Freitag, 30. Juli 2010

جلوی اعدام او را بگیرید
منبع نزدیک به خانواده جعفرکاظمی: اواتهاماتش را نپذیرفته، مدرکی هم نیست، جلوی اعدام او را بگیرید

به دنبال انتشار مصاحبه کمپین بین المللی حقوق بشردرایران با نسیم غنوی وکیل جعفرکاظمی که حکم اعدام وی دردادگاه نظر تایید و درخواست وی برای ارجاع پرونده به دیوان عالی نیز مورد موافقت قرارنگرفته است، یکی از نزدیکان این محکوم به اعدام به کمپین گفت که آقای کاظمی هیچ نسبتی با سازمان مجاهدین خلق ندارد.

کمپین بین المللی حقوق بشر درایران از قوه قضاییه ایران می خواهد که ترتیبی بدهند که پرونده این متهم بار دیگر مورد بررسی قرارگیرد و دیوان عالی به دور از شائبه های سیاسی مطرح شده و با توجه به مدارک مستند در پرونده به صدور حکم نهایی بپردازد و از تعجیل برای اعدام فردی بیگناه جلوگیری شود.

خانم غنوی به کمپین گفته بود که اتهام موکلش محاربه از طریق هواداری از سازمان مجاهدین خلق است. اگر چه جعفرکاظمی همواره ادعای مطرح شده را رد کرده است. این فرد نزدیک به پرونده آقای کاظمی گفت: « آقای کاظمی سالهاست هیچ نسبتی با گروه مجاهدین ندارد ولی نهاد های امنیتی جمهوری اسلامی از یک سو و رسانه های وابسته به گروه مجاهدین خلق از سوی دیگر، سعی دارند اینچنین القا کنند که جعفر کاظمی هوادار مجاهدین خلق است.»

این فرد نزدیک به آقای کاظمی که به دلایل امنیتی خواست نامش فاش نشود همچنین افزود: «ادعای این دو گروه در مورد هواداری جعفر کاظمی از مجاهدین در حالی مطرح میشود که آقای کاظمی در تمامی مراحل بازجویی ، بازپرسی و دادگاه این اتهام را رد کرده است. و وکیل ایشون خانم غنوی هم به این مساله اشاره کرده اند. از طرفی خود آقای کاظمی نیز که در بند ۳۵۰ اوین زندانی است بارها به همبندان خود گفته که هیچ ارتباطی بین ایشان و سازمان مجاهدین وجود ندارد.»

وی همچنین با اشاره به یکبار سفر آقای کاظمی به عراق تنها با قصد دیدن فرزندش، به کمپین بین المللی حقوق بشردر ایران گفت: «همین سفر و دیدار خانوادگی آقای کاظمی با فرزندش ، تنها استناد قاضی برای صدور حکم اعدام است. بهروز کاظمی فرزند ۱۸ ساله آقای کاظمی هم اکنون در قرارگاه اشرف به سر می برد. فرماندهان نظامی قرارگاه اشرف پس از صدور حکم اعدام برای جعفر کاظمی ، بارها از طریق مصاحبه های برنامه ریزی شده با این نوجوان ۱۸ ساله، اتهامات منتسب به آقای جعفر کاظمی از سوی نهاد های امنیتی جمهوری اسلامی و دادستانی تهران را تایید کردند و حتی در برخی موارد اتهامات سنگین تری مانند عضویت در سازمان مجاهدین خلق را به وی نسبت دادند. حال انکه خود آقای جعفر کاظمی حتی هواداری از این سازمان را رد کرده است.»

این فرد نزدیک به آقای کاظمی همچنین به مکالمه ای بین جعفر کاظمی و بازجویان وی اشاره کرد که در آن به صراحت به آقای کاظمی گفته شده که او و چندین تن دیگر باید نقش قربانی را بازی کند. کمپین از انتشار گفته های این منبع در خصوص این مکالمه تا تایید آن با منابع دیگر خود را معذور می داند اگر چه صدور و تایید حکم اعدام برای متهمی که همواره ادعاهای مطرح را رد کرده و مدرکی دال بر اثبات ادعاهای مطرح شده علیه وی در پرونده وجود ندارد بر نگرانی کمپین در خصوص غیرقضایی بودن تصمیم اعدام می افزاید.

این فرد نزدیک به پرونده جعفر کاظمی در نهایت از همه نهاد حقوق بشری داخل و خارج از کشور خواست که به هر نحو ممکن جلوی اعدام آقای کاظمی را بگیرند.

کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران

Donnerstag, 29. Juli 2010

وکيل مدافع در پرونده سنگسار از بيم تلافی پنهان شده است

واشنگتن پست زیر عنوان «سازمان عفو بین الملل می گوید وکیل مدافع در پرونده سنگسار در ایران ناپدید شده است» می نویسد عفو بین الملل جمهوری اسلامی را به اذیت و ارعاب وکیل مدافع زنی متهم ساخته است که به مرگ از طریق سنگسار محکوم شده بود، و در بیانیه روز چهارشنبه خود می گوید وی پنهان شده است، و دو نفر از بستگانش را بازداشت کرده اند.

بلاگی که محمد مصطفائی، وکیل مدافع ایرانی، آن را اداره می کرد موجی ازخشم و اعتراض بین المللی را علیه مجازات سنگسار برانگیخت، و بریتانیا و آمریکا خواستار لغو سنگسار شدند.

تهران اوایل این ماه گفته بود فعلا حکم مرگ از طریق سنگسار را در مورد سکینه محمدی آشتیانی اجرا نمی کند، اما این زن، که مادر دو فرزند است، کماکان با مجازات مرگ از طریق آویخته شدن به چوبه دار روبروست، زیرا در اتهام زنا مجرم شناخته شده است.

سازمان عفوبین الملل می گوید مصطفائی، که وکیل مدافعی صریح و رک گوست، و پیش از این، از بسیاری ازمتهمین نوجوان و کم سن و سال، و نیز از زندانیان سیاسی دفاع کرده است، روز شنبه برای دادن پاسخ به پرسش های مقامات قضائی به زندان اوین احضار، و پس از چند ساعت با این خواست که دوباره بازگردد، آزاد شد اما معلوم نیست آیا وی مجددا به زندان بازگشته است یا نه.

به گفته سازمان عفو بین الملل، مقامات ایران همچنین فرشته حلیمی همسر این وکیل مدافع، و فرهاد حلیمی، برادر زن وی را دیروقت همان روز بازداشت کردند، که احتمالا تلاشی برای زیر فشار گذاشتن او به منظور تسلیم خود در صورت عدم بازگشت به زندان است.

نیوزویک زیرعنوان «مقامات در ایران اکنون وکیل مدافع در پرونده سنگسار را هدف گرفته اند» می نویسد اوایل این ماه محمد مصطفائی، وکیل دادگستری ایرانی و مدافع حقوق بشر، در کسب جهانی اذهان به مخمصه موکل اش، زنی که به اتهام زنا در آستانه سنگسار قرار داشت، نقشی موثر ایفا کرده بود. اکنون به گزارش فعالان حقوق بشر، خود او از بیم تلافی و مجازات پنهان شده است.

مصطفائی، که سال های سی عمر خود را می گذراند، پیشتر در ارتباط با کارنامه حقوق بشری اش بازداشت شده است. او هنگامی که برای سکینه محمدی آشتیانی، مادر چهل و سه ساله دو فرزند، که تحت شرایطی مشکوک در اتهام زنا مجرم، و به مجازات مرگ از طریق سنگسار محکوم شده است، کمپینی علنی به راه انداخت به سی ان ان گفته بود می داند با این کار سراغ چه خطراتی می رود.

قوه قضائیه ایران حکم نهائی خود را در مورد آشتیانی هفته آینده صادر می کند و ممکن است مجازات مرگ از طریق سنگسار مجددا برقرار شود. اما احتمالا مصطفائی دیگر آزاد نخواهد بود که برای دفاع از او فعالیت کند.

عصبانیت رسانه حکومتی از توقیف ‌اموال دو شرکت کشتیرانی رژیم توسط انگلیس
سایت حکومتی عصر ایران با عصبانیت از تحریم های بین المللی و انزوای جهانی حکومت محبوبش در خبری با عنوان ( اقدام غیرقانونی ‌انگلیس در توقیف ‌اموال دو شرکت کشتیرانی و غفلت مسئولان ) می نویسد :یک روز پس از صدور قطعنامه ضد ایرانی تحریمی 27 کشور عضو اتحادیه اروپایی، دولت گستاخ انگلیس که‌متأسفانه چندی پیش، بر اثر بی‌تدبیری برخی از مدیران و مسئولان بانک‌های ایرانی اموال سه بانک ایرانی ملی و ملت و پرشین را انگلستان توقیف و بالغ بر 2.5 میلیار دلار از این اموال را در حساب‌های وزارت خزانه‌داری خود بلوکه کرده بود، به‌طوری که سود این چند میلیارد دلار به حساب وزارات خزانه داری انگلستان روزانه واریز می‌شود، این بار اموال دو شرکت کشتیرانی را توقیف کرد.

رجا نیوز نوشت: عدم شناخت دقیق حقوقی و بی‌اطلاعی از حقوق قانونی بانک‌های ایرانی که در انگلستان شعبات آنها به ثبت رسیده و تحت قوانین تجاری و مالی کشور انگلستان فعالیت می کنند، موجب شده نه تنها اموال ملت در توقیف بمانند بلکه عدم آگاهی و دفاع مناسب از حقوق ایران، باعث گستاخی روزافزون دولت انگلستان نیز شده است.

با توجه به روند بررسی پرونده ها در سیستم قضایی انگلستان و دادگاه عالی این کشور و دادگاه‌های اول و دوم اتحادیه اروپایی، تاکنون دفاع دقیق و اصولی در این پرونده ها از سوی وکلای بانک ملی و ملت انجام انجام نشده است.

بر اثر این روال، دولت انگلستان میدان را برای تاخت و تاز و به یغما بردن سرمایه شرکت‌های ایرانی مناسب یافته و در جدیدترین اقدامات از این دست، یک روز پس از تصویب قعطنامه ضد ایرانی در اتحادیه اروپایی، در زمینه توقیف اموال و دارایی‌های دو کمپانی انگلیسی از لیست 24 کمپانی ذکر شده در ضمیمه قطعنامه اتحادیه اروپایی در ارتباط با کمپانی‌هایی که با شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران فعالیت می کنند، اقدام کرد.

این دو کمپانی کشتیرانی که تحت قوانین کشور انگلستان فعالیت می کنند و به ثبت رسیده اند، هیچ‌گونه تخطی از قوانین کشور انگلستان و یا اتحادیه اروپایی نداشته اند و صرفاً براساس قوانین و مقررات رایج کشور انگلستان فعالیت می کردند.

قطعا این اقدامات خللی برای عملیات دریایی ایران ایجاد نمی‌کند زیرا اگر بنادر 27 کشور اروپایی میزبانی کشتی‌های ایرانی را نپذیرند، بنادر 160 کشور جهان پذیرای کشتی‌های ایرانی خواهد بود و علاوه براین، کشتی‌های ایرانی که گاهی با پرچم ثبت شده کشورهای دیگر حرکت می‌کنند، به‌راحتی می توانند به بنادر کشورهای اروپایی دسترسی داشته باشند.

اما نکته حائز اهمیت‌تر اینکه مسئولین ایرانی باید با آگاهی از حقوق بین المللی و قانونی و انتخاب افراد زبده و کارآمد در مقابل این اتفاقات غیرقانونی که از سوی برخی از کشورها در حال انجام است، جلوی توقیف اموال عمومی و ضرر رسیدن به منافع ملی کشور را بگیرند و در هر محکمه ای با قدرت اموال را از توقیف خارج کرده و از منافع کشور به‌نحو شایسته‌ای دفاع کنند.
رامین : ‌ولايت‌فقيه نایب امام زمان است و بايد جهان را مديريت كند !!
معاون مطبوعاتي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: مطبوعات ما وضعيت نامطلوبي دارند، كساني مجوز دارند بدون اينكه بر آن مجوز نظارت داشته و آن را كرايه مي‌دهند و از طرفي نيز اين نشرياتي كه مجوز گرفتند برخي در دست افرادي است كه بنيه مالي ندارند كه منتشر كنند در نتيجه وابسته به سرمايه‌داران مي‌شوند.

محمد‌علي رامين چهارشنبه شب در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجويان استان قزوين كه در آمفي تئاتر مركزي دانشگاه قزوین برگزار شد، گفت: ولايت فقيه آنچنان كه مورد نظر خميني است داراي چهار شأن است كه پايين‌ترين شأن آن رهبري نظام جمهوري اسلامي است.

وي گفت: شأن بالاتر مرجعيت شيعيان جهان است كه ولي فقيه به عنوان نايب امام زمان‌ بايد در مرحله نخست شيعيان جهان را از پراكندگي و سرگرداني در امور مختلف به وحدت برساند و يك وحدت رويه در ميان آنها ايجاد كند.

وی گفت: همين وحدت در جامعه شيعه در جهان موجب اقتدار و عظمت آنها مي‌شود و اگر كساني بخواهند اين شيعيان را پراكنده كنند اين پراكندگي موجب اقتدار و عظمت آنها نيست.

رامین گفت: شأن سوم ولايت فقيه جايگاه امامت اسلامي است كه در قانون به صورت مكرر آمده است و ولي‌فقيه نقش محوري‌اش امامت امت اسلامي است و شأن چهارم و بالاترين شأن ولايت فقيه طبق فزموده امام، شأني در جايگاه نايب امام زمان‌ و به نيابت آن حضرت، مديريت جهان است يعني حجت خدا بر بشريت در زمان غيبت است.

رامین گفت: خميني‌ گفته است ولي فقيه حجت خداست و حجت خداوند براي بشريت نيابت از امام معصوم است.

وي گفت: خميني‌ در سال 42 و 43 مطلبي را به ياران و خواص خود فرمودند كه نهضت ما طولاني است و فراز و فرودهايي دارد و اين نهضت گام اساسي دارد كه نخستين گام اين است كه ايران را از دست دشمنان اسلام نجات داده و بيگانگان و اراذل و اوباش را بركنار و حكومت اسلامي در ايران تشكيل شود.

وی در ادامه گفت: گام سوم بعد از تشكيل حكومت اسلامي است كه در كشور جهان اسلام، گامي براي برطرف كردن موانع ظهور از پيش پاي امام زمان‌ در سراسر زمين و آماده كردن زمينيان براي ظهور امام زمان است.

وي گفت: بر اين اساس نگاه امام خميني‌ نگاه جهانشمول اسلامي است و هرگز امام نگاه ملي گرايانه نسبت به اسلام نداشتند و ايشان مي‌فرمودند بايد تمام سعي خود را بكنيد تا خداي ناكرده اسلام در پيچ و خم اقتصادي و سياسي متهم به عدم قدرت اداره جهان نشود و امام مي‌فرمود ايران را به عنوان پايگاه اسلامي مي‌خواهيم.

رامين گفت: بنابراين امام اسلام را براي ايرانيان مطرح نمي‌كند، اسلام اختصاص به شيعيان ندارد و اسلام را در انحصار مسلمانان نمي‌داند بلكه اسلام ديني براي نجات بشريت است.

‌سيستم ولايت فقيه بايد جهان را مديريت كند

رامین گفت: ما بايد راهكار بيابيم تا سيستم ولايت فقيه جهان را مديريت كند.

رامين گفت: اين ويژگي‌ها فطري است و هر عقل سليمي او را مي‌پسندد و همه آدميان از چنين رهبري با اين ويژگي‌ها حمايت مي‌كنند ولي بايد در زمان غيبت راهكاري يافت تا جوامع به دنبال چنين رهبري باشند.

نظام جمهوري اسلامي مقتدرترين نظام سياسي روي زمين است

رامين گفت: امروز نظام جمهوري اسلامي مقتدرترين نظام سياسي روي زمين است و دشمنان پيچيده‌ترين فتنه‌ها را براي آن ايجاد كردند ولي اين نظام با كمترين آسيب عبور كرده و داراي اقتدار در عرصه جهاني است.

مطبوعات وضعيت نامطلوبي دارند

وي در ادامه گفت: مطبوعات ما وضعيت نامطلوبي دارند و در دوره پيش از بنده، گاهي در يك جلسه هيئت نظارت گردهم آمده و در ظرف چند ساعت 60 مجوز صادر كردند و امتياز صدور يك نشريه را دادند و يا در چند جلسه متوالي به 40 نشريه مجوز داده شده است.

وی گفت: با توجه به اين امر ما اكنون گرفتار هستيم و كساني مجوز دارند بدون اينكه بر آن مجوز نظارت داشته و آن را كرايه مي‌دهند و از طرفي نيز اين نشرياتي كه مجوز گرفتند برخي در دست افرادي است كه بنيه مالي ندارند كه منتشر كنند در نتيجه وابسته به سرمايه‌داران مي‌شوند و دولت بايد كمك كند و اينها يا از طريق احزاب و گروه‌ها جذب و اگر اين اتفاق نيز نيفتد اكنون بودجه‌هاي ده‌ها ميليون دلاري توسط كنگره آمريكا به تصويب مي‌رسد كه بايد ببينيم چه راه نفوذي در كشورها مي‌يابند.

وي گفت: وضعيت پيچيده‌‌اي است و هم روزنامه‌نگاران و هم مردم ناراضي هستند، مردم روزنامه نمي‌خوانند زيرا محتوا آن نيست كه بايد باشد.

600 نشريه دولت را تخريب مي‌كنند

رامین گفت : دولت توسط حداقل 500 تا 600 نشريه در كشور با شديدترين شيوه‌هايي كه بعضا اهانت‌آميز است به صورت روزانه و هفتگي نقادي و حتي تخريب مي‌شود.

برگرفته از سایت حکومتی امنیتی فارس

Mittwoch, 28. Juli 2010

اعتصاب غذای بهمن احمدی امویی و عبدالله مومنی به همراه ۵ زندانی دیگر
بهمن احمدی امویی ، روزنامه‌نگار بازداشتی، از سه روز پیش در اعتصاب غذا به سر می‌برد و شرایط جسمانی او نامناسب عنوان شده است.

به گزارش رهانا، طبق گفته‌ی ژیلا بنی‌یعقوب، در پی اعتصاب غذای بهمن احمدی امویی، ۶ زندانی دیگری که به سلول‌های انفرادی منتقل شده اند، دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

هم‌چنین سایت کلمه گزارش داده است که عبدالله مومنی از روز گذشته، دست به اعتصاب غذا زده است.

عبدالله مومنی، بهمن احمدی امویی، احمد کریمی و تعدادی دیگر از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ روز گذشته به سلول انفرادی منتقل شدند.

این زندانیان در پی اعتراض به برخوردهای نامناسب و زننده ماموران و مسوولان بند ۳۵۰ اوین از جمله مصطفی بزرگ نیا رییس این بند به انفرادی منتقل شده اند.

زندانیان سیاسی منتقل شده به انفرادی های ۲۴۰اعلام کرده اند در صورتی که به خواسته هایشان رسیدگی نشود و همگی به بندعمومی بازگردانده نشوند، همگی دست به اعتصاب غذا خواهند زد.

Dienstag, 27. Juli 2010

رسانه آلمانی:حکومت ایران باید بهای بیشتری را برای جاه‌طلبی‌های نظامی خود بپردازد
دو روزنامه‌ی آلمانی در شماره‌های امروز خود به بررسی تحریم‌های شدیدتر اتحادیه‌ی اروپا علیه تهران پرداخته‌اند. "فرانکفورتر آلگماینه" و "زوددویچه‌تسایتونگ"، دو روزنامه‌ی معتبر، تحریم‌های جدید را مثبت ارزیابی کرده‌اند.

برخی مطبوعات آلمان:‎ تشدید تحریم‌ها علیه ایران هوشمندانه بود

روزنامه‌ی آلمانی "فرانکفورتر آلگماینه" روز سه‌شنبه (۲۷ ژوئیه / ۴ مرداد) در تفسیر کوتاهی درباره‌ی تحریم‌های جدید اتحادیه‌ی اروپا علیه ایران از «تحریم‌های دردناک» علیه این کشور سخن گفته است. این روزنامه می‌نویسد، سلاح تحریم‌های شدیدتر‌که کشورهای اروپایی از روز دوشنبه (۲۶ ژوئیه / ۳ مرداد) علیه ایران به کار گرفته‌اند، دشواری و جدیت وضع پیش رو را نشان می‌دهد.

جدیت در توقف برنامه‌ی هسته‌ای

"فرانکفورتر آلگماینه" می‌نویسد، علت و هدف تحریم‌های جدید اتحادیه‌ی اروپا تکبر، بدخواهی یا آسیب رساندن به منافع این اتحادیه نیست، بلکه کشورهای اروپایی به این نتیجه رسیده‌اند که زمان چندانی برای گفت‌وگوهای عقلانی بیشتر با تهران بر سر برنامه‌ی هسته‌‌ای این کشور باقی نمانده است.

بر تحلیل یاد شده، حکومت ایران باید بهای بیشتری را برای ادامه‌ی «جاه‌طلبی‌های نظامی» خود بپردازد. تحریم‌های جدید نیز هسته‌ی اصلی اقتصاد ایران، یعنی صنعت نفت و گاز را نشانه گرفته‌اند.

برای اتحادیه‌ی اروپا تصمیم به تحریم‌های جدید، گواهی انکارناپذیر بر جدیت در سیاست‌های خارجی و امنیتی این اتحادیه است، هر چند پیش از وضع چنین مجازات‌هایی علیه تهران، باید منافع بازرگانی بسیاری را در نظر داشت.

از سوی دیگر ترکیه نیز که در برنامه‌ی هسته‌ای به یاری ایران آمده بود، اکنون اعلام کرده که در همسویی با اروپا پیرو اجرای تحریم‌ها خواهد بود.

استقبال از تحریم‌ها

"زوددویچه تسایتونگ"، روزنامه‌ی پرتیراژ دیگر آلمان نیز از تحریم‌های شدیدتر اروپا استقبال کرده است.

این روزنامه وضع تحریم را «ابزاری برای تدقیق سیاست‌ها» نمی‌داند، اما آن را برای جلوگیری از توهم‌های خطرناک سودمند می‌داند. "زوددویچه" اقدام اتحادیه‌ی اروپا را در تشدید تحریم‌های پیشین سازمان ملل علیه تهران هوشمندانه ارزیابی می‌کند، زیرا به اعتقاد این روزنامه، گذشته از یک حمله‌‌ی نظامی این تنها راه باقی‌مانده برای تفهیم جدیت موضع غرب و به پایان رسیدن صبر اروپا به حکومت ایران است.

البته غرب در کنار اجبار نهفته در این تحریم‌ها امکان حل مشکل از راه سیاسی را منتفی ندانسته است.

نخستین پیامدهای تحریم

با وجود واکنش لفظی شدید دولتمردان ایران به تحریم‌های جدید، در روزهای گذشته نخستین نشانه‌های افت اقتصادی ناشی از تحریم‌ها در ایران گزارش شده‌اند. خبرگزاری فارس، وابسته به سپاه پاسداران، از کاهش چشمگیر تولید نفت در ایران خبر داده است.

تولید نفت ایران که در زمان مشابه در سال ۲۰۰۵ به ۴ میلیون و ۱۰۶ هزار بشکه در روز می‌رسید، در پاییز سال ۲۰۰۹ به ۳ میلیون ۵۴۹ هزار بشکه در روز کاهش یافته است.

همچنین صادرات نفت این کشور نیز اکنون از ۲ میلیون ۶۹۱ هزار بشکه، به ۱ میلیون و ۹۸۴ هزار بشکه در روز کاهش یافته است.

همچنین خبرگزاری "رویترز" گزارش داده که ایران در سال جاری برای نوسازی سامانه‌های پالایشگاهی خود در بخش انرژی، به حدود ۲۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری نیاز دارد. در صورت عدم تأمین این سرمایه، چهارمین تولید کننده‌ی کنونی نفت در جهان مجبور خواهد بود در آینده از کشورهای دیگر نفت وارد کند

دویچه وله
توهین رسمی به یک ملت،نام احمدی نژاد به عنوان یکی از مفاخر سمنان ثبت می‌شود !
سایت حکومتی مهر : به زودی و پس از تاسیس نخستین خانه مفاخر کشور در سمنان، 40 تن از مفاخر این استان از جمله احمدی‌نژاد معرفی و تجلیل می‌شوند.

آخوند محمدجواد ادبی مدیرعامل جدید انجمن آثار و مفاخر ادبی با صدور احکامی وضعیت مسئولان سه معاونت این انجمن را مشخص کرد.

قرار است در مرحله نخست به معرفی و تجلیل از 40 نفر از مفاخر استان و در راس آنها محمود احمدی‌نژاد بپردازد
بازداشت یک زن در تبریز به خاطر فعالیت‌های‌اش در فیسبوک
ماموران امنیتی در تاریخ یک‌شنبه ۲۷ تیر ماه ۱۳۸۹ در ساعت شش صبح به منزل هانیه فرشی شتربان وارد شده و وی را بازداشت می‌کنند.

به گزارش رهانا، ماموران امنیتی بعد از تفتیش منزل وی بازداشت کرده و کامپیوتر، تلفن و وسائیل شخصی وی را ضبط می‌کنند. وی در ابتدا به بازداشتگاه اطلاعات تبریز منتقل شده و سپس به زندان اوین منتقل می‌شود.

به این شهروند تبریزی اتهاماتی چون «اهانت به مقدسات، ارتباط با بیگانه» زده‌اند که گفته می‌شود بر مبنای فیسبوک ایشان است. از وضعیت وی در حال حاضر اطلاعاتی در دست نیست و اجازه تماس با وی به خانواده‌اش داده نمی‌شود.

خانم فرشی ۲۸ ساله و تنها یک مادر مسن دارد و سابقه هیچ‌گونه فعالیت سیاسی نداشته است.

Montag, 26. Juli 2010

آمریکا صدور تحریم های اروپا و کانادا علیه جمهوری اسلامی را ستود
هیلاری کلینتون وزیرخارجه و تیموتی گیتنر، وزیر خزانه داری ایالات متحده در بیانیه ای مشترک اقدام اتحادیه اروپا و کانادا در اجرای قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد را ستودند.

در این بیانیه مشترک ضمن استقبال از گام های اخیر متحدان آمریکا در اتحادیه اروپا و کانادا در اعمال تحریم های جداگانه علیه جمهوری اسلامی ایران نوشته شده است که این اقدامات تحریم های مضاعفی را علیه بخش های مالی، بیمه، حمل و نقل، بازرگانی و انرژی و همچنین سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران اعمال می کند و مشخصا انزوای ایران را افزایش می دهد.

این بیانیه همچنین می گوید:«تمهیدات اخیر حاوی محدودیت های مهمی علیه توانایی ایران در استفاده از زیرساخت های حمل و نقل و عایدات بخش انرژی برای پیشبرد برنامه های هسته ای و موشکی خود است».

بیانیه مشترک وزیران خارجه و خزانه داری آمریکا می افزاید: «محدودیت های قوی و ممنوعیت ها علیه توانایی ایران در دسترسی به نظام بانکی و بازرگانی اروپا و کانادا، سیستم مالی بین المللی را در مقابل سوء استفاده جمهوری اسلامی ایران، محافظت می کند».

به نوشته بیانیه مشترک اخیر که روز دوشنبه صادر شد تحریم های اروپا و کانادا و تحریم های صادر شده از سوی آمریکا، تاکیدی است بر نگرانی های فزاینده جامعه بین الملل درباره برنامه اتمی تهران و سرباز زدن جمهوری اسلامی از احترام به تعهدات بین المللی خود.

در ادامه این بیانیه مشترک به تأثیرهای مشهود این تحریم ها در جهان اشاره می کند و می گوید اکنون شرکت ها در نقاط مختلف جهان برای پرهیز از ریسک بالای دخیل شدن در برنامه هسته ای و دیگر فعالیت های نامشروع ایران، با این کشور رابطه تجاری برقرار نمی کنند.

در این بیانیه به ادامه رابطه آمریکا با اتحادیه اروپا، کانادا، کشورهای ۵+۱ و دیگر متحدان و شرکای ایالات متحده در جهان تأکید می شود تا «فشاری مضاعف بر ایران وارد و از موثر بودن تحریم های فعلی اطمینان حاصل شود».

بیانیه مشترک وزارت خارجه و خزانه داری آمریکا می گوید: «پیام به رهبران جمهوری اسلامی روشن است: به تعهدات خود پایبند باشید و یا با انزوای بیشتر و عواقب آن مواجه شوید».

دو وزیر دولت باراک اوباما می نویسند:« ما اقدامات صریح اتحادیه اروپا و کانادا را می ستاییم و از به وجود آمدن وضعیتی که چنین اقدامی را الزامی ساخته، متاسفیم».

آنان می گویند آمریکا به راه حل دیپلماتیک برای حل نگرانی های بین المللی درباره برنامه اتمی ایران پایبند است و تلاش برای مذاکره با ایران را ادامه می دهد و در انتظار پاسخ رسمی ایران به پیشنهاد ۵+۱ مبنی بر مذاکره باق می ماند.

خانم کلینتون و آقای گیتنر در بیانیه مشترک خود می نویسند: «ما بار دیگر رهبران ایران را به همکاری و مسئولیت پذیری و نه مقاومت و انزوای بیشتر، ترغیب می کنیم».

صدای آمریکا
"اروپا بر قلب اقتصاد جمهوری اسلامی حمله می برد"
روزنامه های فرانسه با اختصاص مطالبی به تصویب تحریم های یکجانبه اروپا علیه عمدتاً صنایع نفت و گاز جمهوری اسلامی نوشته اند که با این اقدام اروپا به قلب اقتصاد ایران یورش می برد.

فیگارو نوشته است که این مجازات ها از فردا سه شنبه به اجرا گذاشته می شوند و هدف از آنها واداشتن جمهوری اسلامی به گفتگو بر سر جنبۀ نظامی برنامه های اتمی اش است. یک مقام مسئول در اتحادیه اروپا گفته است که مجازات هایی که امروز در بروکسل به تصویب رسید سخت ترین مجازات هایی است که تاکنون اتحادیه اروپا علیه ایران و یا هر کشور دیگر به تصویب رسانده است. این مجازات ها که صنایع نفت و گاز ایران را هدف می گیرند در واقع استمرار زندگی اقتصادی این کشور و دولت تهران را سخت مختل می کنند. به موجب این تحریم ها اتحادیه اروپا سرمایه گذاری های جدید، انتقال فن شناسی و کمک های فنی به صنعت نفت و گاز ایران را برای همۀ کشورهای عضو ممنوع اعلام کرده است. از طرف دیگر، اروپا واردت بنزین از سوی ایران را شامل تحریم های خود نموده است. ایران ناگزیر از وارد کردن چهل درصد بنزین مورد نیاز خود از خارج است و با تحریم واردات بنزین ایران، اروپا خواسته است با پیروی از نظر آژانس بین المللی انرژی یکی از نقاط ضعف دولت اسلامی تهران را آماج قرار دهد.

فیگارو به نقل از منابع انگلیسی تصریح می کند که ای بسا مجازات های تصویب شده از سوی اروپا نقش مؤثرتری داشته باشند زیرا جمهوری اسلامی را از فن آوری های پیشرفته ای محروم می سازد که تاکنون در دسترسش بوده است.

فیگارو با اشاره به سخنان شدید الحن محمود احمدی نژاد که کشورهای شرکت کننده در تحریم های بین المللی علیه تهران را دشمن توصیف کرد افزوده است که این اظهارات نوعاً گویای دردی است که جمهوری اسلامی در نتیجۀ فشار تحریم ها از حالا احساس می کند. به نوشتۀ فیگارو سخنان وزیر خارجۀ جمهوری اسلامی، منوچهر متکی، که در استانبول بر آمادگی جمهوری اسلامی برای انجام گفتگوهای فوری برای مبادلۀ سوخت اتمی با غرب تأکید کرد در همین راستا قابل فهم است. با این حال، فیگارو تصریح می کند که اروپا از این پس خواستار مذاکرات صریح بر سر فعالیت های نظامی اتمی جمهوری اسلامی آنهم پس از سال های وقت کشی و گفتگوهای بی نتیجه است. اتحادیۀ اروپا خواستار محدود کردن مبادلات تجاری خود با ایران است و با محدود کردن فعالیت های بانک های این کشور در اروپا نیز می خواهد جلوی اعتبارات مربوط به صادرات به جمهوری اسلامی را بگیرد. علاوه بر صنایع نفت و گاز ایران، اتحادیه اروپا کشتی های باربری جمهوری اسلامی را شامل تحریم های خود کرده و صدور روادید را برای چهل تن دیگر از مسئولان جمهوری اسلامی ممنوع ساخته است.

لوموند روزنامۀ عصر پاریس نیز در مطلبی با این عنوان "اروپا بر قلب اقتصاد ایران حمله می برد" نوشته است : اگر چه تحریم های یکجانبۀ اروپا علیه جمهوری اسلامی بسیار فراتر از قطعنامۀ چهارم شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی می روند، اما صدور قطعنامۀ چهارم شورای امنیت بستر ساز مجازات های شدیدتری است که امروز اروپا علیه جمهوری اسلامی به تصویب رساند. در مقدمۀ تحریم های مصوب خود، اتحادیۀ اروپا تأکید کرده است که میان درآمدهای نفتی ایران و پیشروی فعالیت های اتمی این کشور پیوندی نزدیک وجود دارد و بیست هفت کشور اروپایی با تصویب تحریم های شدید علیه صنایع نفت و گاز جمهوری اسلامی خواسته اند تهران را به عقب نشینی از برنامۀ نظامی اتمی اش وادار کنند. لوموند همچنین به تحریم های اروپا علیه نظام بانکی جمهوری اسلامی اشاره کرده و گفته است که دارایی ها هشت بانک جمهوری اسلامی از جمله بانک های صادرات، ملی و ملت مسدود خواهند شد. اتحادیۀ اروپا همچنین کلیه فعالیت های شرکت های بیمه را به سمت ایران ممنوع اعلام کرده است.

نوشتۀ ناصر اعتمادی ،رادیو فرانسه
کاریکاتور
حل مشکل کمبود بنزین

Sonntag, 25. Juli 2010

اذعان فرمانده‌ کل سپاه به وجود "پاسداران حامی فتنه"
محمدعلی جعفری، فرمانده‌ی کل سپاه پاسداران، برای اولین بار به پشتیبانی شماری از پاسداران از رهبران جنبش اعتراضی اذعان کرد. وی گفت، "اقناع" این دسته از پاسداران، بهتر از "برخورد فیزیکی و حذف" آنان است.

بنا بر گزارش خبرگزاری فارس، محمدعلی جعفری، فرمانده‌ی کل سپاه پاسداران، در نخستین دوره‌ی آموزش مربیان درس آمادگی دفاعی که شنبه ۲ مرداد ماه آغاز شد، در پاسخ به این که چرا با پاسداران "حامی فتنه" برخورد نشد، از رفع بسیاری از ابهامات سخن گفت و تصریح کرد که «آنان قانع شدند که حرکت اشتباه بوده و این بهتر از برخورد فیزیکی و حذف است.»

سخنان جعفری از این لحاظ در خور توجه است که برای نخستین بار مقامی رسمی به پشتیبانی شماری از پاسداران از رهبران جنبش اعتراضی و مخالفان دولت اشاره می‌کند. جعفری اما در سخنان خود از ذکر جزییاتی درباره شمار مخالفان و میزان مخالفت‌ها خودداری کرد.

«محاکمه‌ی مردمی»

محمدعلی جعفری، در سخنان روز شنبه‌ی خود، همچنین به محاکمه‌ی "سران فتنه" اشاره کرد و تصریح نمود که این محاکمه «قرار است مردمی باشد و در حال صورت گرفتن در اذهان مردم است.» وی افزود: «محاکمه‌ی قانونی هم در زمان خود صورت می‌گیرد و خود آنها هم متوجه شدند که دیگر جایی در بین مردم ندارند و این بزرگترین محاکمه و ضربه به آنها است.»

به اعتقاد فرمانده‌ی کل سپاه، «اگر از فرصت‌های موجود درست استفاده نکنیم، ممکن است در چند سال آینده دوباره با مشکل روبرو شویم و هدف ما گسترش دین و یک قدم نزدیک شدن به تشکیل جامعه اسلامی است.»

در پی حرکت‌های اعتراضی گسترده‌ای که پس از انتخابات ریاست جمهوری خرداد ماه ۱۳۸۸ ایران را فرا گرفت، مقام‌های جمهوری اسلامی از میرحسین موسوی، مهدی کروبی و دیگر رهبران مخالفان به عنوان "سران فتنه" یاد کردند.

پیش از برگزاری انتخابات نیز خانواده‌های فرماندهان صاحب‌نامی از سپاه چون باکری، زین‌الدین و همت، با انتشار بیانیه، دست به حمایت از کاندیداتوری میرحسین موسوی زده بودند.

دویچه وله