Mittwoch, 18. November 2009

وام 300ميلياردتوماني موسسه مهر به خريدار مخابرات

موسسه مالي و اعتباري مهر به بانك تبديل مي‌شود


«مهر» از «البرز» خارج شد
عيسي رضايي در نشست خبري روز گذشته در برابر اين پرسش خبرنگار دنياي اقتصاد كه پرسيد: به نظر مي‌‌رسد فعاليت مهر اقتصاد ايرانيان به عنوان يكي از اصلي‌ترين معامله‌گران بورس در بازار سرمايه كم شده است. دليل آن چيست؟ گفت: در حال حاضر در بازار خبري نيست و سهامي كه جذابيت خريد داشته باشد در بازار بسيار كم شده است، البته ما در هفته‌هاي گذشته چندان حضور كمرنگي در بازار نداشته‌ايم، بلكه حتي در سهام بيمه البرز نيز وارد شده‌ايم و سهام اين شركت بيمه‌اي را در قيمت 620تومان خريداري كرده و در قيمت 890تومان فروختيم، چرا كه اين سهام براي ما ارزش مديريتي نداشت و در بيمه البرز به مديريت سهام دست پيدا نمي‌كرديم، پس در نهايت با بازدهي مناسبي سهام البرز را فروختيم. وي افزود: مهر به دنبال خريد امتياز يك شركت بيمه‌اي است و از آنجا كه ارائه امتياز بيمه به موسسات اعتباري پروسه‌اي طولاني دارد، تمايل ما به خريد امتياز شركت بيمه‌گذار است.
نتايج سفر به دور دنيا
وي با بيان اينكه براي آشنايي و ارزيابي وضعيت صنايع مختلف به كشورهايي نظير آلمان و ونزوئلا و چين سفر كرده است، گفت: در اين ماموريت‌ها ميزان فعاليت روزانه افراد و بهره‌وري فراوان از نيروي كار چيني‌ها از يك سو و امنيت نه چندان قابل‌توجه ونزوئلا، اين واقعيت را در ذهن متبادر كرد كه هر چند در كشورمان امنيت فوق‌العاده مناسبي حكمفرما است اما ما از اين شرايط استفاده نكرده و به درگيري‌هاي غيرضروري مي‌‌پردازيم. از طرفي ديگر متاسفانه نيروي كار ما از بهره‌وري لازم برخوردار نيست.
دلايل خودداري «مهر» و «ملت» از ائتلاف با «مبين»
سهامدار 5/1درصدي مخابرات ايران در برابر پرسش خبرنگار دنياي اقتصاد مبني بر اينكه آيا ائتلاف و مشاركت مهر با كنسرسيوم توسعه اعتماد مبين بر سر اداره مخابرات به طور كلي منتفي شده است؟ پاسخ داد: در خواست ما از مبين واگذاري مستقيم 5/12درصد از سهام مخابرات بود، اما آنها تنها پذيرفتند كه بخشي از سهام شركتي واسط را كه سهام مخابرات به كد آن خريداري شده است، به ما بدهند كه اين گونه معاملات براي ما جذاب و اساسا در راستاي سياست‌ها ما نيست. بنابراين ما از مشاركت با مبين به رغم پيشنهادهايي كه شده بود، خودداري كرديم و در ظاهر بانك ملت هم به همين دليل از مشاركت با آنها پرهيز كرد.
وام 300ميلياردي موسسه به كنسرسيوم
وي از پرداخت تسهيلات 300ميليارد توماني از سوي موسسه مالي و اعتباري مهر به خريدار بلوك 50درصدي «اخابر» خبر داد و افزود: اگر چه كنسرسيوم خريدار با مهر براي مشاركت در اداره اين شركت بزرگ همكاري لازم را نداشت، اما مهر شرايط پرداخت تسهيلات 300ميلياردتوماني به مبين را فراهم كرد و آنها اين تسهيلات را دريافت كردند، اما در نهايت مخابرات در زنجيره‌ ارزش مهر جاي نگرفت.
وي با رد شايعات مربوط به مشاركت مهر با ستاد اجرايي فرمان امام(ره) بر سر مديريت مخابرات گفت: ستاد اجرايي فرمان امام در شركت واسط خريدار مخابرات ظاهرا سهامدار شده و قرار است 24 تا 25درصد از سهام اين شركت را تحت تملك خود قرار دهد، اما از آنجا كه مديريت ستاد يا تدبير در مخابرات باز هم غيرمستقيم است، بنابراين تمايلي به مشاركت با آنها نداريم و در مخابرات ايران سهامدار 5/1درصدي مستقيم باقي خواهيم ماند.
رضايي با اشاره به تلاش مهر براي خريد بلوك 50درصدي مخابرات گفت: در ابتدا ما قصد خريد كل بلوك را داشتيم، اما با افزايش غيرمنطقي قيمت، كناره‌گيري كرديم، تا شايد بتوانيم با خريدار رقيب ائتلاف كنيم كه البته چنين نشد.
فروشنده جدي «اخابر» نيستيم
خبرنگار دنياي اقتصاد از رضايي در مورد احتمال عرضه 5/1درصد سهام خرد مخابرات با توجه به عدم دستيابي اين شركت سرمايه‌گذاري به سهام مديريتي «اخابر» پرسيد كه او پاسخ داد: هيچ شخصيت حقيقي و حقوقي در بازار سرمايه اين ميزان سهم مخابرات را در اختيار ندارد و اين 5/1درصد، يك سهام طلايي خرد محسوب مي‌‌شود، بنابراين تا زماني كه قيمت مخابرات در اين محدوده‌ها است، ما به نوسان‌گيري و خريد و فروش سهام در بازار اقدام مي‌‌كنيم و فروشنده جدي سهام مخابرات نخواهيم بود.
اگر قاليباف وساطت نمي‌كرد...
مديرعامل مهر اقتصاد ايرانيان در پاسخ به پرسش ديگر خبرنگار دنياي اقتصاد درباره دلايل عدم خريد بلوك 4/2درصدي بانك پارسيان متعلق به صبا تامين گفت: مهر از طريق سرمايه‌گذاري توسعه صنعتي در رقابت خريد بلوك 4/2درصدي پارسيان حضور پيدا كرد و حتي حاضر بوديم با ديگر رقبا، مشاركتي بلوك را خريداري كنيم، اما كارگزار عرضه‌كننده (صبا تامين) به دلايلي نامعلوم از عرضه سهام اين شركت بورسي خودداري كرد كه پس از اعتراض ما، سهام در روز ديگري عرضه شد كه به دليل ابهام اين معامله، بلوك خريداري نشد و ما هم به عنوان خريدار اصلي از كارگزار عرضه‌كننده به مراجع نظارتي بورس شكايت كرديم كه البته بار اول نيست كه صبا تامين چنين رفتاري از خود بروز مي‌‌دهد و در آخرين اقدام در معامله تراكتورسازي هم رفتاري مشابه داشت كه ما در آن زمان هم خواستيم شكايت كنيم كه با وساطت قاليباف -مديرعامل بورس- از شكايت خود صرف‌نظر كرديم، اما اين بار توسعه صنعتي شكايت خود را به جد پيگيري مي‌‌كند و پيش‌بيني ما اين است كه تا زمان رسيدگي به شكايت، بلوك 4/2درصدي پارسيان بلوكه شود. وي گفت: سرمايه‌گذاري توسعه صنعتي در ماجراي اين بلوك 4/2درصدي متحمل خسارت شده و درخواست ما اين است كه سازمان بورس به عنوان مرجع نظارتي بازار سرمايه با مسببان امر برخورد كند.
نيم‌نگاهي به مديريت «وپارس» داريم
سهامدار 2/5درصدي بانك پارسيان درباره سرانجام مذاكرات با ايران خودرو براي خريد سهام مديريتي «وپارس» گفت: مذاكره ما با ايران خودرو مربوط به مدت‌ها پيش است كه هنوز به نتيجه‌اي نرسيده، اما در نهايت تمايل ما در اختيار گرفتن مديريت بانك پارسيان است. از اين رو با توجه به اهميت بلوك طلايي 2/5درصدي در سهام بزرگ‌ترين بانك خصوصي كشور باقي خواهيم ماند. وي با انتقاد از وجود قوانيني كه بانك‌ها و موسسات اعتباري را در سرمايه‌گذاري‌ها محدود مي‌‌كند، گفت: در حال حاضر اشخاص حقوقي نمي‌توانند بيش از 10درصد سهام بانك‌ها را داشته باشند كه اين قوانين با گسست مديريتي سهام بانك‌ها روبه‌رو شده و در واقع يك بانك 10سهامدار و تصميم‌گيري دارد كه پيش‌بيني ما اين است، اگر در سال‌هاي آتي در اين مقررات تجديدنظر نشود، سهام خيلي از بانك‌هاي خصوصي مثل پاسارگاد، اقتصاد نوين و پارسيان به صورت بلوكي عرضه شود.
مديريت مطلق، استراتژي مهر در شركت‌ها
وي با بيان اين كه استراتژي مهر مديريت مطلق در شركت‌هايي است كه خريداري مي‌‌كند، گفت: اگر در شركتي نتوانيم مديريت را به دست بگيريم، به سرعت از آن خارج مي‌‌شويم، مگر اين كه سهام طلايي باشد و ارزش افزوده خاصي ايجاد كند، چرا كه اگر حضور در شركت‌ها حداقلي باشد، هيچ كاري از دست ما برنمي‌آيد و در حضور غيرمديريتي و حتي يك كرسي يا دو كرسي هيات‌مديره ما تنها منابع خود را در اختيار ديگران قرار داده‌ايم و در عمل اين سرمايه‌گذاري هيچ منافعي براي ما و سهامداران ما نخواهد داشت.
«مهر» بانك مي‌‌شود
مديرعامل مهر اقتصاد ايرانيان با ذكر اين نكته كه موسسه مالي و اعتباري مهر تنها موسسه‌اي است كه به جريان يا گروه فعال اقتصادي خاص وصل نيست، از احتمال ارائه مجوز تبديل اين موسسه به بانك در سال جاري سخن گفت و افزود: «موسسه مالي و اعتباري مهر 3 سال پيش جزو آخرين موسسات اعتباري بود، اما در حال حاضر موسسه‌اي است كه بيشترين منابع مالي را در اختيار دارد. بر اين اساس مقدمات لازم براي تبديل موسسه مالي و اعتباري مهر به بانك مهر يا بانك مهر ايرانيان فراهم شده و رييس كل بانك مركزي نيز در اين زمينه حسن‌نيت و همكاري لازم را دارد و احتمال دارد كه در سال جاري موسسه به بانك تغيير ماهيت دهد.
وي سرمايه بانك مهر را 500ميليارد تومان عنوان كرد و گفت: موسسه مهر از لحاظ نسبت كفايت سرمايه مشكلي ندارد و داراي سرمايه و منابع مالي كافي است. از سوي ديگر بعيد است در كوتاه مدت بانك به بورس وارد شود و توصيه مي‌‌كنيم كه موسسان بانك، برنامه ورود بانك به بورس را دنبال نكنند، چرا كه بازار سرمايه دشواري‌هاي خاص خود را دارد و فقط نظارت‌ها افزايش مي‌‌يابد، در حالي كه از مزاياي كافي و لازم برخوردار نيست.
باشگاه تراكتور 5/1ميليارد واگذار شد
عيسي رضايي در تشريح وضعيت تراكتورسازي ايران گفت: اين شركت تا سال گذشته 5هزار تراكتور فروش نرفته داشت، اما با تغيير تركيب مديريت و هيات‌مديره شركت و قبضه مديريتي شركت توسط مهر، اين مشكلات خوشبختانه مرتفع شد و با پيگيري‌هاي استاندار و نمايندگان مجلس تعرفه واردات تراكتور از 4درصد به 26درصد افزايش يافت كه در پي اين اتفاقات توليد شركت از فروش آن عقب افتاده است و افتخار ما اين است كه توانسته‌ايم نگين صنعت غرب كشور را همچنان سرپا و درخشان نگاه داريم. وي درباره فروش صادراتي تراكتورسازي گفت: صادرات ما از طريق «ونيران» به كشورهاي ونزوئلا، بوليوي، اكوادور، شيلي و شمال برزيل در حال بررسي است ضمن اينكه غفلت ما از بازارهاي صادراتي موجب شده كه كشورهايي همانند بلاروس به رقيب ما در بازارهاي مزبور تبديل شوند. از طرفي ديگر قرارداد صادراتي خوبي هم با كشورسنگال در حال انعقاد است، البته با همه اين اوصاف امسال تراكتورسازي سال سختي را به لحاظ EPS خواهد داشت، هر چند شايد از زيان‌هاي شركت تا حدي كاسته شود.
او از واگذاري باشگاه تراكتورسازي به قيمت 5/1ميليارد تومان خبر داد و گفت: برخي در تراكتور با شيطنت‌هاي خود نمي‌گذاشتند «تايرا» فعاليت خود را درست انجام دهد كه با واگذاري باشگاه به آقاي شفق تا حدي از اين حاشيه‌ها كاسته شده است، ولي ما باز هم از اين افراد مي‌‌ خواهيم كه بگذارند «تراكتور» كار خود را انجام دهد.
پيش‌بيني كاهش زيان ايرالكو
رييس هيات مديره ايرالكو با اشاره به زيان 80ميليارد توماني اين شركت گفت: پيش‌بيني مي‌‌شود با افزايش قيمت‌هاي جهاني و برخي تغييرات مديريتي در شركت و افزايش بهره‌وري، زيان ايرالكو به 50ميليارد تومان كاهش يابد. وي در پاسخ به اين پرسش كه با توجه به زيان 280توماني هر سهم ايرالكو در سال جاري و زيان 500توماني هر سهم شركت از سال گذشته تاكنون، آيا برنامه‌اي براي پس دادن اين شركت داريد؟ گفت: واگذاري شركت به ايميدرو يكي از گزينه‌ها براي حل ماجراي ايرالكو بود كه منتفي شد و قرار شد با مساعدت‌ وزارت صنايع و وزارت اقتصاد، مديريت ما در ايرالكو ادامه يابد. وي اضافه كرد: افزايش قيمت‌هاي جهاني موجب شده كه قيمت تمام شده و قيمت فروش شركت در 6 ماه اول سال جاري پايين‌تر بيايد، بر همين مبنا خوشبختانه‌ زيان شركت افزايش نيافته است و پيش‌بيني ما به سود رسيدن مجدد ايرالكو ظرف دو سال آينده است. وي با تاكيد بر نياز ايرالكو به اصلاحات اساسي گفت: متاسفانه در اين شركت بورسي از جمع 3هزار نفري كارگران، 500معتاد وجود دارد كه ما به جديت اصلاح اين افراد را دنبال مي‌‌كنيم. از طرفي ديگر برخي كارگران شركت هم به دنبال اعتصاب هستند كه ما توصيه مي‌‌كنيم كارگران واقعي صف خود را از اين جمع جدا كنند تا اصلاحات در ايرالكو با سرعت هر چه بيشتر انجام شود.
خدا را شكر، انگوران به ما نرسيد!
وي با اشاره به ريزش كل ديواره معدن انگوران درباره سرانجام مزايده واگذاري اين معدن گفت: خداوند در ماجراي مزايده انگوران به ما لطف بسيار زيادي كرد و آن عدم واگذاري معدن به توسعه معادن روي بود، چون اگر معدن به ما واگذار شده بود و بعد از واگذاري ديواره معدن فرو مي‌‌ريخت، خرابي معدن به مديريت ما نسبت داده مي‌‌شد، اما در آخرين تحولات به ما گفتند كنسرسيومي براي مديريت در معدن تشكيل دهيد كه ما هم اين كار را انجام داديم و به رغم آن كه ما همه دغدغه‌هاي آنان را انجام داديم، اما هنوز مزايده انگوران بين ابطال و برگزاري مجدد قرار داد و نظر نهادهاي نظارتي ارزن‌فروشي است. همچنين بهره‌بردار معدن نيز تلاش مي‌‌كند تا معدن را از دست ندهد، اما اين را جدي و به طور قطعي مي‌‌گويم كه اگر مجددا مزايده انگوران برگزار شود ما در آن شركت نخواهيم كرد و اين را هم همه مي‌‌دانند كه هيچ شركتي مثل كالسيمين و توسعه معادن روي كه خط نقاله تا معدن دارند، نمي‌توانند از انگوران بهره‌برداري كنند، بنابراين پيش‌بيني ما اين است كه انگوران به هر قيمتي به توسعه معادن روي واگذار شود و معدن در نهايت از آن «كروي» خواهد بود.
انعقاد قرارداد غيرشرعي در تايدواتر
وي در مورد اشكالات وارد شده به يكي از قراردادهاي تايدواتر گفت: تايدواتر در قراردادي با ناحيه هرمزگان متعهد شده كه 10ميليارد تومان ماهيانه پرداخت كند و در صورت عدم پرداخت، جريمه ديركرد بدهد و از نظر ما اين قرارداد غيرشرعي است، چرا كه تنها مرجعي كه مي‌‌تواند جرايم تاخير دريافت كند، بانك‌ها هستند.
وي درباره راه‌اندازي صندوق يكم مهر ايرانيان گفت: اين صندوق مشترك سرمايه‌گذاري به زودي و با سرمايه 5ميليارد توماني راه‌اندازي مي‌‌شود كه تا 50ميلياردتومان امكان جذب منابع مالي را خواهد داشت. وي در مورد شايعه‌هاي مربوط به احتمال خريد سهام بلوك مديريتي ايران خودرو و سايپا گفت: هر سهامي كه داراي ارزندگي بوده و مديريتي باشد از نظر ما خريدني است و البته شرايط عرضه و زمان آن براي ما داراي اهميت است.
صدرا مشتري دارد
وي در مورد استراتژي مهر در مورد صدرا گفت: مهر همچنان در صدرا باقي خواهد ماند، اما براي 25درصد بلوك قرارگاه مشتري بلوكي پيدا شده است و فروش صدرا در آينده قابل بررسي است، اما هنوز تصميماتي در اين رابطه اتخاذ نشده است.
مديرعامل مهر اقتصاد ايرانيان با بيان اينكه 80درصد اروپايي‌ها از خمير منجمد براي نان استفاده مي‌‌كنند، گفت: در دنيا 40 تا 50 نوع نان صنعتي توليد مي‌‌شود كه بهترين آنها خمير منجمد است. خميري كه در مقصد نهايي در فرهاي مخصوص پخته شده و به مشتري فروخته مي‌‌شود و دورريزي ندارد. ضمن اين كه از كيفيت بالايي برخوردار است و برنامه ما هم توليد انبوه نان در كشور است. از طرفي ديگر در تراكتورسازي دستگاهي براي توليد نان فلت (لواش) طراحي شده است.
شايد به بازارهاي ديگر وارد شويم
وي حجم سرمايه‌گذاري مهر در بازار سرمايه را بالغ بر هزارميليارد تومان ذكر كرد و گفت: برنامه مهر در حال حاضر مديريت اين پرتفوي حجيم و بزرگ است و در سال جاري سرمايه‌گذاري خاصي دنبال نخواهد شد، حتي امكان دارد سرمايه‌گذاري‌هاي مهر به بازارهايي غير از بورس مثل طلا، مسكن و ... نيز كشانده شود.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen