Samstag, 10. April 2010

تشدید فشارهای آمریکا و فرانسه برای تصویب قطعنامۀ جدید علیه رژیم ایران
پس از جلب موافقت چین با تصویب قطعنامۀ جدید علیه برنامۀ اتمی جمهوری اسلامی، دو کشور فرانسه و آمریکا به منظور جلب موافقت اعضای غیردائم شورای امنیت، به ویژه برزیل و ترکیه، بر فشارها و مذاکرات خود افزوده اند.

دولت های فرانسه و آمریکا موفق شده اند تا موافقت چین را با تصویب قطعنامۀ جدید در شورای امنیت علیه برنامۀ اتمی ایران جلب کنند. با این حال، برای به تصویب رساندن قطعنامۀ جدید، دولت های پاریس و واشنگتن باید موافقت اعضای غیردائم شورای امنیت را نیز به دست آورند. یک مقام فرانسوی که نخواسته نامش فاش شود، گفته است که به دلیل مخالفت های روسیه و چین مضمون قطعنامۀ جدید جنبۀ ثانوی پیدا کرده و آنچه از این پس مهم است تصویب ششمین قطعنامۀ شورای امنیت علیه جمهوری اسلامی است. رئیس جمهوری ایران محمود احمدی نژاد از هم اکنون گفته است که برای قطعنامۀ جدید به اندازۀ قطعنامه های قبلی ارزش قائل خواهد بود.

دیروز جمعه، رئیس جمهوری ایران ضمن پرده برداری از مدل جدید سانتریفیوژهای کشورش، بار دیگر بر عزم تهران برای پیگیری برنامۀ اتمی اش تأکید کرد.

تصویب قطعنامۀ جدید نیازمند ٩ رأی از مجموعه ١٥ رأی کشورهای عضو شورای امنیت است، مشروط به اینکه هیچ یک از اعضای دائم شورای امنیت، به ویژه چین درحال حاضر قطعنامۀ جدید را وتو نکنند. برخی از اعضای غیردائم شورای امنیت، ازجمله برزیل و ترکیه، از هم اکنون مخالفت خود را با قطعنامۀ جدید شورای امنیت علیه برنامۀ اتمی ایران اعلام کرده اند. ناظران از فشارها و مذاکرات شدید آمریکا برای جلب موافقت این دو کشور، به ویژه برزیل، سخن می گویند. برخی مخالفت برزیل را زبانی عنوان می کنند و می افزایند : در صورت مخالفت این کشور با قطعنامۀ جدید پی آمدهای سنگینی به ویژه از سوی آمریکا در انتظار برزیل خواهد بود.

فرای قطعنامۀ جدید که دربرگیزندۀ تدابیر مالی و ممنوعیت سفر مقامات ایرانی به خارج خواهد بود، شماری از کشورها از حالا تحویل محصولات خود را به ایران یا شدیداً محدود یا کاملاً متوقف ساخته اند.

بعد از تصویب قطعنامۀ شورای امنیت، اتحادیه اروپا به تشدید مجازات هایش علیه ایران فراخوانده خواهد شد. شماری از کشورهای اروپایی از هم اکنون صدور قطعات یدکی یا فرآورده های پالودۀ نفتی را به ایران محدود ساخته اند.

دیروز هیلاری کلینتون، وزیر خارجۀ آمریکا گفته بود که انعقاد قرارداد جدید خلع سلاح اتمی میان روسیه و آمریکا، نقش مهمی در جلب حمایت چین از تصویب قطعنامۀ جدید علیه ایران داشته است. به گفتۀ وزیر خارجۀ آمریکا، با انعقاد این قرار داد بسیاری از کشورها نمی توانند خود را پنهان کنند یا از مسئولیت خود در قبال مسألۀ عدم تکثیر سلاح های اتمی چشم بپوشند.

وزیر خارجۀ آمریکا همچنین گفته است که دولت کره شمالی دارای یک تا شش سلاح اتمی است. هیلاری کلینتون با اظهار این مطلب افزوده است که کره شمالی و ایران همچنان در پی دستیابی به سلاح اتمی هستند و به همین خاطر دولت آمریکا و جامعۀ بین المللی در تلاش اند که کره شمالی را خلع سلاح اتمی و از دستیابی ایران به سلاح اتمی جلوگیری کنند.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen