‌پور و فرزاد کمانگر یا اعدام می‌شوند به خاطر عملی که اصلا جرم نیست و نکات بسیار دیگری که در هر کدام از این اعدام‌ها هست، از قبیل نداشتن وکیل و نبود هیأت منصفه در محاکمه‌ی این افراد. طبق اصل ۱۶۸ قانون اساسی باید هیأت منصفه در این موارد حضور داشته باشد. این اصل برای جرم‌های عادی رعایت می‌شود، اما برای زندانیان سیاسی همه چیز توسط یک قاضی انجام می‌شود یا ظاهرا قاضی. به خاطر اینکه وزارت اطلاعات بتواند روی قاضی نفوذ کافی داشته باشد».

حبیب ‌لطفی در انتظار اعدامی قریب‌الوقوع

پویا آزادی‌خواه، عضو جمعیت "جوانان مستقل کلن" که روز شنبه در تظاهرات کلن حضور داشت هدف اصلی برگزاری این تظاهرات را «جلب توجه اذهان عمومی خارج از کشور به مسایل داخل ایران» خواند و با اشاره به ۵ زندان سیاسی که در اردیبهشت‌ماه اعدام شدند، از جمله فرزاد کمانگر، گفت: «خانواده‌ها و وکلای آنها در جریان نبودند. این فاجعه‌ وحشتناک و شوک‌آور بود. ما هفته‌ی قبل از آن برای بچه‌های زندان در خیابان برنامه گذاشته بودیم. ۶ روز بعد این خبر اعدام آمد و الان هم که چندین نفر به علت اعتصاب غذا وضعیت جسمی‌شان وحشتناک است. ممکن است اینها بدون حکم اعدام همین‌طوری جانشان را از دست بدهند و کسانی که در فهرست اعدام هستند کم نیستند، بخصوص حبیب لطیفی که از ۱۷ خرداد، یعنی پس‌فردا، ممکن است حکم اعدامش هر لحظه عملی بشود».

حبییب لطیفی، دانشجوی کرد قرار است دو روز دیگر، دوشنبه ۱۷ خرداد، اعدام شود.

حبیب‌الله گل‌پری پور زندانی کرد دیگری است که به اتهام محاربه و فعالیت تبلیغی علیه نظام به اعدام محکوم شده است. زینب جلالیان از دیگر زندانیان کرد است که در انتظار اجرای حکم اعدام به سر می‌برد.

جمعیت "جوانان مستقل کلن" جمعیتی است که برای دفاع از زندانیان سیاسی ایران تشکیل شده است. پویا آزادی‌خواه، عضو این انجمن می‌گوید: «۵ نفر در ۹ مه اعدام شدند. به خاطر همین ما این برنامه را امروز در اینجا گذاشتیم و سعی می‌کنیم با دوستان دیگر سراسری‌اش کنیم و نگذاریم حبیب لطیفی، زینب جلالیان یا حبیب‌الله گل‌پری‌پور به فرزادهای بعدی تبدیل شوند».

بهرام بیگدلی، فعال حقوق بشر، نیز ابراز امیدواری می‌کند که جمهوری اسلامی از اعدام این افراد صرفنظر کند: «در ایران پروژه‌های عمرانی ۲۰ سال ۲۰ سال عقب می‌افتد امیدواریم در این مورد نیز این احکام عقب بیافتد و لغو شود».

فریبا والیات

رادیو آلمان

رژیم ایران در دريافت تلويزيونی فيلم مستند زندگی ندا آقا سلطان اخلال ايجاد کرد
شبکۀ خبری فارسی صدای آمريکا می گويد جمهوری اسلامی ايران تلاش کرد در دريافت امواج تلويزيونی صدای آمريکا در ايران اخلال ايجاد کند تا بينندگانِ تلويزيونِ اين شبکه را از ديدن يک فيلم مستند تلويزيونی در مورد زنی که در اعتراضات پس از انتخابات رياست جمهوری در سال گذشته کشته شد، محروم کند.

صدای آمريکا روز جمعه اعلام کرد شکايات زيادی را در مورد ارسال پارازيت بر امواج تلويزيونی اين شبکه از تماشاگران خود در ايران بلافاصله پس از پخش فيلم مستندی در مورد ندا آقا سلطان در روز چهارشنبه، دريافت کرده است.

بينندگان تلويزيون صدای آمريکا در نقاط مختلف ايران همچنين از قطع برق در منازل خود کمی پس از آغاز پخش اين فيلم مستند، خبر دادند. با اين حال صدای آمريکا می گويد فيلم مستندِ زندگی ندا آقا سلطان از طريق اينترنت نيز قابل دسترس است و تاکنون ده ها هزار مرتبه، دانلد شده است.

صدای آمريکا قصد دارد اين فيلم مستند را دوباره در تاريخ ۱۲ ژوئن در سالروز انتخابات پرسش برانگيزِ رياست جمهوری در ايران و همچنين۲۰ ژوئن در سالگرد مرگ ندا آقا سلطان، پخش کند.

ندا آقا سلطان ظاهراً توسط نيروهای امنيتی ايران طی يکی از چندين تظاهراتِ بدون خشونت ِ ضد دولتی در تهران که پس از انتخابات رياست جمهوریِ در ايران برگزار شدند، به ضرب گلوله کشته شد. تصاوير ارسالی توسط تلفنهای همراه و ويديو های مختلف، لحظۀ مرگ ندا را به طور گسترده ای در سراسر جهان پخش کردند، و نام ندا آقا سلطان به فرياد متحد کنندۀ همۀ کسانی که خواستار اصلاحات در ايران هستند، مبدل شد.

http://parsdailynews.com/video/1892.htm

http://www.voanews.com/wm/voa/nenaf/pers/2010/pnn-hbospec-neda-060210.asx

Donnerstag, 3. Juni 2010

ارتباط ناپدید شدن تجهیزات آزمایشگاه اتمی با ساخت و سازهای مشکوک رژیم یران
شیکاگو تریبیون : بازرسان بین المللی کنترل تسلیحات در گزارشی رسمی که دوشنبه منتشر شد اعلام کرده اند که چند ماه پس از افشاء محل تاسیسات دستگاه های غنی سازی، جهاز استخراج پلوتونیوم که می تواند در ساخت بمب اتم به کار رود از آزمایشگاه تهران ناپدید شده است.

از سوی دیگر گفته می شود موافقت دولت ایران در ماه مه (ماه گذشته) با بازرسی گسترده تر کارشناسان از روند غنی سازی اورانیوم ۲۰ درصدی که به ادعای حکومت، مورد استفاده راکتور پزشکی تهران است موجب روشن شدن یکی از نقاطِ مورد بحث میان جمهوری اسلامی ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی خواهد شد.

تحلیلگران و سیاستمداران می گویند که به طور کلی پس از تصدی مدیر جدید آژانس بین المللی انرژی اتمی، یوکیا آمانو، روابط میان ایران و آژانس رو به وخامت نهاده است.

در وین، سیاستمداری که نخواست نامش فاش شود گفت: "اگر جمهوری اسلامی به راستی مایل به همکاری با آژانس انرژی اتمی بود، پیش از آغاز غنی سازی اورانیومِ ۲۰ درصد به بازرسان اجازه بازرسی می داد."

یکی از مقامات یا دانشمندان آزمایشگاه چند منظورهء جابربن حیان در تهران به بازرسان آژانس گفت که جمهوری اسلامی اقدام به انجام آزمایش های "پایرو پروسس- پردازش دما" کرده بود که برای تغلیظ و استواری (مواد سازندهء) کلاهک های جنگی کاربرد دارد و می تواند در جنگ افزار اتمی مورد بهره برداری قرار گیرد.

گزارش آژانس درباره بازرسی ۱۴ آوریل (۲۵ فروردین) حکایت از آن دارد که دستگاه های پالایش فلز اورانیوم از این آزمایشگاه به مکان دیگری منتقل شده بودند.

کارشناسان کنترل جنگ افزار می گویند که تلاش آشکار برای انجام آزمایشات پردازش دما-پایرو پروسس- به تیره تر شدن سایه تردید کمک می کند.

مارک فیتزپاتریک از مرکز بین المللی پژوهش های استراتژیک لندن می گوید: "این (آزمایشات) به ایران کمک می کند که به استخراج پلوتونیوم بپردازد و راه دومی برای ساخت جنگ افزار هسته ای در پیش بگیرد." وی می گوید: "با توجه به شواهدی که ارتباط نظامی رژیم ایران را با برنامه اتمی اش آشکار می کند، سزاوار است بپرسیم که هدف جمهوری اسلامی از مطالعه فرآیند تولید و پردازش فلز اورانیوم چیست."

برزو درگاهی / جولیا دامیونووا / مترجم:فائقه اشکوری (از انگلیسی) / شیکاگو تریبیون / 01/06/2010

منبع خبر:ایران در جهان

Mittwoch, 2. Juni 2010

صدور احکام سنگین و غیر انسانی علیه زندانی سیاسی حمید حائری
صدور احکام سنگین و غیر انسانی 15 سال زندان و تبعید علیه زندانی سیاسی حمید حائری

بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"،زندانی سیاسی حمید حائری در شعبه 28 دادگاه انقلاب توسط محمد مقیسه ای معروف به ناصریان از اعضای کمسیون قتل عام زندانیان سیاسی سال 1367 به حکم سنگین و غیر انسانی 15 سال زندان و تبعید به زندان گوهردشت کرج محکوم شد.

زندانی سیاسی حمید حائری در حالی که از بیماریهای حادی رنج می برد و تنها با عصا قادر به راه رفتن است و در سلول انفرادی بسر می برد به شعبه 28 دادگاه انقلاب بدون اطلاع وکیل و خانواده اش برده شد . محمد مقیسه ای رئیس این شعبه و از اعضای کمسیون قتل عام زندانیان سیاسی 1367 او را به 15 سال زندان و تبعید به زندان گوهردشت کرج محکوم کرد.

اتهاماتی که بازجویان وزارت اطلاعات علیه او بکار برده اند عبارتند از؛ محاربه، ملاقات خانوادگی با فرزندش در قرارگاه اشرف در عراق، هواداری از سازمان مجاهدین ، تبلیغ علیه نظام و اتهامات متعدد دیگر می باشد.

زندانی سیاسی حمید حائری به دلیل ناراحتی حاد جسمی فقط با عصا قادر به راه رفتن است. روز شنبه اول خرداد ماه به بهانه واهی او را به سلولهای انفرادی بند 240 منتقل کردند و علیرغم گذشت 12 روز از شرایط و وضعیت او هیچ خبری در دست نیست.

آقای حائری از بیماری حاد قلبی رنج می برد و تاکنون دوبار دچار سکته قلبی شده اند همچنین در قلب او 2 استند بکار برده شده است.آقای حائری مدت کوتاهی قبل از دستگیری در یک سانحه رانندگی دچار شکستگی جمجمه و خونریزی مغزی شده بود . او همچنین در اثر سانحه رانندگی از ناحیه لگن دچار آسیب شدید شده بود و مدتی طولانی در بخش آی .سی . یو بیمارستان بستری بودند . زمان دستگیری بشدت بیمار و به سختی قادر به حرکت بودند و فقط با کمک عصا می توانستند راه بروند.

لازم به یادآوری است که آقای حمید حائری 57 ساله که در تاریخ15 آذر 1388 با یورش مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و به سلولهای انفرادی بند 209 زندان اوین منتقل شد.او به مدت 74 روز در سلولهای انفرادی بسر برد. در طی این مدت تحت شکنجه های جسمی و روحی و تهدیدات بازجویان قرار داشت از جمله تهدیدات بازجویان انتقال همسر و دختر ایشان به زندان گهریزک بود.سپس او را به بند 350 زندان اوین منتقل کردند.او از زندانیان سیاسی دهۀ 1360 می باشد و به مدت 3 سال در زندان تحت شکنجه های وحشیانه جسمی و روحی و شرایط قرون وسطائی بسر بردند. بازجوی او در دهۀ 1360 محمد مقیسه ای که در حال حاضر رئیس شعبه 28 دادگاه انقلاب می باشد بود.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،انتقال زندانی سیاسی که در شرایط حاد جسمی بسر می برد به سلول انفرادی و محکومیت سنگین و غیر انسانی او را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به شکنجه های روحی و جسمی و صدور احکام سنگین و غیر قانونی و غیر انسانی در ایران است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

12 خرداد 1389 برابر با 2 ژوئن 2010

گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:

کمیساریای عالی حقوق بشر

کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا

سازمان عفو بین الملل

گزارشگران ویژه دستگیریهای خودسرانه و شکنجه سازمان ملل متحد

Dienstag, 1. Juni 2010

نماينده بريتانيا در پارلمان اروپا متکی را «آدمکش» خطاب کرد
استروان استيونسون، نماینده حزب محافظه کار بریتانیا در پارلمان اروپا، در حالی که عکس ندا آقاسلطان را در دست داشت، به حضور وزیر خارجه جمهوری اسلامی در پارلمان اروپا اعتراض کرد و منوچهر متکی را «آدمکش» خطاب کرد.

شماری از نمايندگان پارلمان اروپا، روز سه شنبه، زمانی که منوچهر متکی قصد ورود به پارلمان اروپا در بروکسل، پایتخت بلژیک را داشت، با عکس های ندا آقا سلطان در انتظار وی بودند و به نقض حقوق بشر در ایران اعتراض کردند.

آقای استیونسون به خبرگزاری آلمان گفت: «دعوت از منوچهر متکی مانند دعوت از وزیر خارجه دولت نازی آلمان به پارلمان اروپا است.»

ندا آقاسلطان در جريان تظاهرات معترضان به نتايج انتخابات رياست جمهوری سال گذشته، با شليک گلوله ای که به قلب او اصابت کرد، کشته شد و تصاوير مرگ او در بسياری از رسانه های جهان منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری آلمان، شماری از اعضای هيات های نمايندگی ايتاليا، اسپانيا و استونی در اتحاديه اروپا، به شکل اعتراض و در حالی که پوستر و عکس های ندا را در دست داشتند در جلوی در ورودی اعتراض کردند که به شکل آرام کنار زده شدند تا جا برای عبور منوچهر متکی فراهم شود.

يک برخورد کوتاه فيزيکی هم ميان قانونگذاران اتحاديه اروپا و شماری از ماموران امنيتی پارلمان اروپا هم روی داد که گزارشی مبنی بر زخمی شدن کسی منتشر نشده است.

زمانی که وزير خارجه جمهوری اسلامی در حال ورود به سالن بود، چارلز تانوک ديگر عضو محافظه کار بريتانيا در کنار در ايستاده و سر خود را به علامت تاسف تکان می داد. وی در حالی که به منوچهر متکی اشاره می کرد گفت: «اصلا نبايد به اين جا دعوت می شد.»

به گزارش خبرگزاری آلمان، «کميته اتحاديه اروپا در يک حرکت نمايشی و در حالی که شورای امنيت در حال رايزنی در مورد دور چهارم تحريم های ايران است، اين ديدار را ترتيب داد.»

مرگ ندا آقاسلطان در کنار کشته شدن ديگر معترضان به نتايج انتخابات رياست جمهوری از سوی گروه ها و سازمان های حقوق بشر، همواره مورد تاکيد بوده است. سازمان عفو بين‌الملل در گزارش ساليانه خود که وضعيت حقوق بشر در کشورها را ارائه می‌دهد، در بخش ايران هم به ويژه به رويدادهای پس ازانتخابات و سرکوب‌ معترضان پرداخت.

در اين گزارش تصريح شد که سرکوب معترضان به ويژه پس از دستور آيت الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، در روز ۲۹ خرداد ۱۳۸۸ برای پايان دادن به اعتراض‌ها شدت گرفت.‌

کشته شدن ندا آقا سلطان مورد ديگری است که در اين گزارش به آن پرداخته شد. عفو بين‌الملل تاکيد می‌کند در حالی که مشخص شد فرد ضارب ندا آقا سلطان عضوی از بسيج بوده ، مقام‌های جمهوری اسلامی، رسانه‌های بريتانيايی و آمريکايی را عامل قتل ندا سلطان معرفی کردند و خانواده وی و ديگران در مراسم عزاداری از سوی نيروهای امنيتی مورد اذيت و آزار قرار گرفتند.

فيلم لحظه کشته شدن ندا آقاسلطان، برنده جايزه «جورج پولک»، به عنوان بهترين فيلم خبری سال شد. جايزه «جورج پولک» هر ساله از سوی دانشگاه «لانگ ايلند» در آمريکا به بهترين فيلم های خبری اهداء می شود.

منبع:رادیو فردا
نمایندگان پارلمان اروپا فریادکنان، متکی را قاتل توصیف کردند+فیلم
به گزارش تلویزیون العربیه روز سه شنبه 1-6-2010 زمانی که وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حال ورود به پارلمان اتحادیه اروپا بود شماری از اعضای این پارلمان در حالی که عکس هایی از ندا آقا سلطان را در دست داشتند با فریاد "قاتل" به استقبال منوچهر متکی رفتند.

ندا آقا سلطان سال گذشته در جریان تظاهرات اعتراض به انتخابات جنجال برانگیز ریاست جمهوری ایران در اثر تیراندازی یکی از عناصر بسیج هدف قرار گلوله قرار گرفت گرفت و جان سپرد، در پی این حادثه ویدئوی جان باختن وی بر روی سنگ فرش خیابان به سرعت در سراسر جهان انتشار یافت .

در ادامه اعتراض نمایندگان اتحادیه اروپا به حضور وزیر امور خارجه ایران محافظان متکی با آنها درگیر شدند که با اعتراض نمایندگان روبرو شدند.

یکی از نمایندگان با صدای بلند خطاب به متکی فریاد می زد "شما قاتل هستید" "”پارلمان جاى قاتل نيست“، ”رژيم فاشيست“ .

برای مشاهده صحنه درگیری به لینک زیر مراجعه فرمایید:

http://www.youtube.com/watch?v=2w_514WvFjs

http://parsdailynews.com/65587.htm

Montag, 31. Mai 2010

رژیم : نادمان حوادث بعداز انتخابات مشمول عفو و رافت اسلامی می‌شوند
دادستان تهران گفت:« آن دسته از نادمان جرايم امنيتي بعد از انتخابات که درخواست عفو کرده‌اند با بررسي وضعيت‌شان مشمول عفو و رافت اسلامي مي‌شوند.»

به گزارش عصرایران؛ عباس جعفري دولت آبادي درباره اقدامات قوه قضائيه براي عفو محکومان قطعي جرايم امنيتي بعد از انتخابات به ایسنا گفت:« از نظر قانون اساسي پيشنهاد عفو محکومان از وظايف ذاتي رياست قوه قضائيه است و بعد از حضور شکوهمند مردم در راهپيمايي روز 22 بهمن سال 88 و نشان دادن اقتدار نظام در برخورد با فتنه گران، دستور بررسي عفو محکوماني که ابراز ندامت کرده‌اند و داراي شرايط مقرر در قانون هستند از سوي رياست محترم قوه قضائيه به مسوولان قضايي ابلاغ شد.»

جعفري دولت‌آبادي افزود: « در اين رابطه جلسات متعددي در قوه قضائيه تشکيل شده و با توجه به اينکه عفو امري کارشناسي و فني است و مستلزم اخذ نظرات کارشناسي و احراز ندامت محکومان و ارزيابي آخرين وضعيت افراد مشمول عفو است، قوه قضائيه با اخذ نظرات نهادها و مسوولان ذيربط اقدام، و فهرست نهايي محکومان مشمول عفو را تهيه کرده که به زودي توسط رياست قوه قضائيه براي مقام معظم رهبري ارسال خواهد شد.»

دادستان تهران اضافه کرد:« اين عفو از موضع اقتدار نظام انجام گرفته و صرفا نادماني را شامل مي‌شود که درخواست عفو داشته باشند.همچنين فهرست افراد مشمول عفو پيشنهادي متناسب با نوع محکوميت، وضعيت محکومان و رفتار آنان تهيه شده است و اين اقدام قوه قضائيه نشانگر چهره عدالت و رافت نظام اسلامي پس از مجازات خطاکاران است و نشان مي‌دهد که آنها پس از ظلم بزرگي که نسبت به نظام مرتکب شدند، با ابراز ندامت مي‌توانند از رافت اسلامي برخودار شوند.»

دادستان تهران همچنين در پاسخ به سوالي درباره پيشنهاد برخي نمايندگان اصولگراي مجلس مبني بر عفو برخي از محکوم نادم جرايم امنيتي بعد از انتخابات گفت:« اين پيشنهاد بسيار خوبي است اما قبل از پيشنهاد نمايندگان محترم، قوه قضائيه حسب وظيفه ذاتي طي چند ماه گذشته به وظيفه خود عمل کرده است.»

Sonntag, 30. Mai 2010

دولت آلمان را به پیگیری جدی وضعیت داریوش شکوف فرا می خوانیم!
داریوش شکوف که فیلم "ایران زندان" را به گفته خود "برای دولتهایی که همه چیز را می دانند و ملتهایی که هیچ چیز را نمی دانند" ساخته است، روز 3 خرداد هنگامی که با قطار از شهر کلن - آلمان عازم فرانسه بود، ناپدید شد.

آقای شکوف در آخرین اثر خود به افشای رفتار غیر انسانی شکنجه و تجاوز در سیاهچالهای رژیم جمهوری اسلامی علیه زندانیان سیاسی پرداخته است. این فیلم در هفته های اخیر در اروپا و آمریکا به نمایش گذاشته شد. وی که به عنوان یک کارگردان معترض به سرکوب و اختناق در جمهوری اسلامی شناخته شده است، در ششمین جشنواره فیلم "برلیناله" (برلین - آلمان)، از شرکت آن دسته از فیلمها و فیلمسازان ایرانی که با هماهنگی و اجازه مقامهای رسمی جمهوری اسلامی به این جشنواره ها راه پیدا می کنند، انتقاد کرد.

پیشتر، داریوش شکوف در اعتراض به دولتهایی که رژیم جمهوری اسلامی را با وجود نقض حقوق بشر به رسمیت می شناسد، دست به اعتصاب غذای 7 روزه در برای دفتر مرکزی حزب سبزهای آلمان در برلین و اعتصاب غذای چهار روزه در برابر سفارت روسیه زده بود.

سابقه جمهوری اسلامی در آدم ربایی و ترور مخالفان خود در داخل و خارج و به ویژه در هنگام اوج گیری اعتراضهای مردم، احتمال دخالت داشتن آن و مزدوران "فرنگی کار" اش در ناپدید شدن این هنرمند مبارز را افزایش داده است.

دولت و پلیس آلمان موظف هستند که ناپدید شدن این فیلمساز معترض ایرانی را به سرعت پیگیری و سرنوشت نامعلوم او را روشن کنند.

با حمایت از این هنرمند مبارز، از حقوق همه ایرانیان به ویژه هنرمندانی که در خدمت میهن و هموطنان خود در امر افشای جنایتهای رژیم کوشا هستند، دفاع کرده ایم.

توضیح: "جشنواره بین المللی سینمای تبعید" اقدام به نمایش فیلم "ایران زندان" کرده است. در اطلاعیه این جشنواره آمده است که فیلم مذکور به زبان فارسی با زیرنویس انگلیسی روز 12 ژوئن ساعت شش و نیم عصر در سینما هاگا، سالن اصلی (گوتنبرگ - سوئد) به نمایش گذاشته می شود.

قسمتی از این فیلم را اینجا مشاهده کنید:

http://www.youtube.com/watch?v=KBvKZ0isboY


منصور امان
عدم درمان زندانی سیاسی که در شرایط حاد جسمی است
بنابه گزارشات رسیده به"فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" زندانی سیاسی رضا جوشن در شرایط حاد جسمی است ولی درمان او را منوط به نوشتن ندامت نامه کرده اند.

زندانی سیاسی رضا جوشن 25 ساله از دو هفته پیش دچار ناراحتی حاد ریه و برونشیت است ولی از درمان و انتقال او به بهداری زندان خوداری می کنند و شرایط او روز به روز حادتر می شود.

در روزهای اخیر قاضی ناظر بر زندان در سلول این زندانی حاضر شد و به او گفت فقط با توبه نامه می تواند از این شرایط خارج شود. زندانی سیاسی رضا جوشن در جواب به این فرد گفت:« اگر می خواستم توبه نامه بنویسم که تا به حالا اینجا نبودم»که با برخورد وحشیانه این فرد که خود را قاضی ناظر زندان می نامید مواجه شد.در آستانه سالگرد قیام مردم ایران قوۀ قضائیه دست به تحرکات مختلفی زده است که از جمله آنها حضور جعفری دولت آبادی دادستان تهران و افراد تحت عنوان قاضی زندان در زندان اوین و گوهردشت می باشد. آنها دست به احضارهای گروهی و فردی زندانیان سیاسی می زنند و از آنها می خواهند که توبه نامه بنویسند تا موجب آزادی و یا تخفیف در مدت زندان آنها شود که تا به حال با جواب رد و قاطع زندانیان سیاسی مواجه شده است.

زندانی سیاسی رضا جوشن از نیم های فروردین ماه از سلولهای انفرادی بند سپاه که در اختیار بازجویان وزارت اطلاعات است به فرعی بند 6 منتقل شد.از این فرعی برای شکنجه و تحت فشار قرار دادن زندانیان بکار برده می شود.در این فرعی تعدادی از زندانیان عادی و خطرناک در بازداشت بسر می برند و اکثر آنها بدلیل طولانی مدت بودن در این شرایط دچارناراحتی حاد روحی هستند و همچنین با تجویز قرصهای اعتیاد آور آنها را در شرایط غیر انسانی نگه داشته اند. زندانیان در این فرعی از داشتن ملاقات و یا تماس تلفنی با خانواده های خود محروم هستند.وضعیت بهداشتی و غذایی ورسیدگی پزشکی فاجعه بار است. زندانی حق هیچگونه ارتباطی با سایر زندانیان ندارد.هواخوری آنها بسیار محدود است.

انتقال زندانی سیاسی رضا جوشن به فرعی بند 6 بدستور سر بازجوی وزارت اطلاعات محبی و دادستان کرج صورت گرفته است. اقدامات سرکوبگرانه مردم در شهر کرج و حومه توسط فردی بنام محبی از سربازجویان وزارت اطلاعات در بند سپاه واز مسئولین اداره اطلاعات کرج می باشد صورت می گیرد. این فرد در دستگیری ،بازجوئی و شکنجه دانشجویان تربیت معلم ،بهائیان،دراویش، زنده یاد امیر حسین حشمت ساران، دستور تبعید یاسر مجیدی به زندان بجنورد ،دستگیری علی معزی و شرکت کنندگان در اعتراضات اخیر و صدها نفر در سالیان گذشته شخصا شرکت داشته است. او همچنین افراد دستگیر شده اعتراضات چند ماه اخیر را در بند سپاه زندان گوهردشت کرج مورد بازجوئی و تحت شکنجه های غیر انسانی قرار می دهد. مشخصات ظاهری سربازجوی وزارت اطلاعات محبی حدودا 52 ساله ،دارای چشمانی آبی،قد بلند ،موهای جوگندمی،چهره ای سفید می باشد.محل کار او درمسلم بن عقیل نرسیده به سه راه گوهردشت است. شماره تلفن محل کار این فرد در اداره اطلاعات کرج 0261.4410163 می باشد.شیوه بازجوئی این فرد از دستگیر شدگان وارد شدن به مسائل خصوصی آنها است و از این طریق فشارهای روحی و جسمی را بر زندانیان سیاسی افزایش می دهد تا شاید آنها را وادار به اعترافات دروغین کند. این فرد همراه با بازجوی دیگری بنام رضا عارفی بازجوئی از دستگیر شدگان را به عهده دارد

لازم به یادآوری است که رضا جوشن 10 آذر ماه با یورش مامورین وزارت اطلاعات در منزل دستگیر و به سلولهای انفرادی بند سپاه منتقل شدو پس از 2 ماه از بند سپاه به بند 4 منتقل شد.مامورین وزارت اطلاعات همچنین در روز16 آذرماه به منزل خانواده جوشن یورش بردند و خانم زهرا اسدپور گرجی مادر این خانواده را دستگیر و به سلولهای انفرادی بند سپاه منتقل کردند و پس از چند هفته بازجویی و شکنجه های جسمی و روحی به بند زنان زندان گوهردشت کرج منتقل کردند. زندانی سیاسی زهرا اسد پور گرجی و فرزندش پیش از این بدلیل دیدار خانوادگی با فرزندش در قرار گاه اشرف در عراق دستگیر و 16 ماه در زندان گوهردشت کرج بسر بردند و پس از پایان محکومیت غیر انسانی خود آزاد شدند. آنها 19 بهمن ماه 1388 در شعبه 1 دادگاه انقلاب توسط فردی بنام عاصف حسینی رئیس این شعبه به حکم سنگین و غیر انسانی 1 سال تبعید به زندان زنجان و 4 سال تبعید به روستای قیلار زنجان محکوم شدند.همچنین محمدسلام جوشن پدر این خانواده 5 خرداد ماه دستگیر و به زندان اوین منتقل شد.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران،دستگیری خودسرانه 3 عضو این خانواده ،عدم درمان و تحت فشار قرار دادن زندانیان سیاسی برای گرفتن توبه نامه را محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و سایر مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به شرایط قرون وسطائی در زندانهای این رژیم است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

09 خرداد 1389 برابر با 30 می 2010

گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:

دبیر کل سازمان ملل متحد

کمیساریای عالی حقوق بشر

کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا

سازمان عفو بین الملل

گزارشگران ویژه دستگیریهای خودسرانه و شکنجه سازمان ملل متحد