Samstag, 29. Mai 2010

زندانی سیاسی کرد ، محکوم به اعدام : با اراده خویش به زندگیم پایان خواهم داد
کردیش پرسپکتیو- حبیب الله گلپری پور فعال کرد محکوم به اعدام که از روز 22 اردیبهشت در اعتصاب غذا به سر می برد گفت: اعتصاب خود را تا مرگ ادامه خواهم داد.

حبیب الله گلپری پور شهروند کرد اهل سنندج به اتهام محاربه از طریق فعالیت تبلیغی و عضویت در یک حزب مخالف نظام به استناد ماده ۱۸۶ و ۱۹۰ قانون مجازات اسلامی از سوی دادگاه انقلاب مهاباد به اعدام محکوم شده است.

نامبرده در اعتراض به صدور حکم اعدام و همچنین محدودیت های اعمال شده و شرایط بسیار نامناسب زندان مهاباد از روز چهارشنبه 22 اردیبهشت در اعتصاب غذای نامحدود به سر می برد.

در هیمن خصوص سایت خبری 24 کاتژمیر اعلام نمود که گلپری پور در دیداری که با قاضی پرونده داشته است مورد تهدید قرار گرفته که چناچنه اعتصاب غذای خود را نشکند به زودی حکم اعدام وی صادر خواهد شد.

این فعال کرد محکوم به اعدام در پاسخ به این تهدید از سوی قاضی مربوطه گفته است: " من می دانم که به زودی اعدام خواهم شد، بنابراین با اراده خویش به زندگی خود پایان خواهم داد و کاری خواهم کرد که پس از مرگم نیز تنها شرمساری برایتان باقی بماند".

اعتصاب غذای آقای گلپری پور از روز چهارشنبه 22 اردیبهشت ماه همچنان ادامه دارد و گفته می شود نامبرده در وضعیت جسمانی وخیمی به سر می برد.

شایان ذکر است سید احسان مجتوی وکیل نامبرده به صدور این حکم اعتراض نموده که تاکنون هیچ پاسخی دریافت ننموده است.

با انتشار دو فیلم مستند، محسن بیک وند به انفرادی منتقل شد/احضار تن به حفاظت
با انتشار دو فیلم مستند، محسن بیک وند به انفرادی منتقل شد/20 تن به حفاظت زندان احضار شدند

در پی انتشار فیلم شکنجه و تجاوز در زندان رجایی شهر کرج صبح امروز دو مامور وزارت اطلاعات با حضور در حفاظت این زندان 20 تن از زندانیان را به حفاظت زندان منتقل و در این میان محسن بیک وند یکی از قربانیان به سلول انفرادی منتقل شد.

بنا بر اطلاع گزارشگران هرانا، در پی انتشار دو سند از شکنجه و تجاوز در زندان رجایی شهر که توسط مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر شده است، محسن بیک وند به همراه 20 تن از زندانیان به حفاظت زندان منتقل و تهدید شدند.

در این بین آقای بیک وند یکی از قربانیان که به شدت مورد شکنجه فردی به نام حسن آخریان قرار گرفته است به دلیل عدم همکاری با ماموران وزارت اطلاعات در ارائه نام فیلم بردار و مصاحبه کننده با وی به سلول انفرادی منتقل شد.

همچنین عوامل مشکوکی نیز با آقای بهرام تصویری تماس گرفته و به وی اعلام داشتند که حیثیت نامبرده در خارج از زندان با انتشار فیلم لکه دار شده است.

لازم به ذکر است دو مامور وزارت اطلاعات از تهران به این زندان اعزام شده اند تنها برای بررسی و شناسایی عوامل دخیل در انتشار فیلم در این زندان بسر می برند و تا کنون هیچ مسئولی با انتشار این اسناد برای پیگیری مستندات ارائه شده از سوی دو قربانی تحقیقاتی را برای مجازات مجرمین انجام نداده است.

****************

انتشار اسناد / ویدئوی زندانی شکنجه شده در زندان رجایی شهر کرج

زندان رجایی شهر کرج بعنوان یکی از پر خطرترین زندان های ایران، بصورت تبعیدگاه محل نگهداری بیش از ۷۰ زندانی سیاسی است. این زندان در سایه ی خودسری مسولان و مدیریت آن همواره شاهد موارد متعددی از شکنجه، تجاوز، قتل و سایر موارد نقض حقوق بشر بوده است.

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در سلسله انتشار اسناد خود با موضوع خودسری مسولان این زندان به انتشار ویدیویی دیگر اقدام نمود.

این ویدیو که در زندان رجایی شهر کرج ضبط و از طرقی که بنا به دلایل امنیتی از ذکر آن معذور هستیم به بیرون زندان منتقل شده است به شکنجه و ضرب و شتم چند زندانی توسط مسولان بند برخلاف تمامی اصول قانونی و انسانی می پردازد.

روز گذشته نیز این خبرگزاری ویدیویی از شهادت یک زندانی در خصوص شکنجه و تجاوز در این زندان منتشر کرده بود. این اسناد به خوبی بعنوان مشتی از خروار، گویای وضعیت وخیم زندانیان این زندان و بی توجهی مسولان سازمان زندان ها و قوه قضاییه نسبت به آنچه در زندان رجایی شهر کرج می گذرد است.

در رابطه با چینش مدیریتی این زندان نیز باید اشاره شود، ریاست سابق این زندان (م.ش) به دلیل قاچاق دختران ایرانی به کشورهای حاشیه خلیج فارس در سال ۸۲ بازداشت و محکوم شد (نامبرده هم اکنون بعنوان زندانی، مسول بسیج این زندان است)، همین طور مسول سابق حفاظت این زندان (ر.خادمی) نیز به دلیل ارتباط نامشرع با چند تن از زندانیان زن این زندان به محل دیگری تبعید شد. هم چنین باید اشاره کرد به پزشک و تنی از مسولان تعاون و مسولان بندها که به دلایلی چون روابط نامشروع و همینطور قاچاق مواد مخدر که در محدوده زمانی ۱۸ ماه اخیر بازداشت شده اند.

تعداد بسیاری از زندانیان محبوس در این زندان منجمله شاهدانی که در مقابل دوربین نشسته اند، برای حفظ امنیت و جان خود از تمامی سازمان های مدافع حقوق بشر استمداد طلبیده اند. آن ها امید دارند با افشاگری های خود علی رغم در خطر قرار گرفتن امنیت جانی، بتوانند بهبودی را در موضوع مدیریتی این زندان و رعایت حداقل حقوق خود شاهد شوند.

لینک در یوتیوب :

http://www.youtube.com/watch?v=-H6_1CWUtA

خبر قبلی در همین مورد در لینک زیر

http://parsdailynews.com/65335.htm


ضرغامی:فتنه‌های بزرگتری در راه است و بايد اين نظام را حفظ كنيم
فرارو با عنوان ( سخنان غيرمنتظره ضرغامي، انتقاد جنتي از احمدي‌نژاد و...) می نویسد:

«آنها پارازيت مي‌فرستند، ما هم پارازيت مي‌فرستيم.» اين جمله را عزت‌الله ضرغامي، رئيس سازمان صداوسيماي جمهوري اسلامي ايران ديروز در كنگره جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي بيان كرد.

اهميت اين سخن از آن روست كه در ماه‌هاي گذشته، بسياري از شبكه‌هاي ماهواره‌اي و همچنين برخي كشورهاي عضو اتحاديه اروپا با اعلام اينكه مبدا پارازيت‌هاي ارسال‌شده بر روي برخي‌ شبكه‌هاي ماهواره‌اي، ايران است، به طرح ادعاها و همچنين شكواييه‌هايي عليه ايران پرداخته بودند.

واكنش مقامات رسمي و مسئول كشور درباره اين اتهامات تاكنون سكوت بوده است ولي اين نخستين بار است كه يك مقام رسمي كشور،‌ ادعاهاي برخي شبكه‌ها و مقامات اروپايي را تاييد مي‌كند.

اين سخنان رئيس‌ سازمان صدا و سيما كه ديروز با اشاره به برخي موارد، برخي دستگاه‌ها را سرزنش كرد كه اصول واردشدن به جنگ نرم را بلد نيستند، از آن رو مايه تعجب است كه مي‌تواند بستر حقوقي ادعاهاي چندماهه برخي كشورها و شبكه‌ها عليه ايران را فراهم سازد و پيامدهاي منفي در حوزه رسانه و بين‌المللي داشته باشد.

انتقاد صريح آيت‌الله جنتي از برخي عزل و نصب‌هاي محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور پايان هفته پر خبري را در كشور رقم زد. اگر چه چهارشنبه هفته گذشته با انتقاد تند محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور از رفتار روس‌ها و پاسخ فوري روس‌ها به روزي پر خبر تبديل شد اما با اتفاقاتي كه در روز بعد از آن افتاد وخبر بازرسي از دانشگاه آزاد و متعاقبا انتشار سخنان انتقادي آيت‌الله جنتي،ضرغامي و حدادعادل، پايان هفته پر حادثه سياسي در كشور رقم خورد.

آيت‌الله جنتي در همايش روساي دفاتر استاني و مديران ستادي شوراي نگهبان در سخناني بي‌سابقه و غير منتظره با اشاره به تحركات پيدا و پنهان برخي افراد براي نفوذ به مسئوليت‌هاي مهم گفت: شوراي نگهبان، نهادهاي مسئول و آحاد ملت هوشيارند و اجازه نمي‌دهند كساني خواب آشفته خود را براي كشور محقق كنند. از طرف ديگر مي‌بينيم برخي افراد مسئوليت‌هايي گرفته‌اند كه صلاحيت آن را ندارند و از اين فرصت‌ها سوء استفاده مي‌كنند.

جنتي در ادامه ضمن تجليل از برخي ويژگي‌هاي رئيس جمهور گفت: با اين همه تكليف ماست كه ضعف‌ها و خطرات را هم گوشزد كنيم، زماني به دليل مصلحت‌انديشي‌ ناشي از احتمال سوء استفاده فتنه‌گران، از علني كردن برخي انتقادها و گلايه‌ها پرهيز كرديم و اين تذكرات را علني نمي‌گفتيم، ولي تا كي بايد در اين خصوص سكوت كرد؟ وجود عناصري در پست‌هاي سياسي كه با تفكراتي خاص، در عزل و نصب‌ها دخالت نا به جا مي‌كنند و مايلند كشور به آمريكا نزديك شود، براي نظام خطرناك است. وي در ادامه با ابراز تاسف از حذف نيروهاي انقلابي از مراكز مختلف و بر سر كار آوردن افراد غيرانقلابي به جاي آنها گفت: آنها به گمان خودشان مي‌خواهند، آينده سياسي خود را تضمين كنند.

اما سخنان جنتي با سخنراني غير منتظره ضرغامي در پنجمين كنگره جمعيت ايثارگران انقلاب اسلامي كه صبح پنج‌شنبه در اردوگاه شهيد باهنر برگزار شد،همزمان شد.

ضرغامي در سخنراني خود گفت: فتنه‌هاي بزرگ‌تري در راه است و بايد اين نظام را حفظ كنيم.

وي همچنين خبر داد براي سالگرد انتخابات مستندي تهيه شده است كه قضيه فتنه از قبل تا پس از انتخابات را براي بينندگان تشريح مي‌كند. اكنون جريانات فتنه فقط به حاشيه رفتند مثلاً يك خواننده كه به خاطر توجه و عنايت نظام تصوير و صدايش پخش مي‌شود و اذان نوستالژيك داشته دشمن از او شخصيت‌سازي مي‌كند، در حالي كه كساني بودند صداي خوبي داشتند و حذف شدند.

رئيس صداوسيما در ادامه سخنان خود درباره شبكه‌هاي ماهواره‌اي گفت: اين روزها درباره «فارسي وان» اطلاع رساني مي‌شود. اين شبكه تعدادي از سريال‌ها را دوبله مي‌كند، البته شايد هم بعضي به اين بهانه به عملكردمان نقد اصولي كنند، اما شبكه مذكور آنقدر حوزه سرگرمي را گسترش مي‌دهد كه در خانواده‌ها روابط نامشروع بين محارم نيز به راحتي نمايش داده مي‌شود كه حتي برخي روزنامه‌ها كه زاويه دارند دادشان در آمده است همچنين نظرسنجي‌ها هم نشان مي‌دهد درصد بسيار بالايي از بينندگان «فارسي وان» اذعان دارند كه فيلم‌هاي اين شبكه فسادآميزاست، حال كه چرا مردم اين شبكه را تماشا مي‌كنند، مسئله ديگري است.

غلامعلي حدادعادل، رئيس كميسيون فرهنگي مجلس هم طي سخناني در همين اجلاس گفت: اتفاقات سال 88 مانند كهريزك را كه ما به آن راضي نبوديم، قابل مقايسه با شكنجه‌هاي قبل انقلاب نيست و چقدر جاي تاسف است، عده‌اي خود را انقلابي مي‌دانند و بعضي از آقاياني كه امروز رهبري جنبش را برعهده گرفته‌اند و با مطالعه روزنامه‌ها در آن زمان هيچ سابقه انقلابي از آنها نديده‌ايم، امروز مي‌گويند فردي پيش ما آمده كه مي‌گويد در زندان‌ها با نواميس مردم فلان كارها صورت مي‌گيرد و اين خبر را قبل از اينكه اثبات شود در اختيار خبرگزاري اسرائيلي يا آمريكايي قرار مي‌گيرد.

Freitag, 28. Mai 2010

درخواست از نهادهای جهانی برای توجه به وضعیت وخیم مجید توکلی
گروهی از ایرانیان ساکن آلمان با تجمع در مقابل دفتر سازمان ملل در شهر بن، خواستار توجه نهادهای بین‌المللی حقوق بشر به وضعیت وخیم مجید توکلی شدند. این فعال دانشجویی چندین روز است که در اعتصاب غذا به‌سر می‌برد.

دویچه وله : مجید توکلی به علت سخنرانی در روز دانشجوی سال گذشته در تهران بازداشت و از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی به هشت سال و نیم زندان محکوم شده بود. او از روز یک‌شنبه و در پی انتقال دوباره‌اش به سلول انفرادی دست به اعتصاب غذا زده است.

هم‌زمان با اعتصاب غذای وی، مادرش نیز اعلام کرد که همراه با فرزند خود که از عفونت ریوی نیز رنج می‌برد، در اعتصاب غذا به سر خواهد برد.

شماری از شرکت‌کنندگان در تجمع مقابل مقر سازمان ملل در بن به دویچه وله گفتند که برای همبستگی با مجید توکلی، آنها نیز در اعتصاب غدا به‌سر می‌برند. آنها بودند که «بعد از پنج روز که از اعتصاب غذای خشک توکلی می‌گذرد، پرسش این است که او اصلا هنوز زنده است یا خیر؟»

درخواست از سازمان ملل

میترا یوسفی، یکی از شرکت‌کنندگان در تجمع روز پنجشنبه (۲۷ مه) بن می‌گوید: «از روز انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته تا به حال تجمعاتی در شهرهای مختلف آلمان برگزار شده که هدف آن‌ها مخاطب قرار دادن مردم عادی بوده، اما این تجمع برای این برگزار شده که از سازمان ملل و دیگر سازمان‌های بین‌المللی بخواهیم که درباره نقض مستمر حقوق بشر در ایران دست به اقدامی فوری، شفاف و تاثیرگذار زنند.»

خانم یوسفی افزود: «ما از دنیا می‌خواهیم که روند سلیقه‌ای برخورد با مسایل حقوق بشری در ایران را کنار بگذارد و از اقداماتی نظیر مبادله زندانی و در نهایت مصالحه بر سر پرونده حقوق بشر ایران دوری کند.»

سارا ابتیاع دیگر شرکت‌کننده در تجمع بن، که موفق به ورود به سازمان ملل و دیدار با یکی از مدیران ارشد این سازمان شد، به دویچه وله گفت: «در این دیدار ما با شرح وضعیت مجید توکلی از نماینده سازمان ملل خواستیم تا این سازمان در نامه‌ای به طور مشخص درباره حفظ سلامتی توکلی و دیگر زندانیانی که در اعتصاب غذا به سر می‌برند اخطار دهد.»

به گفته وی نماینده سازمان ملل در مقابل متعهد شده که در نامه‌ای به دبیر کل سازمان ملل خواسته ایرانیان معترض را بازتاب دهد.

Donnerstag, 27. Mai 2010

گزارش عفو بین الملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران : بازداشت، تجاوز، شکنجه و قتل
عفو بین الملل در تشریح نحوه برخورد ماموران امنیتی با تظاهرکنندگان، از "قتل غیرقانونی" معترضان سخن گفته و می نویسد که "ماموران بسیجی با حمله به تظاهرکنندگان، راندن موتور سیکلت به داخل صف آنان و اقدامات دیگر در صدد رساندن آسیب جدی به معترضان برآمدند و در حالیکه مقامات دولتی از کشته شدن 43 نفر در جریان تظاهرات خبر داده اند، منابع دیگر گفته اند که احتمال می رود آمار اصلی از یکصد نفر هم بیشتر باشد در حالیکه صدها تن دیگر هم زخمی شده اند".

****************

گزارش سالانه عفو بین الملل درباره وضعیت حقوق بشر در جهان و ایران

بی بی سی : عفو بین الملل، از سازمان های مدافع حقوق بشر، در گزارش سالانه خود وضعیت حقوق بشر در نقاط مختلف جهان از جمله ایران را مورد بررسی قرار داده است.

عفو بین الملل در گزارشی که روز پنجشنبه، 6 خرداد (27 مه)، منتشر کرده، با بررسی نحوه رعایت و موارد نقض حقوق بشر در یکصد و یازده کشور در طول یک سال گذشته، از آنچه که "سیاسی شدن مفهوم عدالت" در جهان نامیده انتقاد به عمل آورده و بسیاری از دولت های "قدرتمند" را متهم کرده که در روابط خارجی خود، منافع سیاسی را بر ملاحظات حقوق بشری مرجح می دانند.

این گزارش به خصوص بروز احتمالی جرایم جنگی در جریان جنگ داخلی سریلانکا در سال گذشته را مطرح کرده و نوشته است که این موضوع بدانگونه که شایسته بوده مورد توجه قرار نگرفته است.

عفو بین الملل علاوه بر انتقاد از نحوه برخورد کشورهای قدرتمند با مساله نقض حقوق بشر، سازمان ملل متحد را نیز به خودداری از ورود به مساله جرایم جنگی در سریلانکا متهم می کند.

در این گزارش آمده است که در جریان عملیات ارتش سریلانکا علیه شورشیان تامیل، هزاران نفر کشته شدند و یکی از مقامات سازمان ملل از جاری شدن "حمام خون" در این منطقه سخن گفت اما این سازمان، به جای رسیدگی به این وضعیت، به تصویب قطعنامه ای در شورای امنیت مبادرت کرد که در آن از پیروزی دولت سریلانکا تقدیر به عمل آمده بود.

این گزارش همچنین ایالات متحده و کشورهای عضو اتحادیه اروپا را به خاطر جانبداری از اسرائیل هدف حمله قرار می دهد و می نویسد که این کشورها "همچنان به حفاظت از اسرائیل در برابر اقدامات موثر در راستای پاسخگویی به اقدامات آن کشور در جنگ عزه ادامه می دهند."

عفو بین الملل در عین حال از برخی تحولات مثبت در خلال یک سال گذشته یاد می کند که از آن جمله بازداشت، محاکمه و محکومیت آلبرتو فوجیموری، رئیس جمهوری پیشین پرو به اتهام جنایت علیه بشریت، و محاکمه رینالدو بیگنونه، آخرین حاکم نظامی آرژانتین به جرم آدم ربایی و شکنجه در دوران زمامداری اوست.

این گزارش همچنین تصمیم دادگاه کیفری بین المللی در صدور حکم بازداشت بین المللی رئیس جمهوری سودان به ظن ارتکاب جرایم جنگی را ستوده و آن را "تحولی تاریخ ساز" توصیف کرده است هر چند مسامحه اتحادیه آفریقا در پیگیری "کابوس خشونت" در منطقه دارفور سودان را "نمونه ای بارز از ناتوانی دولت ها در ارجحیت دادن عدالت بر سیاست" دانسته است.

در مورد کشورهای غربی، دولت بریتانیا به مانع تراشی در برابر انجام تحقیقات مستقل درباره ارتباط احتمالی این کشور با عملیات سازمان های اطلاعاتی ایالات متحده در زمینه بازداشت و حبس مظنونان به تروریسم در خارج از خاک آمریکا متهم می شود.

این سازمان اظهارات ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا در هفته گذشته را که وعده رسیدگی به این اتهام را داده بود اقدامی مثبت ارزیابی می کند و خواستار اجرای دقیق آن می شود.

در این گزارش همچنین نسبت به اعتماد دولت بریتانیا به "اطمینان های دیپلماتیک" در مورد عدم برخورد خشونت آمیز با متهمانی که به کشورهایی مانند الجزایر و اردن تحویل می شوند ابراز نگرانی شده است.

انتخابات و نقض حقوق بشر در ایران

گزارش عفو بین الملل حاوی بخشی نیز در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران است که به خصوص به شرایط بعد از انتخابات بحث برانگیز دهمین دوره ریاست جمهوری در ژوئن (خردادماه) سال گذشته می پردازد.

در ابتدای این بخش از گزارش، ادامه تنش بین المللی بر سر برنامه هسته ای جمهوری اسلامی یادآوری شده و همچنین آمده است که ایران همچنان میزبان بیش از یک میلیون پناهجوی خارجی، عمدتا شهروندان افغانستان، بوده که "دسترسی محدودی به خدمات اجتماعی و آموزشی" دارند.

در ادامه این گزارش به انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری و "نقض فاحش" حقوق بشر در قبل و به خصوص بعد از انتخابات اشاره شده و آمده است که در این انتخابات، از میان 475 داوطلب نامزدی، تنها به سه نفر اجازه رقابت داده شد و در این مورد هم، اعلام نتیجه رای گیری از سوی دولت اعتراض گسترده و تظاهرات چند صد هزار نفری مردم نسبت به تقلب در رای گیری را در پی آورد.

به گفته عفو بین الملل، پس از دستور مستقیم رهبر جمهوری اسلامی برای خاتمه دادن به تظاهرات اعتراضی مردم، نیروهای امنیتی و در راس آنها، شبه نظامیان بسیجی، برای سرکوب تظاهرکنندگان به خیابان ها اعزام شدند اما این تظاهرات به طور پراکنده همچنان ادامه یافت که یکی از نمونه های قابل توجه آن، تظاهرات گسترده در جریان مراسم مذهبی عاشورا بود.

این گزارش یادآور می شود که دولت به منظور جلوگیری از انتشار اخبار تظاهرات، به قطع ارتباط تلفن همراه، ایجاد اختلال در شبکه های اینترنتی، جلوگیری و محدودیت فعالیت خبرنگاران خارجی، سانسور رسانه ها و اقدامات مشابهی مبادرت کرده و همزمان، با حمله به دانشگاه ها، به ضرب و جرح دانشجویان منتقد حکومت پرداخته است.

پس از اعلام پیروزی مجدد رئیس جمهوری، هر سه نامزد دیگر انتخابات بروز تقلب در انتخابات را تایید کردند و در حالیکه اعتراضات ادامه داشت، مقامات حکومتی کشورهای خارجی به خصوص بریتانیا و آمریکا را به سازماندهی تظاهرات در شهرهای ایران متهم کردند، اتهامی که این کشورها آن را رد کردند.

عفو بین الملل در تشریح نحوه برخورد ماموران امنیتی با تظاهرکنندگان، از "قتل غیرقانونی" معترضان سخن گفته و می نویسد که "ماموران بسیجی با حمله به تظاهرکنندگان، راندن موتور سیکلت به داخل صف آنان و اقدامات دیگر در صدد رساندن آسیب جدی به معترضان برآمدند و در حالیکه مقامات دولتی از کشته شدن 43 نفر در جریان تظاهرات خبر داده اند، منابع دیگر گفته اند که احتمال می رود آمار اصلی از یکصد نفر هم بیشتر باشد در حالیکه صدها تن دیگر هم زخمی شده اند".

به گفته این سازمان، یکی از کشته شدگان این تظاهرات ندا آقا سلطان، دانشجوی بیست و هفت ساله، بود که در جریان تظاهرات روز 20 ژوئن در تهران به قتل رسید و قاتل او نیز که یکی از اعضای بسیج بود شناسایی شد اما مقامات دولتی گفتند که رسانه های آمریکایی و بریتانیایی قاتل ندا بوده اند و خانواده این زن و سایر قربانیان حوادث بعد از انتخابات را هم هدف آزار و ارعاب قرار دادند.

بازداشت، تجاوز، شکنجه و قتل

بر اساس گزارش این سازمان، در ارتباط با حوادث بعد از انتخابات، بیش از شش هزار نفر، از جمله رهبران سیاسی، روزنامه نگاران، دانشگاهیان، دانشجویان، حقوقدانان، فعالان حقوق بشر، و نظامیان بازداشت شدند و همچنین شهروندان ایرانی دارای تابعیت دوگانه آمریکایی و بریتانیایی هدف تهاجم قرار گرفتند.

ماموران امنیتی برخی از معترضان را در محل کار، بعضی را در محل اقامت و تعداد دیگری را هم که زخمی و بستری بودند، در داخل بیمارستان ها دستگیر کردند و به بازداشتگاه ها منتقل ساختند در حالیکه اکثر آنان، اگر نگوییم همگی، از امکانات معمولی بازداشت شدگان مانند مشاوره با وکیل مدافع و ملاقات با اعضای خانواده، محروم بودند و زخمی ها هم به تسهیلات درمانی دسترسی نداشتند.

به نوشته عفو بین الملل، اگرچه معمولا بسیاری از صدها بازداشتی این حوادث پس از مدتی از زندان آزاد شدند، اما برای شمار دیگری هم به اتهاماتی مبهم و نامشخص مانند تلاش برای به راه انداختن "انقلاب مخملی" یا "اقدام علیه امنیت ملی" دادگاه های نمایشی برگزار شد که از آن جمله می توان به مورد محمد علی ابطحی، محسن امین زاده و سعید حجاریان اشاره کرد.

در ادامه این گزارش آمده است که تعدادی از بازداشت شدگان به بازداشتگاه کهریزک در تهران انتقال یافتند و در آنجا هدف شکنجه و آزار شدید قرار گرفتند به نحوی که بدنامی و رسوایی این مکان باعث شد تا رهبر جمهوری اسلامی در ماه ژوئیه دستور تعطیلی آن راصادر کند.

عفو بین الملل می نویسد که براساس شواهدی قانع کننده، در بازداشتگاه کهریزک تعدادی از زندانیان، چه زن و چه مرد، هدف شکنجه های شدید و تجاوز جنسی قرار گرفتند اما حکومت، به جای رسیدگی به این تخلفات، بروز چنین وقایعی را تکذیب کرد، برای وادار کردن قربانیان به سکوت به ارعاب آنان دست زد و دفاتر کمیته ای را که مشغول رسیدگی به این وضعیت بود بست.

به عنوان مثال، مقامات امنیتی خانواده ابراهیم شریفی، دانشجوی 24 ساله را که در صدد شکایت به مقامات در مورد تجاوز و شکنجه جسمی و روحی خود در کهریزک بود، مورد ارعاب و تهدید قرار دادند و یک هیات قضایی نیز اتهامات او را مجعول و دارای انگیزه سیاسی توصیف کرد به نحوی که آقای شریفی ناگزیر شد به خارج از ایران بگریزد.

در ادامه گزارش عفو بین الملل، "محاکمات نمایشی و دستجمعی" بازداشت شدگان در ماه اوت هم مورد انتقاد قرار گرفته و به وضوح غیرعادلانه توصیف شده است.

براساس این گزارش، متهمان از خدمات وکیل مدافع برخوردار نبودند، اکثر آنان برای هفته ها قبل از محاکمه در سلول انفرادی به سر می بردند یا از حوادث خارج از زندان اطلاعی نداشتند و گزارش هایی از شکنجه و بدرفتاری و اعمال فشار روجی و جسمی بر آنان نیز انتشار یافت و روند رسیدگی در دادگاه هم عملا مخفیانه بود و تنها رسانه های دولتی بخش های مورد نظر، از جمله "اعترافات" اجباری متهمان را پخش کردند.

در این دادگاه ها، حدود هشتاد نفر به دوره های مختلف زندان تا پانزده سال و دست کم شش نفر دیگر به اعدام محکوم شدند و احکام برخی از آنان به اجرا درآمد.

سایر موارد نقض حقوق بشر

این گزارش برخی دیگر از موارد نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی را نیز ذکر می کند و ادامه بازداشت خودسرانه، آزار و ارعاب، و محاکمه غیر عادلانه مدافعان حقوق بشر، از جمله حامیان حقوق زنان و اقلیت ها، حقوقدانان و فعالان اتحادیه های کارگری در طول سال گذشته را یادآور می شود و به عنوان نمونه، بازداشت اعضای اتحادیه کارگران نیشکر هفت تپه را به دلیل انتقاد از شرایط کار ذکر می کند که به "تبلیغ علیه نظام" متهم شدند.

همچنین، تعدادی از اعضای کمیته گزارشگران حقوق بشر در ماه دسامبر بازداشت شدند و بقیه نیز تحت تعقیب امنیتی قرار دارند.

عفو بین الملل در توصیف جنبه های دیگر نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی به تبعیض علیه زنان و ارعاب، بازداشت، پیگرد، حبس و ممنوع الخروج شدن مدافعان حقوق بشر اشاره می کند.

در بخش دیگری از این گزارش، ممانعت از آزادی بیان و اجتماع در ایران توصیف شده و آمده است که حکومت به منظور سرکوب هر گونه انتقاد و مخالفتی به مسدود کردن سایت های اینترنتی، پارازیت اندازی بر شبکه های خبری خارجی، محدودیت و کنترل ارتباطات تلفن همراه و قطع مبادله پیامک مبادرت ورزید و در ماه ژانویه قانون جدید جرایم اینترنتی را به منظور تشدید محدودیت اطلاع رسانی تصویب کرد.

دولت ایران در خلال سال گذشته همچنین دهها نشریه را بست، مانع از فعالیت روزنامه نگاران مستقل و نهادهای مدنی فعال در زمینه اطلاع رسانی شد، و همزمان، هر نوع مخالفتی را از جمله از سوی دانشجویان به شدت سرکوب کرد.

گزارش سالانه عفو بین الملل در بخش دیگری از گزارش مربوط به ایران به موارد تبعیض علیه اقلیت های قومی و فرهنگی در این کشور می پردازد و نمونه هایی از اقدامات حکومت علیه مدافعان حقوق اقلیت ها و دست حامیان فرهنگی آنان را ذکر می کند.

در مورد اقلیت های دینی نیز، این گزارش فشارهایی را که بر پیروان ادیان و مذاهب دیگر وارد شده مورد بررسی قرار می دهد و نمونه هایی را از وضعیت روحانیون سنی، روحانیون شیعه دگراندیش و طرفدار جدایی دین از سیاست، درویشان و اهل حق، مسیحیان و بهائیان یادآور می شود.

عفو بین الملل بخشی را هم به ادامه استفاده از شکنجه و سایر موارد بدرفتاری با زندانیان قبل از محاکمه می پردازد و می نویسد که "در سال 2009، دست کم دوازده نفر در زندان های ایران به دلیل شکنجه جان خود را از دست دادند در حالیکه هیچ تحقیقاتی در این زمینه صورت نگرفت".

ایران از جمله معدود کشورهای جهان است که همچنان به صدور و اجرای احکام مجازات اعدام برای تعدادی از جرایم ادامه می دهد و این مجازات را در مورد مجرمان نوجوان نیز به اجرا می گذارد و در سال گذشته، به نسبت جمعیت دارای بیشترین موارد اجرای احکام اعدام در جهان بود.

در ماه های پس از انتخابات، بر تعداد موارد اجرای احکام اعدام به شدت افزوده شد.

در این گزارش جمهوری اسلامی همچنین به استفاده از مجازات های غیرانسانی، مانند سنگسار، قطع دست، شلاق متهم شده است.

خونریزی معده مجید توکلی و بی‌خبری از وضعیت حسین رونقی
رهانا: مجید توکلی فعال دانشجویی و حسین رونقی ملکی که در پنجمین روز اعتصاب غذای خود هستند با وضعیت نامناسبی روبه‌رو شده‌اند. بر اساس اخبار رسیده از زندان اوین، مجید توکلی که از بیماری کلیه رنج می‌برد بر اثر اعتصاب غذای خشک دارای وضعیت جسمی نگران کننده‌یی بود و قادر به صحبت کردن نیست. هم‌چنین وی دچار خونریزی معده شده است.

مجید توکلی از صبح یک‌شنبه در پی انتقال به سلول انفرادی دست به اعتصاب غذا زده بود، بسیاری از فعالین سیاسی و مدافعان حقوق بشر در پی ادامه‌ی وضعیت نگران کننده وی طی روزهای گذشته و امروز در سراسر جهان دست به اعتصاب غذا و تحصن در مقابل سفارت‌های ایران و نهادهای بین‌المللی زده‌اند.

به گزارش رهانا، از وضعیت حسین رونقی ملکی نیز تا کنون خبری به دست نیامده است، پدر و مادر وی روز گذشته برای پیگری وضعیت این وبلاگ‌نویس به تهران مراجعه کرده‌اند، اما تا این لحظه هیچ خبری از فرزندشان به دست نیاورده‌اند.

وضعیت جسمی حسین رونقی ملکی (بابک خرمدین) در سومین روز اعتصاب غذا بسیار وخیم گزارش شده بود، به طوری که وی قادر به صحبت کردن با خانواده‌ی خود در مکالمه‌ی کوتاه تلفنی نبوده و خانواده حرف‌های او را به درستی متوجه نشده بودند.

مجید توکلی فعالی دانشجویی از ۱۶ آذر ماه در پی برگزاری مراسم روز دانشجو بازداشت و به ۸ سال زندان محکوم شده است. حسین رونقی ملکی نیز از ۲۲ آذر ماه بازداشت و تا کنون در بند ۲ الف زندان اوین نگهداری شده است.

گزارشگران و فعالان حقوق بشر ایران روزهای گذشته طی اطلاعیه‌یی مطبوعاتی مقامات ایران را مسئول جان و سلامت مجید توکلی و حسین رونقی دانسته بود.
حمله شبانه 20 لباس شخصی به دفتر هیات امنای دانشگاه آزاد
پارلمان‌نیوز: در ساعت سی دقیقه بامداد روز پنجشنبه، بیش از بیست تفر از افراد لباس شخصی با اسلحه، با حمله به دفتر هیات امنا و هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی و دفتر مرکز علوم و فناوری‌های پیشرفته به طور غیرقانونی وارد این ساختمان شدند.

به گزارش سفیر، دفتر هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرد که این افراد طی چهار ساعت حضور غیرقانونی، همراه با زور و تهدید و یا دستبند زدن به نگهبان‌های ساختمان و بازداشت موقت آنان در محل به تعدادی از واحدهای اداری این ساختمان وارد شده و با تخریب و زیر و رو نمودن کلیه وسایل موجود آن، تعدادی از مدارک، اسناد، کیس‌های کامپیوتری و اشیاء مختلف دیگر را همراه خود خارج نمودند که تا این لحظه لیست دقیق وسایل خارج شده مشخص نشده است.

بر اساس این گزارش، افراد لباس شخصی با ادعای حضور نماینده دادستان و قاضی و نیز ادعای همراه داشتن حکم دادستانی این اقدامات خلاف را انجام داده‌اند که مراجع قضایی از قبل و تاکنون هیچگونه اطلاع و یا خبر رسمی در این زمینه به مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی نداده‌اند.

بر اساس اعلام دفتر هیات امنای دانشگاه آزاد، این اقدامات در ادامه تحرکات روزهای اخیر علیه دانشگاه آزاد اسلامی و به دنبال اعلام تغییرات غیرقانونی در اساسنامه این دانشگاه و معرفی اعضای جدید هیات امناء و همچنین برگزاری تجمعات خلاف تعدادی از افراد لباس شخصی در مقابل دفاتر مختلف دانشگاه آزاد انجام شده است.

دفتر هیات امنا دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرده است که خواستار رسیدگی عاجل و فوری از مراجع ذیصلاح قانونی و قضایی به منظور رسیدگی و پیگیری فوری این اقدامات می‌باشد.
ایران، یکی از بدنام‌ترین کشورهای جهان به خاطر نقض حقوق بشر
سازمان "عفو بین‌الملل" گزارش حقوق بشر در سال ۲۰۰۹ را منتشر کرد. برپایه‌ی این گزارش دست کم ۱۱۱ کشور جهان حقوق انسانی را نقض کرده‌اند. ایران در میان آنها یکی از بدنام‌ترین‌هاست. سال ۲۰۰۹ در ایران سال "وحشت" بوده است.

مثل همیشه جلدی سیاه دارد. محتوای گزارش سالانه‌ی "عفو بین‌الملل" را هم فقط می‌توان با رنگ سیاه توصیف کرد. در سال ۲۰۰۹ دست کم در ۱۱۱ کشور جهان انسان‌ها را شکنجه کرده‌اند.

سندهای این سازمان همچنین نشان می‌دهد که در سال میلادی گذشته در دست کم ۵۵ کشور به پرونده‌هایی با بی‌عدالتی رسیدگی شده و در ۴۸ کشور معترضانی سیاسی که مرتکب هیچ خشونتی نشده‌اند، به زندان انداخته شده‌اند.

گزارش تعداد کسانی را که در سال گذشته در دوره‌هایی در زندان‌های سیاسی ایران بوده‌اند ، حدود ۵ هزار تن اعلام می‌کند.

پرونده‌ی سیاه

ارقام، پرونده‌ی حقوق بشر در جهان را در مجموع سیاه نشان می‌دهد. گزارش جدید "عفو بین‌الملل"‌بویژه بر روی نقض حقوق بشر در ایران، کنگو، اسرائیل، فلسطین، روسیه، افغانستان، چین و سریلانکا دست می‌گذارد.

در افغانستان در سال گذشته گروه کثیری غیر نظامی کشته شده‌اند. طالبان از یک طرف و نیروهای چندملیتی خارجی از طرف دیگر حق زندگی را از ۲۴۰۰ غیرنظامی گرفتند.

در چین وضعیت بدتر از دوره‌ی قبل از بازی‌های المپیک شده است. منتقدان به شدت زیر فشار هستند. برنامه‌ریزی‌های دولتی به بهای نادیده گرفتن حقوق انسان‌ها به اجرا درمی‌آیند، چنان‌که برای برپایی نمایشگاه جهانی در شانگهای ۱۸ هزار تن را از خانه و کاشانه خود راندند. در این کشور ماشین اعدام مدام قربانی می‌گیرد.

اوباما قول داد و عمل نکرد. قرار بود زندان گوآنتانامو بسته شود، اما بسته نشد. گزارش "عفو بین‌الملل" بر این عهدشکنی انگشت گذاشته است.

در سال گذشته، بحران اقتصادی باعث پس‌رفت در زمینه‌ی حقوق بشر شد. بسیاری از مردم فرصت اشتغال را، که یک حق انسانی است، از دست دادند

ایران، انگشت‌نمای جهان

ایران در سال ۲۰۰۹ انگشت‌نما شد. اعتراض به روند و برآیند انتخابات ریاست جمهوری بالا گرفت، مردم به صورتی مسالمت‌آمیز به خیابان‌ها ریختند، اما با سرکوب شدید مواجه شدند. روزها و هفته‌های متوالی جهانیان چشم به ایران دوخته بودند. در گزارش عفو بین‌الملل گوشه‌هایی از نقض حقوق بشر در ایران برشمرده شده است.

مونیکا لوکه، دبیر کل شعبه‌ی آلمان "عفو بین‌الملل" در مصاحبه‌ای در هنگام معرفی گزارش سال ۲۰۰۹ گفته است: «ایران مرا به وحشت می‌اندازد». در خبرهای روز پنج‌شنبه ۲۷ مه، روز انتشار گزارش سالانه‌ی "عفو بین‌الملل" مدام از وحشتناکی وضعیت حقوق بشر در ایران سخن می‌رود.

پیشرفت‌ها

در عرصه‌ی حقوق بشر، پیشرفت‌هایی هم دیده می‌شود. گزارش عفو بین‌الملل در این رابطه به دادگاه‌هایی که در مورد شکنجه کردن و سربه‌نیست کردن افراد در دوران حکومت‌های نظامی در برخی کشورهای آمریکای لاتین برپا شده، اشاره می‌کند.

گزارش همچنین پیگرد بین‌الملی عمر البشیر، رئیس جمهور سودان را که متهم به جنایت علیه بشریت است، به مثابه آغاز روندی امیدبخش در حقوق بین‌الملل ارزیابی می‌کند.

رادیو آلمان

Mittwoch, 26. Mai 2010

کاریکاتور ، کوتوله
کوتوله...
توفیق عقیلی
بسته های ساندیس برای امت همیشه در صحنه آماده است
تلاش بسیج و سپاه برای اعزام نیروها در ۱۴ و ۱۵ خرداد

غذا و بسته های فرهنگی آماده است.

روز ، بهرام رفیعی : درحالی که میرحسین موسوی و مهدی کروبی در تازه ترین دیدار خود با تاکید بر اهمیت مناسبت های خردادماه ـ روزهای 14 و 15 و همچنین 25 و 30 خردادماه ـ برای جنبش سبز، خواستار صدور مجوز برای راهپیمایی ملی در روز 22 خرداد شده اند، فرماندهان نهادهای نظامی از جمله بسیج و سپاه پاسداران با بکار گرفتن تمام امکانات و امتیازات،از تامین مواد غذایی گرفته تا تهیه بسته های فرهنگی، قصد اعزام نیروهای خود به تهران را دارند.

سرداران سپاه پاسداران، به ویژه تمام تلاش خود را به کار بسته اند تا در روز 14 خرداد، مراسم سالروز در گذشت آیت الله خمینی که با حضور آیت الله خامنه ای برگزار خواهد شد، حضوری گسترده داشته باشند.

در همین باره روز گذشته حسین همدانی فرمانده سپاه محمد رسول لله تهران با اشاره به اهمیت این روز برای نیروهای سپاه و بسیج گفت: "امسال شكوه مراسم ارتحال حضرت امام را مانند 9 دي و 22 بهمن سال 88 شاهد خواهيم بود و حضور گسترده مردم را خواهيم داشت به طوري تاكنون نزديك به 5 ميليون نفر ثبت‌نام كرده‌اند."

این فرمانده سپاه پاسداران در ادامه تصریح کرد: "اينكه برخي مي‌خواهند مراسم ارتحال امام خميني با شكوهي همانند سال‌هاي گذشته برگزار نشود، كار جديدي نيست زيرا اينها در 22 بهمن سال 88 نيز يك هجمه وسيعي از رسانه‌ها و شبكه‌ها را روانه كردند كه 22 بهمن سالگرد پيروزي انقلاب اين ملت، ضعيف برگزار شود."

حسین همدانی که پیشتر اذعان کرده بود "مراسم سالگرد امسال با سالهاي گذشته فرق مي‌كند" افزود: "با وجود تعداد زياد ثبت نام‌كنندگان ما اين امكان را نداريم اينها را به تهران انتقال دهيم، بنابراين امسال كه سالگرد ارتحال امام راحل با روز جمعه مواجه شده است، قطع يقين شاهد يكي از باشكوه‌ترين نماز جمعه‌هاي كره زمين در سال 89 خواهيم بود."

فرمانده سپاه تهران البته پیش از این نیز تاکید کرده بود: "از آنجاكه سالگرد ارتحال امام خميني مقارن با نماز جمعه است، بايد به گونه‌اي كارها را تنظيم كنيم تا بي‌نظير‌ترين مراسم در كره زمين برگزار شود. به نحوي كه زائرين به موقع در مراسم حضور يافته و پس از اقامه نماز جمعه، با سازماندهي‌هاي از پيش صورت گرفته، بدون هيچگونه ترافيك، حرم را ترك كنند."

همه امکانات فراهم است! موبایل و دوربین نیاورید

این تاکیدات حسین همدانی در حالی است که جانشین فرمانده بسیج و فرمانده کنونی قرارگاه شهید فهمیده، فرماندهی مستقر در مرقد آیت الله خمینی نیز به بهانه مراسم سالمرگ آیت الله خمینی گفته است: "در مراسم امسال باید چشم فتنه گران را کور کنیم."

علی فضلی در این اظهاراتش تاکید کرده که: "حضور باشكوه جوانان و مردم كشورمان در مراسم سالگرد ارتحال امام پاسخي به مستكبران جهان است و چشمان منافقين و فتنه‌گران را كور خواهد كرد."

فرمانده سابق سپاه سید الشهدای استان تهران همچنین با اعلام اینکه "امام خميني متعلق به اشخاص وعده‌ي محدود نيست بلكه متعلق به همه مسلمانان وآزاد انديشان جهان است و پيش بيني ما از مراسم امسال اين است كه بيش از دو ميليون نفر زائر و نمازگذار داشته باشيم" برخلاف حسین همدانی که خبر از حضور 5 میلیون نفر داده است، با اشاره به محدودیت های جغرافیایی و مشکل جابجایی افراد گفته بود: "736 هزار زائر از 29 استان کشور و یک میلیون و دویست و شصت و چهار هزار نفر از تهران بزرگ در این برنامه حضور خواهند یافت."

علی فضلی با اشاره به اینکه "همه زمینه‌ها و حوزه‌های مختلف از جمله اسکان، تغذیه، امور فرهنگی آماده است"، تاکید کرده بود: "مراسم امسال قدری دیرتر از سال‌های گذشته یعنی از حدود ساعت 30/10 و 11 صبح آغازمی شود. انتهای مراسم نیز پس از نماز جمعه خواهد بود."

جانشین فرمانده بسیج و فرمانده برگزاری مراسم سالروز درگذشت آیت الله خمینی همچنین از کسانی که به این مراسم می روند خواسته "از آوردن اشیاء اضافی از جمله تلفن همراه به دلیل مشکلات جمع آوری و ثبت و ضبط؛ خودداری کنند" و: "برای خبرنگاران هم کارت تردد مشترکی صادر می کنیم."

گوشه ای از آمار اعزام شدگان به تهران

این تاکیدات فرماندهان سپاه پاسداران درباره برگزاری مراسم روز 14 خردادماه درحالی است که درهفته های اخیر نشریات مختلف سپاه پاسداران و همچنین بولتن های خبری این نهاد نظامی در تحلیل های مختلف برای هادیان سیاسی اعلام کرده اند که معترضان برنامه های مختلفی را برای مناسبت های خرداد تا 18 تیرماه در نظر گرفته اند. آنها همچنین اعلام کرده اند که باید با حضور و اعزام نیروها به هرشکل ممکن به تهران پیش از شکل گیری هر نوع تجمع اعتراضی جلوی آن گرفته شود.

در همین راستا نیز علی رغم آنکه علی فضلی از حضور 2 میلیون نفر و حسین همدانی از حضور 5 میلیون نفر در مراسم سالروز درگذشت آیت الله خمینی خبر می دهند، اخبار منتشر شده درسایت ها ونشریات مختلف متعلق به سپاه پاسداران نشان می دهد که چنین ارقامی که مورد نظر فرماندهان سپاه و نماینده ولی فقیه در این نهاد نظامی است تاکنون محقق نشده است.

بر اساس گزارش های رسمی سپاه استان سيستان وبلوچستان تاکنون توانسته 800 نفر را درقالب کانون های هنری بسیج مساجد جمع آوری و برای اعزام به تهران ثبت نام کند، یکی از فرماندهان سپاه گیلان از اعزام 303 نفر به تهران برای حضور در مراسم سالگرد آیت الله خمینی خبر داده و اعلام کرده است: "2 هزار و بیست نفر نیز در ادامه در قالب کاروان های مختلف به تهران اعزام خواهند شد."

فرمانده سپاه انصارالمهدی زنجان نیز اعلام کرده است که از این استان 8 هزار نفر در مراسم سالگرد آیت الله خمینی شرکت خواهند کرد. فرمانده سپاه زنجان همچنین با اشاره به اینکه "از طرف سپاه زنجان بسته های فرهنگی برای اعزام شدگان در نظر گرفته شده" تاکید کرده است که: "این بسته های فرهنگی در موقع برگشت تحویل افراد نمی شود".

رییس روابط عمومی سپاه روح الله استان مرکزی هم در خبری اعلام کرده است که: "بر اساس سهميه ابلاغي به استان همزمان با سالگرد ارتحال ملكوتي امام راحل، 35 هزار نفر از اين استان به منظور تجديد عهد و پيمان با امام شهدا به مرقد مطهر ايشان اعزام مي‌شوند كه از اين تعداد 15 هزار نفر از اراك هستند."

جانشین فرمانده سپاه خوزستان و فرمانده بسیج مقاومت آبادان هم از اعزام 800 نفر به تهران خبرداده و تاکید کرده اند که: "با توجه به اينكه مدت زمان اين سفر سه تا چهار روز است براي هزينه‌هاي جانبي 800 نفر از جمله غذا و مبلغ 17 ميليون تومان مورد نياز است."

فرمانده ناحیه بسیج آبادان نیز در این باره ابراز امیدواری کرده است که: "با هماهنگي و تعامل ميان مسئولان ادارات و نهادهاي سطح شهر، ادارات مختلف به فراخور توان مالي تعهد پرداخت مبلغ موردنياز را دادند. ادارات و دستگاه‌ها نیز متعهد شده‌اند و بايد تا تاريخ پنجم خرداد ماه سال‌ جاري مبلغ مورد تعهد خود را به حساب ناحيه مقاومت بسيج واريز كنند.در همين راستا نيز هماهنگي‌ها و مقدمات اعزام كاروان‌ها سريع‌تر انجام مي‌شود."


از فیلمبرداری از "بدحجابان" تا ممنوعیت خنده
فرمانده انتظامی تهران اعلام کرد در طرح امنیت اخلاقی از "بدحجابان" فیلمبرداری شده و این فیلمها در اختیار پلیس امنیت قرار خواهد گرفت.همچنین آیین‌نامه انضباطی دانشگاه شیراز، دانشجویان را از خندیدن با صدای بلند منع کرده است.

طرح جدید امنیت اجتماعی که از اول خرداد ماه آغاز شده، همراه با عملکردهای جدیدی است. فرمانده نیروی انتظامی تهران ضمن تشریح این طرح به خبرگزاری کار ایران، ایلنا گفت: «این طرح مطالبه مردم و بسیاری از مسئولان و نمایندگان مجلس بود و ما نمی‌خواهیم وارد مسائل سیاسی شویم».

به گفته‌ی فرمانده نیروی انتظامی، یکی از ابتکارات جدید این طرح، گرفتن فیلم و عکس از افراد است. حسین ساجدی‌نیا در توضیح این موضوع می‌گوید: «دوربین‌هایی در اختیار ماموران قرار گرفته و از کسانی که مزاحمت ایجاد می‌کنند و همچنین بدحجابان تصویربرداری می‌کنیم و در مواردی که امکان برخورد در محل وجود ندارد با یک نامه به پلیس امنیت اخلاقی احضار می‌شوند».

مینا جعفری وکیل دادگستری می‌گوید اصولا فیلم و فیلمبرداری جزو دلایل مورد قبول و مستند در دادگاه نیست. ضمن اینکه به گفته‌ی وی در بحث برخورد با "بدحجابی" اصولا یک مشکل اساسی قانونی وجود دارد. او می‌گوید: «اصولاً ما تعریف جامع و مانعی از حجاب نداریم. تبصره‌ی ماده‌۶۳۸ قانون مجازات هم در مورد کسانی است که بدون حجاب شرعی، یعنی بی‌حجاب، در جامعه ظاهر می‌شوند، نه این که بدحجاب. اصلا ما چیزی به نام بدحجاب در قانون نداریم. قانون گفته بدون حجاب شرعی و تازه حدود و ثغور آن را هم مشخص نکرده است و این برخلاف قانون اساسی و ماده ۲ قانون مجازات اسلامی است که مقرر کرده مجازات‌ها و جرائم را قانون تعیین می‌کند. اما اینجا دست مجری قانون و دست قاضی باز است برای این که امکان دارد یک ذره موی شما بیرون باشد و این را بی‌حجابی قلمداد کنند و امکان دارد شما شلوار کوتاه بپوشید و این را بدحجابی یا بی‌حجابی قلمداد کنند».

داخل خودرو حریم شخصی افراد است

یکی دیگر از اقداماتی که در طرح جدید امنیت اخلاقی انجام می‌شود، این است که خودروهایی که سرنشینان آنها بر اساس این طرح، قانون‌شکن شناخته می‌شوند، متوقف شده و با تابلویی تحت عنوان "مزاحمین نوامیس مردم" در معرض دید عموم قرار می‌گیرند.

مینا جعفری اصولا معتقد است داخل خودرو بر اساس قانون جزو حریم شخصی افراد به حساب می‌آید. او می‌گوید: «در خبرها خواندم که فرمانده‌ی نیروی انتظامی گفتند که ماشین‌ها حوزه‌ی خصوصی افراد نیست. در صورتی که ما در این حوزه قانون داریم که ماشین‌ها حوزه‌ی خصوصی افراد هستند. من نمی‌دانم چه طور نیروی انتظامی به راحتی دارد همه‌ی این حرمت‌ها و در واقع مبانی قانونی را می‌شکند و به راحتی می‌خواهد همه کاری بکند. دیگر باید از مسئولین قضایی بپرسید. یعنی دادستان بالای سر این‌ها هست و او باید پاسخگو باشد. از نظر من به عنوان یک حقوق‌دان همه‌ی این‌ها مانع است. منتهی آن چیزی که دارد در عمل انجام می‌شود، باید پشتوانه‌ی قانونی داشته باشد و پشتوانه‌ی قانونی‌اش را هم باید کسی جواب دهد که مسئولیت اجرایش را به عهده گرفته است».

این حقوقدان همچنین می‌گوید پلیس می‌تواند برای برقراری نظم در جامعه یک سری اقداماتی را انجام دهد اما اجازه ندارد حرمت افراد را بشکند و با قرار دادن تابلویی، آنها را در معرض قضاوت مردم قرار دهد.

استحمام منظم و نخندیدن با صدای بلند، وظایف دانشجویان دانشگاه شیراز

طبق آیین‌نامه انضباطی جدید دانشگاه علوم پزشکی شیراز، استحمام منظم، بلند نبودن ناخن‌ها، عدم استفاده از کفش با پاشنه بلندتر از ۳ سانت و ممنوعیت شوخی و خندیدن با صدای بلند از جمله قوانین جدید این دانشگاه برای دانشجویان است.

خبرگزاری هرانا ضمن اعلام این خبر نوشته است که دانشجویان در صورت تخلف به کمیته انضباطی احضار خواهند شد.

مینا جعفری وکیل دادگستری می‌گوید اصولا آیین‌نامه‌ها زیرمجموعه قوانین هستند و هر آیین‌نامه باید بر اساس قانون مربوط به آن صادر شود. او می‌گوید: «به لحاظ قانونی آیین‌نامه‌ها باید براساس قوانین نوشته شوند یعنی زیرمجموعه قوانین‌اند. ما اول قانون را داریم و بعد آیین‌نامه‌ها را. همانطور که گفتم در مورد حجاب، مشخص نیست دقیقاً حوزه‌ی خود این قانون و حوزه‌ی اجرایی آن چقدر است، بنابراین در نوشتن آیین‌نامه‌ها هم امکان دارد سلایق و نظرات افراد گوناگون باشد و آیین‌نامه‌های مختلفی نوشته شود. تا وقتی آن قانون مشخص نشده، قانونی که در مجلس به تصویب رسیده و نه در هیچ نهاد دیگری، ما نمی‌توانیم در این مورد آیین‌نامه صادر کنیم. اول باید مجلس در این مورد قانونگذاری بکند و بگوید این موارد شامل بی‌حجابی و بدحجابی است. اصلا ما بدحجابی را در قانون تأیید نکردیم، آنوقت آیین‌نامه‌اش را داریم تعریف می‌کنیم!»

رابطه تجرد با بدحجابی

هم‌زمان با این اقدامات، شورای فرهنگی اجتماعی زنان در آخرین جلسه خود طرحی را پیشنهاد کرده که بر اساس آن یکی از راه‌های مقابله با بدحجابی، مبارزه با فرهنگ "تجردگرایی" عنوان شده است.

این شورا که ریاست آن را کبری خزعلی بر عهده دارد تاکید کرده که مقابله با تجردگرایی و بومی‌گزینی دانشجویان و توسعه امکان اشتغال برای زنان متاهل از راه‌های مبارزه با بدحجابی است.

در بیانیه این شورا همچنین توسعه امکانات آموزشی خاص دختران و تعدد مراکز آموزشی دخترانه، یکی دیگر از راه‌های موثر برای گسترش فرهنگ "عفاف" عنوان شده است.

دویچه وله

Dienstag, 25. Mai 2010

کلینتون: نامه‌ رژیم ایران به آژانس درباره توافق تهران نقص دارد
در حالی که مقام‌های آمریکایی پیشتر اعلام کرده‌ بودند به نامه جمهوری اسلامی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره توافق‌نامه هسته‌ای تهران رسماً پاسخ خواهند داد، اکنون هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، می‌گوید نامه جمهوری اسلامی دارای نقائصی است و نگرانی‌های جامعه جهانی را برطرف نمی‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، خانم کلینتون روز سه‌شنبه گفت که نامه جمهوری اسلامی به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مورد توافق‌نامه هسته‌ای تهران نقائصی دارد.

خانم کلینتون که در پکن با خبرنگاران سخن می‌گفت در این باره اظهار داشت: «ما به طور مفصل درباره نقائص پیشنهادی که به تازگی از سوی ایران همراه با نامه‌ای به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارسال شده بحث کرده‌ایم».

به گفته وزیر خارجه ایالات متحده، توافق‌نامه‌ای که چندی پیش میان ایران، ترکیه و برزیل درباره مبادله اورانیوم غنی‌شده ایران با سوخت هسته‌ای رآکتور تحقیقاتی تهران امضا شده، پاسخ‌گوی نگرانی‌های جامعه جهانی درباره برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی نیست.

اظهارات خانم کلینتون در این باره تنها یک روز پس از آن بیان می‌شود که نماینده ایران در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نامه‌ای را در تایید توافق‌نامه هسته‌ای تهران تسلیم مقام‌های آژانس کرده است.

مقام‌های آمریکایی روز دوشنبه اعلام کردند که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نسخه‌ای از پاسخ رسمی ایران را برای اظهار نظر در اختیار واشینگتن قرار داده و دولت آمریکا نیز در چند روز آینده به این نامه پاسخ خواهد داد.

بر اساس توافق‌نامه سه‌جانبه ایران، ترکیه و برزیل درباره مبادله اورانیوم غنی‌شده ایران با سوخت هسته‌ای رآکتور تحقیقاتی تهران، قرار بود ایران رسماً آژانس را از جزئیات این توافق‌نامه آگاه سازد.

به موجب این توافق‌نامه ۱۰ ماده‌اى قرار است جمهورى اسلامى ایران حدود ۱۲۰۰ کیلوگرم از اورانیوم کمتر غنى‌شده خود را به ترکیه بفرستد و در مقابل آن ۱۲۰ کیلوگرم سوخت هسته‌اى مورد نیاز رآکتور تحقیقاتى تهران را دریافت کند.

این در حالی است که کشورهاى غربى با ناکافى خواندن این توافق‌نامه همچنان به تلاش‌هاى خود براى تصویب چهارمین قطعنامه تحریمى علیه جمهورى اسلامى در شوراى امنیت سازمان ملل ادامه داده و واشینگتن به تازگى پیش‌نویس قطعنامه تازه‌اى را به منظور تشدید تحریم‌ها علیه ایران میان اعضاى شوراى امنیت توزیع کرده است.

هیلاری کلینتون در این باره اظهار داشت: «توافق ایران، برزیل و ترکیه تنها به این دلیل صورت گرفت که شورای امنیت سازمان ملل در آستانه انتشار متن قطعنامه تازه‌ای بود که ما چندین هفته درباره آن مذاکره کرده بودیم.»

در حالی که مقام‌های آمریکایی گفته‌اند تمام کشورهای عضو شورای امنیت و از جمله چین و روسیه از پیش‌نویس قطعنامه تازه تحریمی علیه‌ ایران حمایت کرده‌اند، خانم جیانگ یو، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری خلق چین، گفته است: «مذاکرات در شورای امنیت درباره مساله هسته‌ای ایران به معنای پایان تلاش‌های دیپلماتیک نیست.»

وی با استقبال دوباره از توافق‌نامه هسته‌ای تهران ابراز امیدواری کرده است که ایران، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سایر طرف‌های درگیر در پرونده هسته‌ای ایران بتوانند به توافقی به منظور حل مسالمت‌آمیز این مساله از طریق گفت‌وگو و دیپلماسی نائل آیند.
آغاز تهدیدهای رژیم به وحشت افتاده، در آستانه سالگرد انتصابات
ایلنا :پلیس با تجمع غیرقانونی در 22خرداد برخورد می‌کند. فرمانده انتظامی تهران بزرگ در رابطه با اعلام برخی رسانه‌ها مبنی بر تجمع در 22 خرداد عنوان کرد، پلیس با هر گونه تجمع غیرقانونی برخورد می‌کند و ما حافظ نظم و امنیت در جامعه هستیم.

سردار حسین ساجدی‌نیا تصریح کرد: هر تجمعی که قانونی باشد پلیس همکاری می‌کند اما در تجمعات غیرقانونی چه در مواقع خاص و چه در دیگر روزهای سال با تجمع غیرقانونی برخورد می‌شود.

وی تاکید کرد: پلیس بیدار و هوشیار است و حافظ نظم و امنیت در جامعه؛ از این رو با تجمعات غیرقانونی برابر قانون برخورد صورت می‌گیرد.

Montag, 24. Mai 2010

اشتون: اتحادیه اروپا آماده دیدار با رژیم ایران درخصوص پرونده هسته ای است
"کاترین اشتون" نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور بین الملل و سیاست امنیتی اعلام کرد که اتحادیه اروپا آماده دیدار با مقامات رسمی ایران برای بررسی برنامه هسته ای این کشور است.

در اعلامیه اشتون که در اختیار «ریا نووستی» قرار گرفت، گفته می شود: "شاخص های این دیده می شوند که شاید ایران بخواهد در چارچوب 3+3 (سه کشور اتحادیه اروپا بعلاوه آمریکا، روسیه و چین) دیدار کند. من تکرار می کنم که ما آماده هستیم و از بعد از آخرین دیدار 3+3 در اکتبر سال گذشته برای مذاکره با مقامات رسمی ایران برای بررسی نگرانی های بین المللی در رابطه با برنامه هسته ای ایران آمادگی داریم".

پس از آنکه "محمود احمدی نژاد" رئیس جمهور ایران روز 22 بهمن ماه اعلام کرد که ایران اولین محموله اورانیوم با غنای 20% را تولید کرده است و از توان غنی سازی بیش از این نیز برخوردار است، اوضاع پیرامون برنامه هسته ای ایران باری دیگر حاد شد. احمدی نژاد همچنین اطلاع داد که توان غنی سازی اورانیوم سه برابر خواهد شد و مجدداً اتهامات علیه این کشور مبنی بر تلاش برای ساخت سلاح هسته ای را رد کرد.


پرداخت 1.5 ميليارد دلار هزينه ساخت پالايشگاه به كلمبو
وزير نفت سريلانكا از موافقت احتمالي جمهوری اسلامی براي پرداخت وام 1.5 ميليارد دلاري به اين كشور براي اجراي يك پروژه پالايشگاهي خبر داد.

سایت حکومتی امنیتی فارس :سوسيل پريماجاياتا در مصاحبه با روزنامه محلي كپيتال كلمبو گفت: بر اساس تفاهمات اوليه دريافت هزينه 30 درصدي اجراي اين پروژه مد نظر بود اما احتمال دارد جمهوری اسلامی كل هزينه اين طرح را تامين كند.

بر اساس اين گزارش سريلانكا در نظر دارد طي برنامه اي دو ساله ظرفيت پالايشگاه دولتي سيلون را كه 100 هزار بشكه در روز است افزايش دهد.

با پايان يافتن جنگ داخلي اقتصاد سريلانكا رو به رشد گذاشته است و سرمايه گذاراي هاي خارجي در اين كشور رو به افزايش گذاشته است. يك شركت چيني در نظر دارد يك پروژه پالايشگاهي را در اين كشور اجرا كند. شركتي چارين اينديا نيز در حال سرمايه گذاري 100 ميليون دلاري در سريلانكا براي اكتشاف نفت در اين كشور است.

وزير نفت سريلانكا افزود كشورش در حال حاضر 60 درصد نفت مورد نياز خود را از ايران وارد مي كند و در حال مذاكره براي خريد نفت از شركت هاي روسي است.
عبدالحمید ریگی، برادر رهبر بازداشت‌شده گروه جندالله در زاهدان اعدام شد
دادگستری سیستان و بلوچستان روز دوشنبه با انتشار اطلاعیه‌ای از اعدام عبدالحمید ریگی از اعضای سابق گروه جندالله و برادر عبدالمالک ریگی خبر داد.

بر اساس این اعلام دادگستری استان سیستان و بلوچستان، عبدالحمید ریگی‌شفا فرزند آزاد، به اتهام «محاربه و افساد فی‌الارض از طریق عضویت، هواداری و تلاش مؤثر در شاخه نظامی» گروه جندالله به اعدام محکوم شده بود، و اعدام وی پس از تأیید توسط مراجع عالی قضایی صبح روز دوشنبه سوم خرداد ۸۹ در «محوطه زندان زاهدان» اجرا شده است.

عبدالحمید ریگی، در بهار سال ۱۳۸۷ توسط مقامات پاکستان به ایران تحویل داده شد و در پی تحویل وی بود که گروه جندالله، در ۲۴ خردادماه همان سال با حمله به یک پاسگاه مرزی در سراوان، اقدام به گروگانگیری ۱۶ مأمور پلیس مستقر در این پایگاه کرد.

ایران در آن زمان حاضر به مبادله عبدالحمید ریگی و دیگر اعضای زندانی گروه جندالله با مأموران گروگان گرفته شده نشد و در نهایت در خرداد ۸۸ اعلام شد که وی به همراه یکی دیگر از اعضای گروه جندالله اعدام شده است.

اجرای حکم پس از سه بار تکذیب

با وجود اعلام خبر اعدام عبدالحمید ریگی در خرداد ۸۸، چندی بعد در تیرماه رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان، اعلام کرد که متهم اعدام شده برادر عبدالمالک ریگی نبوده است، و محاکمه عبدالحمید ریگی به همراه ۱۳ عضو دیگر گروه جندالله در حال برگزاری است.

دادگاه انقلاب سیستان و بلوچستان اندکی بعد این افراد را به اتهام محاربه و افساد فی‌الارض به اعدام محکوم کرد و حکم اجرای ۱۳ تن از آنها ۲۳ تیرماه همان سال اجرا شد اما در مورد عبدالحمید ریگی گفته شد به درخواست یک مرجع اطلاعاتی اعدام وی به تأخیر افتاده است.

در ۱۳ آبان سال ۸۸ نیز پس از انتشار فیلم‌هایی از اعترافات عبدالحمید ریگی در تلویزیون دولتی ایران، خبر اعدام عبدالحمید ریگی از سوی رسانه‌های نزدیک به دولت منتشر شد اما فرمانده نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان گفته بود که شخصی که با هویت «عبدالحمید ریگی و به اتهام عضویت در گروه جندالله اعدام شده با عبدالحمید ریگی برادر رهبر تروریستی جندالله فرق دارد».

سومین خبر در این خصوص نیز پنجم اسفند ماه ۸۸ و به فاصله کوتاهی پس از بازداشت خود عبدالمالک ریگی از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی منتشر شد اما این خبر نیز از سوی محمد مرزیه دادستان زاهدان تکذیب شد، و وی آن را «تلاش برخی برای جوسازی پس از بازداشت عبدالمالک ریگی» خواند.

این بار اما دادگستری سیستان و بلوچستان ضمن اعلام اجرای حکم اعدام عبدالحمید ریگی تصاویری از وی پس از اجرای حکم اعدام را نیز منتشر کرده است.

۱۵ مورد اتهامی برای اعدام

در اطلاعیه دادگستری سیستان و بلوچستان، همچنین فهرستی از ۱۵ اتهام عبدالحمید ریگی منتشر شده که در این میان اتهام‌هایی چون «راهبندی مسلحانه جاده زاهدان به زابل» که منجر به کشته شدن ۲۲ نفر شد، «راهبندی مسلحانه جاده بم به کرمان (دارزین)» که به کشته شدن ۱۲ نفر منجر شد، دخالت در ربایش و قتل علی رحیم‌پور در چابهار، و ربودن مسلحانه سرهنگ کاوه و زاهد شیخی که به کشته شدن این دو ختم شد، نیز دیده می‌شود.

موارد دیگری از سرقت و آدم‌ربایی مسلحانه، اقدام علیه امنیت ملی از طریق ربایش یک شهروند چینی، نگهداری سلاح و «مخفی نمودن مسلحانه دو نفر از اتباع ایرلندی و آلمانی» بخش دیگری از اتهاماتی است که دادگستری سیستان و بلوچستان از آنها به عنوان دلایل صدور حکم اعدام عبدالحمید ریگی یاد کرده است.

یک روز پیش از اعدام برادر عبدالمالک ریگی، حیدر مصلحی وزیر اطلاعات به خبرگزاری‌ها رسمی ایران گفت که پخش اعترافات رهبر گروه جندالله نیز تداوم خواهد داشت.

وی تأکید کرد که «بخشی از اعترافات ریگی پخش شده و برنامه ریزی شده است كه به مناسبت‌های مختلف و با توجه به بردی كه می‌تواند داشته باشد در موقعیت‌های مختلف این اعترافات پخش و در اختیار افكار عمومی قرار بگیرد. »

آقای مصلحی افزود که عبدالمالک ریگی «در ابعاد مختلف اعترافات قابل توجهی وجود دارد كه متناسب با موضوع آن پخش خواهد شد.»


Sonntag, 23. Mai 2010

شکنجه وحشیانه یک زندانی که مبتلا به ناراحتی حاد روحی است
بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران"یکی از زندانیان اسیر و بی دفاع که از ناراحتی حاد روحی رنج می برد مورد شکنجه وحشیانه جسمی با کابل ،میله آهنی و باتون برقی قرار گرفت.

زندانی مهدی عابدینی نژاد 25 ساله به دلیل ناراحتی حاد روحی که می بایست در بیمارستان روانی بستری شود ولی در زندان نگهداری می شود.این زندانی بر اعمال ورفتار خود کنترلی ندارو از طرفی مهربان و بی آزار است.

روز یکشنبه اول خرداد ماه به دلیل شرایط حاد روحی و عدم توانایی کنترل بر کردارش اقدام به در آوردن لباسهایش نمود.فردی بنام شکری رئیس بند 6 زندان گوهردشت کرج اورا به زیر 8 برد و همراه با افسر نگهبان پاسدار شیخی و پاسدار بندی بنام عقوایی با کابل،میله فلزی و باتون برای مدت طولانی او را تحت شکنجه شدید جسمی قرار دادند.این شکنجه ها به حدی شدید بود که همبندیان او از شنیدن زجه ها و فریادهای کمک وی سخت ناراحت خشمگین بودند.هنگامی که زندانی عابدینی نژاد را به سلول خود بازگرداندند قادر به راه رفتن نبود و با کمک سایر زندانیان حرکت می کرد.تن این زندانی بی دفاع زخمی،خونین و کبود بود و از درد قادر به نشستن دراز کشیدن نبود.

علیرغم شرایط حاد جسمی و خونریزی، او را به بهداری زندان منتقل نکردند و با آن شرایط در سلولش رها کردند.

زندان گوهردشت کرج که یکی از زندانهای قرون وسطائی است زندانیان بی دفاع بطور مستمر و با شیوه های مختلف تحت شکنجه های وحشیانه قرار می گیرند.شکنجه زندانیان امری روزمره شده است و در آستانه خرداد ماه شکنجه و اذیت وآزار زندانیان بی دفاع ابعاد گسترده ای به خود گرفته است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، شکنجه وحشیانه زندانیان بی دفاع که از ناراحتی حاد روحی رنج می برند را به عنوان عمل جنایتکارانه محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر و مراجع بین المللی خواستار اقدامات عملی برای پایان دادن به جنایت علیه بشریت در ایران است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

02 خرداد 1389 برابر با 23 می 2010

گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:

کمیساریای عالی حقوق بشر

کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا

سازمان عفو بین الملل

گزارشگران ویژه ،شکنجه سازمان ملل متحد


رژیم جهل و جنون :جریمه "بد‌حجاب ها"،"یک ميليون تومان"
سایت حکومتی امنیتی فارس: دادستان عمومي و انقلاب مشهد گفت: با‌نوان بد‌حجاب تا سقف يك ميليون و 300 هزار تومان جريمه مي‌شوند.

محمود ذوقي بعداز ظهر امروز در نشست خبري گفت: بدحجابي به موجب قانون جرم است و مقابله با آن ظرافت خاصي را مي‌طلبد.

دادستان مشهد با بيان اينكه برخي اماكن عمومي نيز وجود دارند كه وضعيتشان در اين ارتباط به هم ريخته است، گفت: در برخي داروخانه‌ها به چشم مي‌خورد كه در قسمت فروش لوازم آرايش بانواني هستند كه حجاب مناسبي نداشته و گويا با آرايش نابجا به ‌نوعي تبليغات آن لوازم را مي‌كنند كه به دليل رعايت حرمت جامعه داروخانه‌داران به نظام پزشكي اطلاع داده شد و قرار شد كه نماينده صنف داروخانه‌داران، اين مستندات را ببينند و به آن افراد تذكر دهند تا اگر رعايت نكردند ضابطين آنها را دستگير كنند.

وي گفت: دو هفته از اين ماجرا مي‌گذرد اما هنوز نمايندگان صنف نيامده‌اند و بنا داريم ضابطين و اداره اماكن مراجعه كرده و با افرادي خاطي برخورد قانوني شود؛ اين صرف داروخانه‌ها نبوده و تمام آژانس‌هاي مسافرتي، بنگاه‌هاي املاك و ... را نيز كه وضعيت حجاب زننده داشته باشند، شامل مي‌شود.

وي گفت: شعبه ويژه‌اي در يكي از مجتمع‌هاي قضايي ما براي اين منظور ايجاد شده كه پرونده‌هاي بد‌حجابي به آن ارجاع داده مي‌شود.

ذوقي با اشاره به اينكه در گذشته مجازات بد‌حجابي 50 هزار تومان جريمه نقدي و دو ماه حبس بوده كه مي‌توانستند با مبلغ كمي حبس را به جريمه نقدي مبدل كنند، گفت: از ابتداي امسال بر اساس تعرفه‌هاي ماده 3 وصول برخي درآمدهاي دولت اين رقم به يك ميليون و 300 هزار تومان افزايش يافت.

وي ادامه داد: طي دو هفته گذشته ما چندين مورد جريمه 500 هزار توماني و دو مورد جريمه يك ميليون توماني را در زمينه بد‌حجابي‌ شاهد بوديم.

وی گفت: اگر آقايي نيز برخلاف عفت عمومي رفتار كند او نيز مشمول اين جريمه خواهد بود.

ذوقي در ارتباط با توهين به مأموران حين انجام وظيفه نيز گفت: در صورت توهين افراد بد‌حجاب و ... به مأمور در حين انجام وظيفه، علاوه بر جريمه نقدي بر اساس قانون به شش ماه حبس نيز محكوم مي‌شود
فرانسه: توافقنامه تهران نشان می دهد رژیم ایران قصد ندارد از غنی سازی دست بردارد
رادیو فردا : برنار کوشنر، وزیرخارجه فرانسه، می گوید توافقنامه تهران نشان می دهد ایران قصد دارد به غنی سازی اورانیوم ادامه دهد.

آقای کوشنر که به ترکیه سفر کرده است روز یکشنبه پس از دیدار با همتای ترکش گفت از جزئیات توافقنامه ایران، ترکیه و برزیل بر سربرنامه هسته ای جمهوری اسلامی مطلع شده است و این توافقنامه برای جلوگیری از تحریم ها کافی نیست.

طبق توافق صورت گرفته میان ایران، ترکیه و برزیل که هفته پیش انجام شد تهران پذیرفت حدود نیمی از اورانیوم غنی شده خود را به ترکیه بفرستد تا در مقابل آن سوخت هسته ای برای رآکتور پژوهشی تهران دریافت کند.
پیکر زندانیان سیاسی اعدام شده هنوز دفن نشده است
پيكر شهداي يكشنبه سياه دفن نشده است

سنه نيوز: يك منبع آگاه در قوه قضاييه با افشاي كذب بودن خبر دفن شهداي يكشنبه سياه به خبرنگار سنه نيوز گفت: پيكر اين شهيدان به طور قطع دفن نشده است و در يكي از بيمارستانهاي تهران و تحت تدابير شديد امنيتي نگهداري مي شود.

اين منبع مطلع در ادامه به اين موضوع اشاره نمود كه ابتدا قرار بود 24ساعت پس از اعدام در شهرهاي محل سكونت خانواده آنها به صورت مخفيانه تحويل و به سرعت به خاك سپرده شوند اما موج عظيم محكوميت اين اقدام در جهان و در ادامه اعتصاب سراسري روز ۵شنبه كردستان منجر به كان لم يكن شدن اين طرح شد و شهدا به يكي از بيمارستانهاي دولتي جنوب تهران منتقل شدند.

اين كارمند عاليرتبه قوه قضاييه كه در اواخر دهه 70مسوول اجراي احكام يكي از زندانهاي استان آذربايجانغربي بوده است با اشاره به دستور اكيد رييس قوه قضاييه در مورد اعدام اين پنج تن گفت: قطعا در پشت پرده اعدام اين پنج نفر كه به لحاظ منطقه جغرافيايي سكونت، زيركانه انتخاب شده بودند اهداف بسيار بزرگي وجود داشت كه هنوز هم بر ما پوشيده مانده است ازيك سو و از سوي ديگر تاكيد بر اجراي حكم بدون هيچگونه تشريفات اعدام و تصميمي كه از زمان فرمان اجرا تا اعدام تنها 10ساعت به درازا انجاميد از رازهاي پشت پرده اين اعدامها هستند چون من سالها مسوول اجراي احكام بوده ام و به جرات مي گويم حتي در زمان پس از انقلاب هم چنين امري سابقه نداشته است.

وي در ادامه گفت: زمزمه هايي در مجتمع قضايي تهران به گوش مي رسد كه گويا دستور داده شده است در كشوي نگهداري پيكر اين شهيدان مواد تسزيع كننده پوسيدگي ريخته شود تا پس از نابودي مشخصات ظاهري شهدا، نسبت به انتقال آنها به شهرهاي محل سكونت و دفن شبانه آنها اقدام شود

توضيح سنه نيوز: پيكر شهيد ابراهيم لطف اللهي نيز در سال 87پس از آنكه در زير شكنجه گروه مرگ هاتفي در اطلاعات سنندج به شهادت رسيد ابتدا با مواد شيميايي تسريع كننده پوسيدگي آلوده شد و يك هفته بعد شبانه در بهشت محمدي سنندج به خاك سپرده شد و روي آن را با سيمان پوشانيدند تا مانع از كالبد شكافي آن دانشجوي شهيد و افشاي جراحات وارده ناشي از شكنجه بر پيكر وي شوند

یکی از زنان زندانی سیاسی روز عاشورا در معرض خطر صدور حکم سنگین است
بنابه گزارشات رسیده به "فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران" خانم زهرا بهرامی که از دستگیر شدگان روز عاشورا است همچنان در بند 209 زندان اوین و تحت فشارهای طاقت فرسا برای اعتراف به اتهامات دروغین نسبت داده شده در دادگاه انقلاب است.

خانم زهرا بهرامی(سحرا) 45 ساله دارای ملیت ایرانی –هلندی است و در لندن زندگی می کرد.او در فعالیتهای هنری در لندن مشغول به کار بود و جهت دیدار با فرزندش به ایران سفر کرده بود.خانم بهرامی در جریان اعتراضات گسترده مردم تهران در روز عاشورا با یورش مامورین وزارت اطلاعات دستگیر و به بند 209 زندان اوین منتقل شد وبرای گرفتن اعترافات تلویزیونی تحت شدید ترین شکنجه های جسمی و روحی قرار گرفت.خانم بهرامی در حال حاضر با 2 زندانی دیگر در بند 209 زندان اوین محبوس است از زمان دستگیری تا به حال از داشتن ملاقت حضوری با خانواده اش محروم بوده است و همچنین از داشتن وکیل محروم می باشد. در اثر شکنجه های جسمی و روحی دچار افسردگی شدید شده است.

بازجویان وزارت اطلاعات با شکنجه های جسمی وروحی وبا دادن وعده آزادی او را وادار به اعترافات تلویزیونی نمودند.در اعترافات تلویزیونی بازجویان وزارت اطلاعات او را سارا می نامند و با لحن توهین آمیزی به او رقاصه اطلاق می کردند.خانم بهرامی در این اعترافات تلویزیونی وادار شد که بگوید با انجمن پادشاهی و سازمان مجاهدین خلق در ارتباط بوده است و اتهامات دروغین متعدد دیگر را در مقابل دوربین تلویزیون بیان کند. بازجویان وزارت اطلاعات در این اعترافات تلویزیونی تعدادی از جوانان دستگیر شده را وادار به اعتراف علیه او کردند.

بازجویان وزارت اطلاعات در حال حاضر او را تحت شکنجه های روحی و جسمی قرار دادن اند که اتهامات دروغین نسبت داده شده را باید در دادگاه انقلاب به آن اعتراف کند. بازجویان قصد دارند بر مبنای اتهام محاربه او را محاکمه کنند و بارها به وی گفته اند که حکم اعدام به تو خواهیم داد و به سرعت آن را به اجرا در خواهیم آورد.

لازم به یادآوری است خانم بهرامی در جریان اعتراضات گسترده روز عاشورا دستگیر و به بند 209 زندان اوین منتقل شد. پس از مدتی او را به بند سپاه در زندان گوهردشت کرج منتقل کردند.در سلولهای انفرادی بند سپاه چند هفته تحت شکنجه های جسمی و روحی برای گرفتن اعترافات تلویزیونی قرار داشت. سپس مجددا از سلولهای انفرادی بند سپاه به سلولهای انفرادی بند 209 زندان اوین منتقل شد. بازجویان وزارت اطلاعات شدت شکنجه های جسمی و روحی بخصوص در اتاقهای شکنجه زیر زمین بند 209 که بسیار مخوف است علیه او بکار بردند تا او را وادار به اعترافات تلویزیونی کردند.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران، بکار بردن شکنجه های قرون وسطائی و طاقت فرسا علیه زنان زندانی سیاسی بی دفاع و اسیر برای گرفتن اعترافات تلویزیونی و صدور احکام سنکین اعدام و زندان را به عنوان یک جنایت علیه بشریت محکوم می کند و از کمیسر عالی حقوق بشر،گزارشگران ویژه زنان،دستگیریهای خودسرانه،شکنجه سازمان ملل متحد و دولت هلند به عنوان تبعه این کشور خواستار اقدامات عملی برای آزادی این زندانی سیاسی است.

فعالین حقوق بشر و دمکراسی در ایران

02 خرداد 1389 برابر با 23 می 2010

گزارش فوق را به سازمانهای زیر ارسال گردید:

کمیساریای عالی حقوق بشر

کمسیون حقوق بشر اتحادیه اروپا

سازمان عفو بین الملل

گزارشگران ویژهزنان، دستگیریهای خودسرانه و،شکنجه سازمان ملل متحد

وزارت امور خارجه هلند


گزارش راهپیمای در شهر برلن ، روز شنبه 22 مه
راهپیمای در شهر برلن - آلمان – شنبه 22 مه 2010 برابر با یکم خرداد 1389

امروز شنبه 22 مه 2010 برابر با یکم خرداد 1389 در برلن راهپیمایی ِ دیگری در پرخاش به تبهکاری ها ی سردم داران "جمهوری اسللامی" و به ویژه در پرخاش به کشتارهای این گروه آدم ستیز در ایران و برای آزادی ِ بی چون و چرای ِ زندانیان سیاسی انجام گرفت که گروه بیشماری از مردم و سازمان ها در آن همگام شده بودند.

این راهپیمای ساعت 14 آغاز و در ساعت 17 به پایان رسید.

این راهپیمایی از یکی از خیابان های نامدار شهر برلن[Kudamm, Adenauerplatz] آغاز و چند کیلومتر تا چلوی رستوران "میکونوس" پیموده شد، همانجایی که در تاریخ 17 سپتامبر 1992 چهار هم میهن کرد ما از سوی آدمکشان "جمهوری اسلامی" به رگبار بسته شدند که در پی ِ آن جان باختند.

برگذارکنندگان:

انجمن رنگ انتخاب دموکراتیک

ایرانیان سکولار طرفدار آزادی و دمکراسی- برلن

شورای مجامع کرد در برلن و براندنبورگ

فدراسیون کردهای برلین

کانون پناهندگان سیاسی ایران – برلن

کمیته دفاع از زندانیان سیاسی ایران- برلن

کمیته همبستگی کردستان

همگامی کانون ها و نهاد ها ایرانی در همبستگی و پشتیبانی از مبارزات مردم ایران در خارج از کشور